/همایش مردمی احیای زاینده‌رود/

بهشت‌آباد، مرهم خشکی زاینده‌رود می‌شود؟!

رییس کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان گفت: اگر امید دارید که با افتتاح بهشت‌آباد زاینده‌رود جاری شود، این امید باطلی است، زیرا احیای زاینده‌رود از طریق میزان آب انتقالی از بهشت‌آباد امکان پذیر نیست.

رییس کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان گفت: اگر امید دارید که با افتتاح بهشت‌آباد زاینده‌رود جاری شود، این امید باطلی است، زیرا احیای زاینده‌رود از طریق میزان آب انتقالی از بهشت‌آباد امکان پذیر نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، مهدی بصیری شامگاه گذشته (شنبه) در همایش مردمی احیای زاینده‌رود اظهار کرد: پروژه بهشت‌آباد از سال 1380 مطرح شد و مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت و پس از انجام مطالعات قرار شد که یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب به اصفهان برساند.

وی افزود: پس از مدتی سهم یک میلیارد و 200 میلیونی به 800 میلیون و ناگهان به 500 میلیون مترمکعب کاهش یافت، اما با ورود وزارت نیرو به این پروژه این وزارتخانه شروع به سهم دادن به سایر استان‌ها کرد و امروز پس از آن سال‌ها تونلی که قرار بوده یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب‌رسانی به اصفهان داشته باشد تبدیل به لوله شده است.

رییس کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان اضافه کرد: امروز در خصوص پروژه بهشت‌آباد تصمیمات جالبی اتخاذ شده است؛ 248 میلیون مترمکعب آب به یزد خواهد رفت آن هم برای شرب که جای تعجب دارد که یزدی‌ها چه میزان آب شرب مصرف دارند؟ 180 میلیون مترمکعب نیز برای کرمان در نظر گرفته‌اند و در آخر هم 152 میلیون مترمکعب به اصفهان داده‌اند، سؤال اینجا است که آیا این میزان آورد آب به درد اصفهان می‌خورد؟ پاسخ قطعاً خیر خواهد بود.

بصیری تاکید کرد: اگر امید دارید که با افتتاح بهشت‌آباد زاینده‌رود پر آب شود و یا حتی آبدار شود این امید باطلی است، احیای زاینده‌رود از طریق این میزان آب بهشت‌آباد امکان پذیر نیست.

واقعیت خشکی کارون، چیز دیگری است

هم‌چنین لطفعلی ضیایی، کارشناس حوزه آب در خصوص چگونگی خشک شدن کارون و ارتباط آن با انتقال آب به زاینده‌رود، گفت: وقتی می‌خواهند با پروژه بهشت‌آباد مخالفت کنند سریع بی‌آبی کارون یا خشک شدن آن را به میان می‌آورند، کسانی که اطلاعات این‌چنینی می‌دهند دغدغه آب ندارند بلکه واقعیت برای آن‌ها چیزهای دیگری است.

وی افزود: در همین لحظه 12 میلیارد مترمکعب آب پشت سدهای استان خوزستان وجود دارد یعنی چیزی حدود هشت برابر آن چیزی که در پر بارش‌ترین سال‌ها در پشت سد زاینده‌رود آب خواهد بود! سؤال اینجاست افرادی که ادعای خشکی کارون را دارند چرا آب پشت سدها را برای سیرابی کارون رها نمی‌کنند؟

ضیایی با بیان این‌که آب جاری در اروندرود خوزستان از طریق سه رودخانه دجله، فرات و کارون تأمین می‌شود، اضافه کرد: امروز ترکیه، سوریه و عراق 10 ها سد روی این دو رودخانه دجله و فرات احداث کرده‌اند و جلوی ورود آب شیرین به اروند را گرفته‌اند، کارون به تنهایی از پس شوری اروند نمی‌آید و به خوزستانی‌ها هشدار می‌دهم اگر سایر طرح‌های کشور ترکیه اجرا شود اصلاً آبی برای دجله و فرات نمی‌ماند و اروند کم آب‌تر از گذشته می‌شود.

وی تصریح کرد: تونل اول و دوم کوهرنگ به ترتیب 61 و 29 سال پیش احداث شده‌اند، چگونه در این سال‌ها کارون همواره پر آب بوده، اما ناگهان با تونل سوم این رودخانه خشک می‌شود؟ من معتقدم مردم خوزستان چنین اعتقادی ندارند که عامل خشکی کارون اصفهانی‌ها هستند بلکه این گفته عده‌ای معدود است که می‌خواهند سو استفاده کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 93063017842
  • خبرنگار :