از سوی ستاد توسعه فناوری اطلاعات معاونت علمی ریاست جمهوری

تولیدکنندگان محتوای الکترونیکی حمایت می‌شوند

ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و میکروالکترونیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلام فراخوان به منظور کمک به رونق کسب و کار در حوزه محتوا نسبت به گزینش و حمایت از طرح‌های فناورانه و خدمات فضای مجازی با اولویت زبان فارسی حمایت به عمل می‌آورد.

ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و میکروالکترونیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلام فراخوان به منظور کمک به رونق کسب و کار در حوزه محتوا نسبت به گزینش و حمایت از طرح‌های فناورانه و خدمات فضای مجازی با اولویت زبان فارسی حمایت به عمل می‌آورد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و میکروالکترونیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نظر دارد به منظور کمک به رونق کسب و کار در حوزه محتوا نسبت به گزینش و حمایت از طرح‌های فناورانه و خدمات فضای مجازی با اولویت زبان فارسی از طریق فراخوان اقدام کند.

بنابراین گزارش، طرح‌های پیشنهادی دریافتی در کارگروهی تخصصی ارزیابی شده و در صورت احراز شرایط لازم به منظور ارتقای مهارتهای فنی و مدیریتی پیشنهاد دهنده مورد حمایت مالی و اعتباری قرار خواهند گرفت.

منظور از «طرح» به طور مشخص، پروژه‌های دارای طرح تجاری است که به محصول نهایی و یا خدمات قابل ارائه به مشتری منجر می‌شود.

زمینه‌های دارای اولویت (شامل و نه محدود به) موارد حوزه خدمات (محتوایی و زیرساختی)، حوزه تولید محتوا (با اولویت زبان فارسی) و حوزه تجمیع و توزیع محتوا است.

حوزه خدمات (محتوایی و زیرساختی) همه فعالیت‌هایی را شامل می‌شود که به ارائه، ساماندهی و توزیع محتوا می پردازند و دارای دو زمینه تولید خدمت / نرم‌افزار کاربردی و تولید ابزارها و خدمات زیر ساختی زمینه تولید خدمت / نرم‌افزار کاربردی برنامه‌های کاربردی در افزارهای همراه (tablet, smart phone) - mobile apps و بازی‌های رایانه‌ای (پس از اخذ مجوز ساخت از بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای)و واقعیت افزوده (Augmented reality) است.

همچنین ابزار‌های هوش تجاری (BI)، ابزار‌های هوش فرهنگی (CI) و نرم‌افزار زندگی مجازی / واقعیت مجازی (virtual reality / life) از دیگر زیرمجموعه‌های بخش زمینه تولید خدمت / نرم‌افزار کاربردی است.

در حوزه تولید ابزارها و خدمات زیر ساختی سامانه‌های مدیریت یادگیری و محتوا (LMS و CMS) و موتور بازی و میان‌افزارهای مورد نیاز بازی‌های رایانه‌ای چون میان‌افزارهای هوش مصنوعی در بازی‌های رایانه‌ای، میان افزارهای محاسبات فیزیکی در بازی‌های رایانه‌ای، میان‌افزارهای ارتباطات شبکه‌ای و توزیع شده در بازی‌های رایانه‌ای، میان افزارهای آزمون بازی‌های رایانه‌ای و موتور تصویرسازی برای بازی‌های رایانه‌ای و شبیه ‌سازی‌های بی‌درنگ (real-time) مورد نظر است.

از دیگر بخش‌های مرتبط با این حوزه می‌توان به نشر رقومی (ابزارهای پدید آوری یا Authoring tools)، موتور شبیه‌ ساز، نویسه‌خوان نوری (OCR)، تبدیل صوت به متن و برعکس اشاره کرد.

همچنین پردازش متن (رسمی و محاوره‌ای) شامل تشابه‌یابی، خلاصه‌سازی، ترجمه ماشینی، سامانه‌های پرسش و پاسخ، غنی‌سازی متن (حاشیه‌نویسی، ارزش افزوده در متن) و پالایش محتوا (در همه انواع مختلف شامل متنی و تصویری) (filtering)، تولید خودکار محتوا و ارزیابی خودکار محتوا نیز در حوزه تولید ابزارها و خدمات زیر ساختی قرار دارد.

بازیابی اطلاعات، تحلیل و کاوش کلان داده‌ها (Big Data)، تولید مشارکتی محتوای فارسی و نظرکاوی نیز در حوزه تولید ابزارها و خدمات زیر ساختی جای می‌گیرد.

حوزه تولید محتوا (با اولویت زبان فارسی) شامل فعالیت‌هایی که در رقومی کردن محتواها مؤثرند و مشتمل بر مواردی چون رقومی‌سازی محتوای مستقل با ابعاد و رقومی سازی و طراحی بانک‌های پشتیبان می‌شود.

در رقومی‌سازی محتوای مستقل با ابعاد محتوای آموزشی، محتوای اطلاع رسانی و محتوای تبلیغی مد نظر است. هستان‌شناسی منابع زبانی فارسی، پیکره‌های متنی و صوتی در بخش رقومی سازی و طراحی بانک‌های پشتیبان قرار گرفته است.

همچنین، حوزه تجمیع و توزیع محتوا که به نوعی به تجمیع، یکپارچه‌سازی و توزیع محتوا و خدمات ارائه شده بر روی محتوا می‌پردازد مشتمل بر مواردی چون تجمیع محتوا و توزیع محتوا است. در تجمیع محتوا راه اندازی کنسرسیوم‌های محتوایی، یکپارچه سازی و تجمیع بانک‌های اطلاعاتی متنوع و پایگاه‌های تولید محتوای مشارکتی (wikis, social networks) مد نظر است.

براساس این گزارش، تمام فعالیت‌هایی که به تنهایی و یا با همکاری برخی از فعالیت‌های قبلی به توزیع و ارائه محتوا به کاربران فضای وب می پردازد، به عنوان مثال شبکه توزیع محتوا (CDN) برای بازی‌های رایانه‌ای به بخش توزیع محتوا مرتبط است.

بر اساس اعلام ستاد توسعه فناوری اطلاعات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تمام شرکت‌ها و فعالان این حوزه می‌توانند در صورت دارا بودن شرایط لازم، پس از تکمیل فرم ارائه طرح‌های فناورانه فایل PDF و word آن را به آدرس الکترونیکی ضمن مراجعه به وبگاه ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و میکروالکترونیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به نشانی http://ictc.isti.ir ارسال کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93063118593
  • خبرنگار :