پاکسازی "غار سراب"

غار سراب باباحیدر در چهارمحال و بختیاری همزمان با روز غار پاک در راستای اجرای برنامه پاکسازی 100 غار کشور، پاکسازی شد.

غار سراب باباحیدر در چهارمحال و بختیاری همزمان با روز غار پاک در راستای اجرای برنامه پاکسازی 100 غار کشور، پاکسازی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه چهارمحال و بختیاریاداره کل حفاظت محیط زیست استان با همکاری جمعی از اعضای سمن‎های محیط زیستی، مسئولان ادارات دولتی، کارکنان حفاظت محیط‌زیست استان، کوهنوردان و دوستداران طبیعت به مناسبت روز غار پاک اقدام به پاکسازی غار سراب باباحیدر واقع در شهرستان فارسان پاکسازی کرد.

شهرام احمدی مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری در این آیین با اشاره به نقش و جایگاه غارهای استان در زمینه طبیعت‎گردی، غار سراب باباحیدر را یکی از زیباترین غارهای استان چهارمحال و بختیاری دانست.

وی گفت: امید است با انجام کار کارشناسی بر روی غارهای استان ضمن استفاده از ظرفیت‌ها، از تخریب آنها نیز جلوگیری شود.

به گفته وی، برخی اقدامات نادرست در زمینه گردشگری یا استفاده از منابع آب غارها باعث می‌شود که غار از حالت طبیعی خارج شود.

وی افزود: گردشگران با رعایت نکردن اصول غارنوردی و انداختن زباله داخل غار چرخه طبیعی آن را به هم می‎زنند و از آنجا که آفتاب در غار وجود ندارد زباله‎ها از بین نمی‎روند و در طولانی مدت انواع قارچ‎ها در غار ایجاد شده و زمینه آلودگی غار را فراهم می‎آورد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه هم‌اکنون کارگروه غار و غارشناسی زیر نظر سازمان حفاظت محیط‌زیست فعالیت می‎کند، اظهارکرد: 13 سازمان و نهاد مختلف از جمله وزارت نیرو، کشور، علوم تحقیقات و فناوری، ورزش و جوانان، سازمان‎های حفاظت محیط‌زیست، میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، جغرافیای ارتش، زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری، انجمن غارنوردان ایران، نماینده ریاست‌جمهوری و دو سازمان مردم نهاد عضو این کارگروه هستند.

احمدی از غارهای استان به عنوان یکی از منابع آب‌های زیرزمینی یاد کرد و گفت: استفاده از این ظرفیت‌ها در شرایط بحرانی منابع آب باید با دقت انجام پذیرد تا کمترین اثر سوء را بر غارها برجای بگذارد.

به گزارش ایسنا، غار سراب در ۲۱ کیلومتری شمال‌غربی شهر فارسان و شش کیلومتری شهر باباحیدر در دره‌ای در مجاورت روستای امیدآباد قرار دارد. این غار دارای دو دهانه است و از یکی از دهانه‌های غار، آب سردِ خروشانی بیرون می‌آید که در بستر غار به صورت چشمه آب سردی جاری است. نام غار بر گرفته از همین سرچشمه است. سراب به معنی سرآب یا بالای آب است که در گویش محلی این منطقه بسیار متداول است. درحال حاضر حدود ۶۰۰ متر از این دو دهانه غار قابل دسترسی است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۵ مهر ۱۳۹۳ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 93070502939
  • خبرنگار :