دانشمندانی از آزمایشگاه ملی آرگون و دانشگاه شیکاگو روشی را برای هدفگیری سلولهای سرطانی مغز با استفاده از نانوذرات تیتانیای معدنی که پادتنها به آنها متصل شدهاند، توسعه دادهاند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه علوم پزشکی تهران، این نانوذرات کامپوزیتی ممکن است به تدریج یک شکل درمانی جایگزینی ارائه کنند که فقط سلولهای سرطانی را هدف میگیرد و بر سلولهای سالم اثری ندارد.
به نقل از سایتscience Daily ، این درمان جدید براساس یک روش دو چنگکدار است. دیاکسید تیتانیوم یک نانو ماده واکنش دهنده نوری است که میتواند با مولکولهای زیستی پیوند دهد. این نانو ذرات موقعی که به یک پادتن متصل شوند، به طور ویژه سلولهای سرطانی را شناسایی کرده و به آنها میچسبند.
نور مرئی متمرکز روی ناحیه مورد نظر تابیده میشود و نانو ذرات تیتانیای موضعی شده با نور واکنش داده و رادیکالهای آزاد اکسیژن تولید میکنند. این رادیکالهای آزاد با میتوکندریا در سلولهای سرطانی اثر متقابل دارند.
میتوکندریا به عنوان دستگاههای انرژی سلولی عمل میکنند و موقعی که رادیکالهای آزاد با مسیرهای زیست شیمیاییشان تداخل میکنند؛ میتوکندریا برای اینکه مرگ سلولها شروع شود، سیگنالی دریافت میکنند.
ماسیچ اس. لسنیاک از دانشگاه شیکاگو و یکی از محققان طرح میگوید: اهمیت این کار توانایی ما برای هدفگیری مؤثر پذیرندههای ویژه سطح- سلول روی سلولهای مغز، با این نانوذرات است. ما توانستهایم بر مشکل اصلی که کاربرد نانوذرات در پزشکی را محدود میکند، غلبه کنیم.
این مشکل، توان بالقوه این عاملها برای تخریب عملکرد بدن است. ما اکنون در موقعیتی هستیم که میتوانیم این فنآوری هیجانآور را در مدلهای پیش بالینی تومورهای مغز توسعه دهیم و امید داریم که روزی این فنآوری جدید برای درمان بیماران به کار رود.
این محققان نتایج خود را در مجله Nano Letters منتشر کردهاند.
انتهای پیام