سلطانی‌فر اعلام کرد

دستگاه قضا در حال بررسی فاجعه شیراز است

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در تشریح آخرین اقدامات در برابر تخریب بافت تاریخی شیراز گفت: پیگیری‌های قانونی را در این زمینه انجام می‌دهم و این مساله در دستگاه قضا در حال بررسی است.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در تشریح آخرین اقدامات در برابر تخریب بافت تاریخی شیراز گفت: پیگیری‌های قانونی را در این زمینه انجام می‌دهم و این مساله در دستگاه قضا در حال بررسی است.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مسعود سلطانی‌فر در پاسخ به این سوال که واکنش این سازمان به اظهارات نماینده شیراز درباره دروغ پراکنی‌ها و شانتاژهای خبری که به تخریب بافت تاریخی شیراز نسبت داده شده اظهار کرد: من قرار نیست به همه اظهارات واکنش نشان دهم. قرار است کار قانونی خود را انجام دهم که انجام می‌دهم.

او درباره آخرین اقدامات صورت گرفته درباره‌ی تخریب بافت تاریخی شیراز با توجه به پنج نامه‌ای که برای مقامات عالی‌رتبه کشور نوشته و توقف این تخریب را خواستار شده بود، توضیح داد: ما از مراجع مختلف خواهش کردیم براساس اتفاقی که افتاده و اقدامات قانونی ما پیگیری‌های لازم را انجام دهند. فعلا این موضوع در دستگاه‌ قضا در حال بررسی است.

سلطانی‌فر درباره اینکه نتیجه پیگیری‌ها تا کنون چه بوده است گفت: ما کار قانونی را پیگیری می‌کنیم و رایزنی‌های مختلف هم انجام می‌دهیم. امیدواریم وظیفه قانونی‌مان به نتیجه برسد.

او که در حاشیه‌ی مراسم بزرگداشت روز جهانی گردشگری در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت درباره تدابیری که برای جبران مضیغه بودجه این سازمان با توجه به شرایط اقتصادی کشور اتخاذ کرده است‌، اظهار کرد: این مضیغه فقط برای ما نیست، مربوط به کل دستگاه‌های کشور می‌شود که به خاطر تحریم‌ها و کاهش صادرات نفتی اتفاق افتاده است.

وی اضافه کرد: مثلا ما اعتبار تملک دارایی و عمرانی که نیاز داریم 20 برابر آن چیزی است که اکنون به ما اختصاص می‌دهند، اگر بخواهیم در دوره 10 تا 15 ساله اماکن تاریخی شناسایی و ثبت ملی شده را احیا کنیم، سالانه به 15 میلیون تومان اعتبار نیاز داریم؛ در حالیکه اکنون 5 درصد آن را در اختیار داریم.

سلطانی‌فر افزود: باید این شرایط را مدیریت کنیم و فعلا رویکردمان استفاده از منابع و مشارکت‌های مردمی است.

او همچنین درباره قطع درختان باغ پسیان در خیابان ولیعصر (عج) تهران اظهار کرد: از این موضوع خبر دارم و دستور داده‌ام اداره میراث فرهنگی و گردشگری تهران پیگیر موضوع باشند.

وی در پاسخ به تذکر خبرنگاری مربوط به اینکه قطع درختان با مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اتفاق افتاده است گفت: این مجوز در زمان من داده نشده، اما گروهی را مشخص کرده‌ایم که پیگیری ماجرا باشد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره احداث کارخانه‌ای در حریم پاسارگاد و اقدامات این سازمان برای خروج چنین معارض‌هایی از حریم آثار تاریخی اظهار کرد: احداث آن کارخانه در حریم پاسارگاد نباید انجام می‌شد، اما فقط همین اتفاق نیست؛ علاوه بر این تجاوز به خیلی‌ از مکان‌های تاریخی تعرض شده است.

او یادآور شد: حدود دو سوم آثاری که ثبت ملی شده‌اند حریم مصوب قانونی ندارند. یک تیم عریض و طویل تعیین شده‌اند که این حریم‌ها را مصوب کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۵ مهر ۱۳۹۳ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93070502969
  • خبرنگار : 71021