طرح ساخت سیستم پیل سوختی فشرده با توان کل پنج کیلو وات با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پژوهشکده مواد و انرژی سازمان فضایی ایران در حال اجراست.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهندس مظاهر ضیایی، رییس پژوهشکده و عضو کمیته راهبری پیل سوختی با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: در راستای اجرای این پروژه فعالیت تحقیق و توسعهیی گستردهای را بر روی صفحات دو قطبی فلزی آغاز کردهایم که قطعا رویکرد جهان در بخش حمل و نقل و سایر حوزهها استفاده از صفحات دو قطبی فلزی است.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که این پژوهشکده همواره به دنبال تجاری سازی و کسب درآمد از تحقیقات است، فعالیت خود را بر توسعه اجزا متمرکز کرده و توانسته صفحات دو قطبی پلیمری را به صورت کاملا بومی از طراحی و ساخت توسعه دهد و حتی در سامانه پیل سوختی 10 کیلو وات نیز از همین صفحات استفاده کردهایم. از طرف دیگر به سفارش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دستگاههای تست، حسگرهای هیدروژن و به صورت موردی مجموعه غشاء الکترود (MEA) و تک سل در پژوهشکده ساخته شده و به فروش رسیده است.
ضیایی با اشاره به هزینههای بالای تحقیق و توسعه فناوری در حوزه پیل سوختی اظهار داشت: ما تنها در صورتی میتوانیم مستقلا در توسعه پیل سوختی سرمایهگذاری کنیم که بازار منتظر آن باشد و وقتی نیروی محرکه بازار وجود داشته باشد نیازی به حمایت مالی بالا نیست. تحقیق و توسعه بر روی سیستمهای پیل سوختی بسیار هزینهبر است و برای بومیسازی کاملی آن باید در حدود 35 تا 40 فناوری توسعه یابد.
انتهای پیام