دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت انار خبر داد

تدوین طرح تحقیقاتی مشترک برای ارتقای کیفیت محصول انار

دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت انار برنامه‌ریزی برای کاربرد ارقام مقاوم انار به آفت و یا عوارض طبیعی (سرمازدگی، آفتاب سوختگی، و غیره) را از جمله از برنامه‌های کلان این کانون معرفی کرد.

دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت انار برنامه‌ریزی برای کاربرد ارقام مقاوم انار به آفت و یا عوارض طبیعی (سرمازدگی، آفتاب سوختگی، و غیره) را از جمله از برنامه‌های کلان این کانون معرفی کرد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر سید حسین گلدان‌ساز، دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت انار با اشاره به برنامه‌های کلان این کانون اظهار کرد: انار میوه بومی ایران است. یعنی خاستگاه اولیه انار، ایران است. این مسئله به این معنی است که ذخایر ژنتیکی قوی از انار داریم که به لحاظ علمی، خیلی مهم هستند و دنیا می‌خواهد رقم‌های انار ما را داشته باشد. هرچند که متاسفانه در داخل کشور، روی ارقام انار، کار علمی قابل توجهی انجام نداده‌ایم.

عضو هیات علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه تهران، ادامه داد: مثلاً ما می‌بینیم محصولی داریم که نسبت به آفت کرم گلوگاه، مقاوم است، خسارت می‌بیند ولی کم خسارت می‌بیند. ما می‌توانیم روی این‌ها کار کنیم و در اختیار باغداران قرار دهیم تا برای احداث باغات جدید و یا احیای باغ‌های قدیمی از این ارقام استفاده کنند. همچنین ارقامی هستند که نسبت به کم آبی مقاومند. در کشور ما هم که کم آبی معضل است، پس خوب می‌شود روی محصولی کار کنیم که با آب کمتر یا با وجود برخی استرس‌های آبی، محصول خوبی ارائه می‌دهد.

کمبود آب مشکل اصلی انار کشور

گلدانساز توضیح داد: ما در کشور به شدت کمبود آب داریم. بویژه در شهرهایی مثل اصفهان و یزد، ساوه، قم و شیراز که محصول انار رونق بیشتری دارد و در آن‌ها انارکاری‌های عمده وجود دارد. با توجه به این کمبود آب باید ببینیم چه روش آبیاری را اتخاذ کنیم، چه میزان و چند روز یک بار به انار آب بدهیم تا کیفیت محصول، افت نکند و محصول خوبی حاصل شود.

نیاز به تحقیق بر روی تغذیه گیاه در حوزه انار

وی تصریح کرد: همچنین روی تغذیه گیاه، کار قابل توجهی صورت نگرفته است و نیاز است کار جدی انجام شود. در حال حاضر به باغداران می گوییم که گیاهان را چطور تغذیه کنند. این توصیه‌ها عمدتاً بر اساس تجربه باغداران پیشرو است. اما باید بررسی شود از نظر علمی چقدر باید کود بدهیم. چقدر چال کود کنیم یا پای درخت بریزیم و یا به صورت مایع، روی برگ‌ها بپاشیم؟ چه میزان وبا چه غلظتی و امثال این‌ها. ما امروزه با تمام کمبودها و با زحمت، انار را تولید می‌کنیم، ولی حدود 30 تا 40 درصد آن را یک آفت می‌خورد. باید روی این مسئله کار کنیم تا با روش‌های غیر شیمیایی جلوی خسارت آفت را بگیریم.

دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت انار یکی از برنامه‌های محوری این کانون را یافتن روش‌های علمی مناسب برای فراوری انار عنوان کرد تا بتوان از این طریق، صادرات راحت‌تر و با منفعت‌تری را ایجاد کرد.

تحقیقات علمی، بازوی یاری‌رسان به تولید انار

وی گفت: بخشی از مشکلات انار، باید با انجام کارهای تحقیقاتی حل شود. لذا با شناسایی همکاران علاقه‌مند و متخصصی که در برخی دانشگاه‌ها و یا مراکز تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی در سرتاسر کشور می‌شناسیم در حال تدوین طرح تحقیقاتی مشترکی هستیم تا بتواند در ارتقای کیفیت محصول انار، همچنین در صادرات آن نقش اساسی ایفا کند. دانشگاه‌های تهران، شیراز، فردوسی مشهد، صنعتی اصفهان، تربیت مدرس، موسسه تحقیقاتی گیاه پزشکی کشور و بعضی از مراکز تحقیقاتی استان‌ها که مربوط به وزارت جهاد کشاورزی هستند در این کار گروهی، مشارکت خواهند داشت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93063118356
  • خبرنگار :