واکنش به مطلبی درباره انتخابات اتحادیه ناشران

سه ناشر کتاب‌های آموزشی عنوان کردند: عضویت ناشر دانشگاهی یا آموزشی در هیأت مدیره اتحادیه ناشران،‌ اقتصاد نشر او را فعال‌تر یا حوزه‌های دیگر را راکد نمی‌کند؛ چنان‌که حضور ناشر عمومی در هیأت مدیره نیز ممیزی را برطرف نمی‌کند و نکرده است.

سه ناشر کتاب‌های آموزشی عنوان کردند: عضویت ناشر دانشگاهی یا آموزشی در هیأت مدیره اتحادیه ناشران،‌ اقتصاد نشر او را فعال‌تر یا حوزه‌های دیگر را راکد نمی‌کند؛ چنان‌که حضور ناشر عمومی در هیأت مدیره نیز ممیزی را برطرف نمی‌کند و نکرده است.

این ناشران در واکنش به گزارش «دورخیز ناشران آموزشی برای تصاحب اتحادیه ناشران» متنی را به ایسنا ارسال کرده‌اند که به این شرح است:

«1- انتخابات پیش رو، انتخابات اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران است که شش رسته دارد: ناشران، کتاب‌فروشان، موزعان کتاب، ناشر کتاب‌فروشان، تولید و توزیع‌کنندگان کارت و پوستر، و ناشران الکترونیک. این اتحادیه را نباید به رسته ناشران منحصر کرد و ناخودآگاه اعتراض رسته‌های دیگر را برانگیخت. هر چند هیأت مدیره‌های ادواری این اتحادیه به دلایل معینی همواره از رسته ناشران انتخاب می‌شده‌اند اما تصویر بزرگتری از صنف و اتخاذ روش صحیح تعامل میان رسته‌ها و درون رسته‌ها، می‌تواند یکپارچگی و همدلی صنف را تقویت کند و مشارکت را ارتقا بخشد.

2- منتخبان اتحادیه از هر حوزه نشر باید منافع کلان صنف را بر منافع بخشی خود ارجح بدانند؛ همچنان که منافع کل صنف تابعی از منافع ملی است.

3- عضویت ناشران دانشگاهی و آموزشی در اتحادیه، تکلیف قانون نظام صنفی است و اتحادیه دیگری ندارند. انجمن‌های فرهنگی در حوزه‌های مختلف نشر، گردهمایی‌هایی تخصصی است. ناشران دانشگاهی و آموزشی دانش‌بنیان، خود را همیار و همکار ناشران دیگر می‌دانند. بسیار از ناشران عمومی در حوزه‌های دیگر نشر هم فعالیت می‌کنند.

4- عضویت ناشر دانشگاهی یا آموزشی در هیأت مدیره اتحادیه،‌ اقتصاد نشر او را فعال‌تر یا حوزه‌های دیگر را راکد نمی‌کند؛ چنان‌که حضور ناشر عمومی در هیأت مدیره نیز ممیزی را برطرف نمی‌کند و نکرده است. ناشر دانشگاهی و آموزشی هم با مشکلاتی مواجه است. کاهش این معضلات تابع متغیرهای کلان دیگری بویژه بسته شدن یا گشایش فضای فرهنگی و اقتصادی جامعه است و حل و فصل آن، امری راهبردی است.

خلاصه کلام این‌که هیأت مدیره‌ای متشکل از اعضای کارآزموده صنف قادر خواهد بود به مدد فعالان، پیشکسوتان،‌کارشناسان و صاحب‌نظران درون و بیرون صنف و با اتخاذ روش‌های قانونمند خواهان اصلاح قوانین و آیین‌نامه‌های نشر و تلاش در مسیر بهبود وضعیت و معیشت صنف و رسیدن اتحادیه به جایگاهی مناسب باشد. ان‌شاءالله.

مسعود پایدار، یحیی دهقانی، فتح‌الله فروغی»

ایسنا اخیرا در گزارشی نوشت: «هشت نفر از فهرست 16 نفره نامزدهای انتخابات اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران را ناشران آموزشی تشکیل می‌دهند؛ ناشرانی که بعضا منافعی متفاوت با ناشران عمومی دارند و این موضوع می‌تواند عملکرد اتحادیه ناشران را تحت تاثیر خود قرار بدهد.

اما از سوی دیگر آیا اتحادیه ناشران تا کنون ‌توانسته در راه مطالبات و دغدغه‌های ناشران گام بردارد که حالا ترکیب آن مهم باشد؟»

در ادامه این گزارش و بررسی این موضوع با دو ناشر نیز در این زمینه گفت‌وگو شد که متن آن را این‌جا می‌توانید بخوانید.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۳ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93062313830
  • خبرنگار :