یافته‌های محققان کشور نشان داد: شدت بیماری سل در مصرف‌کنندگان مواد مخدر بالاتر است

محقق و عضو کمیته علمی کنگره بین المللی "دانش اعتیاد" اعلام کرد شدت بیماری سل در مصرف کنندگان مواد مخدر، بیشتر است .

محقق و عضو کمیته علمی کنگره بین المللی "دانش اعتیاد" اعلام کرد شدت بیماری سل در مصرف کنندگان مواد مخدر، بیشتر است .

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر رامین رادفر درهشتمین کنگره دانش اعتیاد، با اشاره به مراحل تحقیقاتی دراین زمینه و نتایج آن، افزود: درصدی از هر جامعه دارای عفونت نهفته سل هستند و در واقع باسیل بیماری سل در بدن بخشی از جامعه وجود دارد ولی بدن انسان، آن را کنترل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ده درصد از این افراد به عنوان بیمار مبتلا به سل شناخته می‌شوند، گفت: مشکل بیماران مسلول در مقایسه با بیماران مبتلا به ایدز، بیشتر است چرا که بیمار مبتلا به ایدز برای ارتباط زناشویی، می‌تواند از کاندوم استفاده کند ولی نمی توان به همسر یک فرد مسلول گفت در اتاقی که او حضور دارد، نفس نکشد.

وی در بیان اولین تحقیق در این خصوص برای "تخمین شیوع نهفته در بین مصرف کنندگان تزریقی مواد در محیط های بسته"، گفت: 420 نمونه از شش استان کشور در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفتند.

دکتر رادفر اظهار داشت: تمام عوامل در کنار هم باعث خواهند شد که شدت سل در مصرف کنندگان مواد بالاتر برود، زمان بیشتری برای بهبودی سل افراد معتاد، نیاز است و میزان بالاتری از مرگ و میر را در میان معتادان مبتلا به سل مشاهده می کنیم.

به گفته وی، 3/99 درصد افراد مورد مطالعه، تست مثبت HIV داشته و 8/94 درصد آنان دارای تست مثبت پوستی سل بودند.

وی براساس نتایج بدست آمده از این تحقیق، افزود: این در حالی است که انتقال سل از گروه معتادان به دیگران، بیشتر است (بخصوص که در برخی از مواقع ، دود حاصل از کشیدن مواد یا سیگار را به سمت صورت و دهان نزدیکان خود، هدایت می‌کنند ) و همچنین گونه‌های مقاوم به چند دارو گسترش بیشتری پیدا می کند.

دکتر رادفر در پایان سخنانش توصیه کرد: در زمینه برنامه‌های کاهش آسیب باید حمایت بیشتری صورت بگیرد، افزایش دسترسی و کیفیت خدمات مورد توجه قرار بگیرد، گسترش برنامه کاهش آسیب ناشی از مواد در برنامه‌های موجود اعتیاد مدنظر باشد و ادغام برنامه آموزشی و شناسایی سل نهفته و فعال در برنامه های کاهش آسیب کشور و برنامه های درمانی اعتیاد انجام شود.

وی همچنین افزود: استفاده از فرصت مراجعه روزانه برای دریافت متادون در ماههای نخست درمان در مراکز درمان و گاه طولانی در مراجعه روزانه در مراکز گذری برای پیاده سازی و ادغام درمان سل بر اساس مدل درمان تحت نظارت مستقیم انجام بگیرد، ضمن آن که انجام مطالعات بیشتر و سالانه برای پیگیری وضعیت رفتارها و بیماری‌ها در این گروه لازم است.

هشتمین کنگره بین المللی "دانش اعتیاد" به عنوان بزرگترین کنگره علمی منطقه مدیترانه شرقی در حوزه اعتیاد، با محوریت "پیشگیری" ، از 19 شهریور ماه به مدت سه روز در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

این کنگره با همکاری مراکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و سوء مصرف و وابستگی مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با حمایت بسیار خوب دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی، دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، انجمن علوم اعصاب ایران، ستاد علوم شناختی و دهها انجمن علمی، تشکل غیردولتی و دولتی و سازمانهای بین المللی همچون سازمان جهانی بهداشت، دفتر کودکان سازمان ملل، دفتر مبارزه با جرائم سازمان ملل و پلیس مبارزه با مواد مخدر، برگزار شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۴ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93062414140
  • خبرنگار :