انتظار جامعهی رسانهای کشور برای معرفی عضو ناظر مجلس در هیات نظارت بر مطبوعات به پایان رسید و در نهایت حسن کامران به این سمت منصوب شد.
به گزارش خبرنگار بخش رسانه ایسنا، پس از درخواست نمایندگان مجلس و البته رسانهایها برای معرفی بیش از دو نفر برای عضویت در هیات نظارت بر مطبوعات از سوی کمیسیون فرهنگی، در نهایت حمید رسایی، سیدمحمود نبویان و حسن کامران به عنوان گزینههای کمیسیون فرهنگی معرفی شدند که صبح امروز - سه شنبه - اول مهر ماه - حسن کامران، از چهرههای اصولگرا با 108 رأی از مجموع 203 رأی نمایندگان در رقابت با حمید رسایی، به عنوان عضو ناظر مجلس در هیات نظارت بر مطبوعات انتخاب شد.
نبویان هم پیش از برگزاری انتخابات، با نگارش نامهای انصراف خود را اعلام کرده بود.
اما ایسنا در هفتههایی که کمیسیون فرهنگی برای معرفی گزینههای نهایی در حال رایزنی بود، در گفتوگو با چند تن از اهالی رسانه انتظارات آنان را از عضو ناظر مجلس در هیات نظارت بر مطبوعات جویا شد.
لازم به ذکر است، این گفتوگوها پیش از انتخاب و معرفی حسن کامران انجام شدهاند.
استقلال فکری عضو ناظر بر گرایشات سیاسیاش غلبه کند
مدیرمسئول روزنامه آرمان دربارهی معرفی و انتخاب نماینده قوه مقننه در هیأت نظارت بر مطبوعات معتقد است: در هیأت نظارت بر مطبوعات نباید دنبال این باشیم که اکثریت را به دست آوریم؛ البته هیأت نظارت بر مطبوعات در دورههای مختلف نشان داده که هر چند برای اکثریت به لحاظ سیاسی یک طیف بوده است ولی عملکردشان قابل قبول بوده است، نباید آرامش روانی را از صاحبان رسانه گرفت؛ چرا که احساس امنیت از خود امنیت بسیار مهمتر و قابل توجهتر است.
عبداللهی خاطرنشان میکند: اگر ما بخواهیم به دنبال فردی باشیم که گرایشات تند داشته باشد، به اهالی مطبوعات بیتوجهی کردهایم. ما باید ویژگیهای یک نماینده را نیز در نظر بگیریم. اول از همه اینکه نماینده قوه مقننه در هیأت نظارت بر مطبوعات باید خیلی وابستگی جناحی و حزبی نداشته باشد، چون تصمیمات هیأت را به سمتی میبرد که بوی جناحی میدهد و این خوب نیست.
او میافزاید: فردی که انتخاب میشود باید استقلال فکریاش بر گرایشات سیاسیاش غلبه داشته باشد؛ چرا که در غیر این صورت به جایگاه هیأت نظارت بر مطبوعات لطمه میزند. او باید شجاع بوده و از جبهه تندروها نباشد.
مدیرمسئول آرمان با بیان اینکه اهالی رسانه در نهایت به انتخاب مجلس احترام خواهند گذاشت، بیان میکند: نماینده قوه مقننه باید چهرهای معتدل و آشنا به روزنامهنگاری باشد و نسبت به کارکردهای مطبوعاتی آگاهی کافی و لازم را داشته و تابع فعل و انفعلات احساسی و متعصبگونه نباشد.
او ادامه میدهد: در حال حاضر دولت، یک دولت معتدل است و کشور در یک آرامش و وحدت ملی بیشتر از گذشته در نزد دولتمردان دیده میشود بنابراین آنها پافشاری دارند این آرامش و وحدت حفظ شود پس نباید با انتخاب افراد نامناسب که در مورد آنها ذهنیت منفی بالایی دارد در حوزه مطبوعات شاهد تنشها و حاشیهسازیهای بیدلیل شویم.
عبداللهی همچنین به ایسنا میگوید: نرمش، گفتوگو، اعتدال و آرامش با اهل افراط شدنی نیست، این افراد شخصیت متعادلی ندارند و عقل آنها گاه تابع احساسات و گاه تابع تعصبات است.
مشی کاملا بیطرفانهای داشته باشد
مدیر مسئول روزنامه «سیاست روز» هم اینگونه بیان میکند: اگر مجلس میخواهد که در حوزه مطبوعات اثر مثبتی از خود به جا بگذارد لازم است حتما یک فردی را معرفی کند که کاملا مشی بیطرفانهای داشته باشد.
محمدعلی پیرعلی در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: اگر مجلس میخواهد در حوزه مطبوعات اثر مثبتی از خود به جا بگذارد لازم است حتما فردی را معرفی کند که مشی کاملا بیطرفانهای داشته باشد و بتواند صرفا از موضع و ماموریتی که قوه مقننه دارد ورود پیدا کند؛ نه اینکه خدای نکرده بعدا هرگونه تصمیمگیری در آن هیأت شائبهِ رفتار سیاسی و کار حزبی تلقی شود.
عینکی که بر چشم دارد، شفاف باشد
مدیر مسئول روزنامه شرق درباره عضو ناظر مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات معتقد است: حضور نمایندگانی از گرایشهای فکری یکسان اشکالی ندارد، اما مهم این است عینکی که بر چشم دارند، شفاف باشد و جناحی برخورد نکنند.
مهدی رحمانیان به ایسنا میگوید: مهم این است آدمی که وارد این حوزه میشود اولا این حوزه را بشناسد و با جنس رسانه آشنا باشد. ثانیا فردی باشد که با انصاف برخورد کند؛ وگرنه اشکالی ندارد که از هر جناحی باشد؛ به هر حال آن فرد که نمیتواند بدون فکر باشد، حتما از یک جبهه فکری برخوردار است و از آن حمایت میکند.
وی تاکید میکند: کسانی که قرار است برای هیأت نظارت بر مطبوعات انتخاب شوند، باید واجد شناخت کافی و انصاف لازم بوده و همهجانبهنگر باشند، وگرنه مابقی آن اشکالی ندارد.
از اعتدالگرایی و عقلانیت برخوردار باشد
مدیر مسئول روزنامه ابتکار میگوید: انتخاب مجلس باید منطبق بر میزان رضایت افکار عمومی باشد، حق مجلس است که نمایندهاش را در هیأت نظارت انتخاب کند اما این انتخاب باید نشانگر خواست اکثریت مجلس باشد.
محمد علی وکیلی خاطرنشان میکند: مشروعیت عملکرد هیات نظارت تابع نوع رفتار و موازینی است که اتخاذ میکند؛ اگر نمایندهای که عضو این هیأت است به دلیل افراطیگری کارکرد این هیأت را دچار خدشه کند، در حقیقت چوب حراج بر مشروعیت این هیأت زده است.
وکیلی میافزاید: به همین جهت برای اینکه حرمت اکثریت مجلس حفظ شود، مجلس به معنای واقعی در مسیر خواست موکلینش عمل کرده باشد، به فضای آرامی که پس از 24 خرداد 92 در جامعه ایجاد شده است احترام گذاشته شود و نیز به مشروعیت هیأت نظارت بر مطبوعات کمک شود، انتظار ما این است که مجلس به عنوان نمایندهی خودش نمایندهای در این هیأت انتخاب کند که این انتخاب در جامعه رسانهای پذیرفته باشد و شخص منتخب از ویژگی اعتدال گرایی و عقلانیت برخوردار باشد تا بتواند به ارتقاء و منزلت این هیأت، تصمیمات و مواضع آن کمک کند؛ ضمن اینکه از اتفاق و نفوذپذیری لازم در بین رسانهها برخوردار باشد.
از نگاه بدبینانه به رسانهها مبرا باشد
سردبیر روزنامه جامجم هم معتقد است: اگر بخواهیم هیأت نظارت متعادل و منصفی داشته باشیم، مجلس باید نمایندهای معرفی کند که از نگاه بدبینانه به رسانهها مبرا باشد.
محسن ماندگاری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اینگونه اظهار نظر میکند: یکی از مهمترین مشکلاتی که جامعه مطبوعاتی ما با آن مواجه است نگاه سیاسی به موضوع رسانه است؛ بخشی از این مشکل به عملکرد رسانهها برمیگردد و بخش دیگر به نگاه خیلی خاص سیاسی و بعضا بدبیانهای که نسبت به مطبوعات وجود دارد.
او خاطرنشان میکند: اگر بخواهیم هیأت نظارت بر مطبوعات متعادل، منصف و در عین حال با خروجی و عملکرد کارشناسی و مفیدی داشته باشیم طبیعتا مجلس باید فردی را به عنوان نماینده خود معرفی کند که از تندیها، افراطگری و نگاه بدبینانه به رسانهها و مطبوعات مبرا باشد.
انتهای پیام