استاد ایرانی دانشگاه کیوتو ژاپن گفت: دره مرگ پروژههای علمی در کشورهای پیشرفته عمیقتر از کشورهای در حال رشد است.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر علی اکتسابی امروز در سمپوزیوم علمی ایران و ژاپن در زمینه فناوری تصویربرداری پیشرفته و کاربردهای آن که با حضور جمعی ازمحققان ایرانی و ژاپنی برگزار شد با بیان این که تخصص بنده در زمینههای پرتوهای یونی است که دارای استفادههای مختلفی است، تصریح کرد: از جمله موارد استفاده میتوان در میراث فرهنگی، شناخت و کنترل محیط زیست و کشاورزی دقیق اشاره داشت.
وی افزود: کشور ایران یکی از کشورهای بسیار پیشرفته در حوزه میراث فرهنگی است و با وجود منابع سرشار فرهنگی و طبیعی خود میتوانند بسیار بیشتر از نفت درآمد داشته باشند.
اکتسابی اضافه کرد: در واقع استفاده صحیح از میراث فرهنگی میتواند پول سازتر از سایر صنایع برای کشور باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش دانشگاه را مغز متفکر و موتور محرک اجتماع خواند و گفت: این موضوع امری بدیهی است و مساله اصلی ما این است که چگونه میتوان از این پتانسیل و موتور محرکه استفاده کرد.
وی به روند پروژههای علمی دانشگاهها که به سرانجام میرسد، اشاره کرد و گفت: اگر هزار پروژه با یک سرعت رشد وارد پروسه شوند خیلی از آنها در میانه راه متوقف و وارد دره مرگ میشوند و بیرون آمدن از دره مرگ تنها برای یک یا دو پروژه رخ میدهد.
به گفته استاد ایرانی دانشگاه کیوتو ژاپن به عنوان نمونه کشور آمریکا کمتر از یک درصد پروژههای صنعتی دانشگاهیاش در نهایت به مرحله تجاری میرسد و در ژاپن نیز تقریبا تمامی پروژههایی که آغاز میشود با شکست مواجه میشود.
وی به وضعیت پروژههای علمی دانشگاههای ژاپن اشاره کرد و گفت: سیاستگذاری دولت یکی از بزرگترین عوامل نجات پروژهها در این کشور از دره مرگ است.
اکتسابی اذعان کرد: در کشورهای در حال رشد پروژههای علمی که وارد دره مرگ میشوند به عمیقی کشورهای پیشرفته نیست و این موضوع در کشورهای پیشرفته عمیقتر است. که یکی از دلایل اصلی آن این است که بخش صنعتی کشورهای پیشرفته قوی است و به سختی میتوان به آن ورود یافت. این در حالی است که در کشورهای کمتر توسعه یافته راحتتر میتوان ایدهای را در صنعت جا انداخت.
وی با تاکید بر این که دانشگاه محلی است برای تولید علم و تولید انسان عالم که نتیجه و هدف آن تولید ثروت ملی و پس از آن ثروت منطقهای و جهانی است، تصریح کرد: فردی که در دانشگاه شاغل است باید هدفش ثروت ملی باشد نه ثروت شخصی چرا که افرادی که به دنبال ثروت شخصی هستند جایشان در بازار است.
به گفته این استاد دانشگاه در کشور ایران سرمایهگذاری بازاری به درد اجتماعات دانشگاه نمیخورد و باید سرمایهگذاری آگاهانهتری صورت گیرد و در این زمینه باید چک و بررسی انجام شود.
انتهای پیام