مدیرعامل آب منطقهای اصفهان گفت: سد تونل سوم کوهرنگ نیازمند اعتباری بالغ بر 450 میلیارد تومان است که تا کنون این بودجه در اختیار اصفهان قرار نگرفته و قرار است که نصف این مبلغ نیز به استان همسایه داده شود که مخزن آب در آن قرار دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، محمدرضا میرمحمد صادقی شامگاه گذشته (شنبه) در همایش مردمی احیای زایندهرود اظهار کرد: پس از ابلاغ مصوبه 9 مادهای شورای عالی آب در خصوص احیای زایندهرود اقدامات مختلفی در این زمینه صورت گرفته است که مهمترین آن استقرار مدیریت یکپارچه بر روی زایندهرود بوده است.
وی با بیان اینکه مدیرت یکپارچه توسط وزارت نیرو انجام میشود، افزود: کنترل برداشتها در بالادست و پاییندست سد تنظیمی زایندهرود در حال حاضر در دستور کار قرار گرفته است و در آیندهای نزدیک گزارش آن اعلام خواهد شد.
مدیرعامل آب منطقهای اصفهان در خصوص تونل انتقال آب بهشتآباد گفت: طبق آخرین صحبتهای وزیر نیرو این طرح مجدداً بررسی میشود که پیرو پیگیریهای استان اصفهان است و پس از بررسی نهایی قرار شده که شرکت آب نیرو برای اجرایی کردن پروژه وارد عمل شود.
میرمحمدصادقی اضافه کرد: کنترل برداشت پس از مدیریت یکپارچه مهمترین عامل احیای زایندهرود است که تاکنون با باطل شدن مجوزهای پمپها در دو استان اصفهان و چهارمحال گامهای اولیه آن برداشته شده است.
وی گفت: جریان طبیعی زایندهرود در مصوبه 9 مادهای شورای عالی آب وجود دارد و حقآبه داران نیز در این مصوبه در نظر گرفته شدهاند و حق آنها به رسمیت شناخته شده است.
مدیرعامل آب منطقهای اصفهان در خصوص تونل سوم کوهرنگ ادامه داد: فقط هفت کیلومتر دیگر از این تونل باقی مانده است تا تکمیل شود، اما این تونل نیازمند سدی است که تاکنون 20 درصد پیشرفت داشته است و تا سد کامل نشود بهرهبرداری 100 درصد از این تونل امکان پذیر نیست.
میرمحمدصادقی اظهار کرد: سد تونل سوم نیازمند اعتباری بالغ بر 450 میلیارد تومان است که تا کنون این بودجه در اختیار اصفهان قرار نگرفته و قرار است که نصف این مبلغ نیز به استان همسایه داده شود که مخزن آب در آن قرار دارد.
بعد از سالها متوجه شدیم راه اشتباه بوده است
همچنین رییس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: اینکه امروز متوجه شدهایم که سالها در خصوص زایندهرود راه را اشتباه رفتهایم، اما همین که امروز متوجه شدیم راه رفته کج بوده، خودش مفید است.
خسرو کسائیان اظهار کرد: این سؤال که زایندهرود چه زمانی جاری میشود؟ و اگر روزی جاری شود آیا این جریان دائمی خواهد بود یا فصلی؟ بارها و بارها از طرف مردم پرسیده شده است.
وی با بیان اینکه جواب چنین سؤالاتی فقط با ارائه راهکار مشخص میشود، افزود: اهمیت آب زایندهرود و چگونگی جریان یافتن آن به مسائل مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بستگی دارد.
رییس اتاق بازرگانی اصفهان ادامه داد: مسائل اجتماعی و حاشیههای اجتماعی اطراف زایندهرود به دو دسته درون و برون استانی تقسیم میشود که باید به هر شکل ممکن آن را حل کنیم که حل آن یا با استفاده از مطالعه، فشار و یا .... میسر خواهد شد.
کسائیان به وجهه اقتصادی مسائل زایندهرود اشاره و اضافه کرد: طرحهایی که برای احیای زایندهرود اجرایی میشود باید از نظر اقتصادی به صرفه و جوابگو باشند یعنی باید یک مطالعه اقتصادی روی آن انجام شود، همچنین این طرحها باید از نظر فنی بهگونهای باشند که در مدت زمان کوتاه اثر خود را از دست ندهند و مشکل ایجاد نکنند پس اگر این کارها دنبال شود زمان جریان آب مستمر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه زایندهرود درگیر مشکلات متعددی است که یک فرد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی یا فرهنگی نمیتواند آن را به دوش بکشد، تصریح کرد: اگر یک موضوع از همه جوانب بررسی نشود و گروه کارشناسی روی آن نظر ندهد قطعاً مسئله حل نخواهد شد و این بسیار جالب است که پس از سالها متوجه شدهایم که راه را اشتباه رفتهایم.
رییس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه متاسفانه سالها تصمیمات اشتباه در اصفهان و در حوضه زایندهرود گرفتهایم، خاطرنشان کرد: همین که امروز فهمیدهایم راه را کج میرویم هم بد نیست اما حالا باید تلاش کنیم تا آب رفته به جوی بازگردد.
کسائیان اضافه کرد: آنهایی که تفرقه افکنی میکنند یا میخواهند بین مردم و دولتهای محلی اختلاف افکنی کنند دنبال نتایج ناخوشایندی هستند، چراکه متاسفانه آنهایی که باید در زمان خودش از اصفهان حمایت میکردند، این کار را نکردند و حالا اصفهانی که تنها مانده را باید نجات دهیم، زیرا این شهر متعلق به اصفهان نیست بلکه تمام جهان آن را زنده و پویا میخواهد.
انتهای پیام