دبیرکل انجمن صادرکنندگان صنعتی، معدنی و خدمات فنی مهندسی ایران اظهار کرد: تاجیکستان با توجه به عضویت در CIS و همکاری خوب اقتصادی با کشورهای همسایه خود می تواند دروازه صادرات مجدد ایران باشد.
به گزارش ایسنا منطقه خراسان، رحمان پورقربان پیرامون برنامهریزی بخش خصوصی کشور در برگزاری نمایشگاه ایران در تاجیکستان اظهار کرد: تاجیکستان فرصتهای همکاری بیشماری با کشورهای همجوار خود دارد و برگزاری این قبیل نمایشگاهها می تواند به گسترش صادرات ایران به سایر کشورهایی که در بازار تاجیکستان حضور دارند کمک کند.
دبیرکل انجمن صادرکنندگان صنعتی، معدنی و خدمات فنی مهندسی ایران با اشاره به قانون حذف گمرک در معاملات کشورهای عضو CIS بیان کرد: برقراری ارتباط با یکی از این کشورها مسیر صادرات ایران به سایر کشورها از جمله افغانستان و روسیه را باز می کند.
پورقربان از ساخت یک کارخانه در کشور تاجیکستان توسط انجمن صادرکنندگان صنعتی، معدنی و خدمات فنی مهندسی ایران خبر داد و افزود: آمادگی ساخت از صفر تا 100 هر پروژهای را در این کشور داریم.
وی با اشاره به نیازهای بیشمار کشور تاجیکستان بیان کرد: شرکتهای مواد غذایی، گروههای دارویی و شیمیایی، تولیدکنندگان رنگ و رزین، ارائهکنندگان خدمات فنیومهندسی و تولیدکنندگان ماشینآلات به خصوص از نوع ماشینآلات بستهبندی میتوانند سهم خوبی از بازار این کشور را با حضور در این نمایشگاه به دست آورند.
وی ضمن اظهار تاسف از برگزار نشدن نمایشگاه در تاجیکستان طی پنج سال گذشته گفت: کشورهای همسایه باید در اولویت صادرات برای ایران قرار بگیرند و حتی جای آن وجود دارد که چند نمایشگاه تخصصی در سال برگزار شود.
پورقربان با اشاره به سفر جدید رییس جمهور به تاجیکستان و فرصت خوبی که در مناسبات سیاسی ایران و تاجیکستان به وجود آمده است، اظهار کرد: امیدواریم با توجه به اشارات رییس جمهور هر دو کشور در مورد افزایش روابط اقتصادی و امضای تفاهمنامههای اقتصادی، فعالان اقتصادی هر چه سریعتر برای ورود به بازار این کشور اقدام کنند.
دبیرکل انجمن صادرکنندگان صنعتی، معدنی و خدمات فنی مهندسی ایران زبان مشترک را ویژگی خاص انجام معاملات اقتصادی با تاجیکستان معرفی کرد و افزود: نزدیک بودن دو کشور به ما کمک میکند تمام نیازهای تاجیکستان را برطرف کنیم حتی مواد غذایی و مواد فساد پذیر هم به دلیل کوتاه بودن راه قابلیت صادرات به این کشور را دارند.
پورقربان گفت: ایران میتواند حدود 60 تا 70 درصد نیازهای تاجیکستان را برطرف کند و شاید به جز بخشی از نیازهای بخش نانو یا تکنولوژی جدید بتوانیم تمام بازار این کشور را در دست بگیریم.
وی با اشاره به ارتباط خوب سیاسی و فرهنگی بین دو کشور افزود: بازپرداخت خوب تجار تاجیک را نیز میشود جزو مزیتهای معامله با این کشور محسوب می شود.
نخستین نمایشگاه اختصاصی ایران در تاجیکستان از 21 تا 24 آبان در محل نمایشگاهی شهر دوشنبه در کنار کاخ باربد در فضای مسقف و باز به مساحت 1000 متر مربع توسط شرکت مدیریت پروژه های نمایشگاهی برگزار میشود.
انتهای پیام