ارتش پاکستان اعلام کرد: شبه نظامیان افراط گری را بازداشت کرده که دو سال پیش در اقدامی با هدف ترور ملاله یوسف زی او را به طور جدی زخمی کرده بودند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، ژنرال عاصم سلیم بجوا، سخنگوی ارتش پاکستان گفت: گروهی که این حمله را صورت داده بودند شناسایی و بازداشت شدهاند. این شبه نظامیان بازداشت شده جزو اعضای طالبان پاکستان هستند. این گروه به "شورا" معروف بوده و متشکل از 10 تروریست است.
ملاله یوسف زی 17 ساله در سال 2009 میلادی با نوشتن خاطراتی آنلاین از تجربه زندگیاش تحت سلطه طالبان در دوره سوات و انتقاد از محدودیتهای آنها بر آموزش دختران مشهور شد.
وی به یکی از فعالان و مدافعان حقوق و آموزش زنان تبدیل شده که این مساله خشم طالبان پاکستان را برانگیخته و ملاله را به افترا زدن به طالبان پاکستان متهم کردهاند.
9 اکتبر سال 2012 میلادی هنگامی که ملاله یوسف زی پس از مدرسه به سوی خانهاش بازمیگشت، دو فرد مسلح سرویس مدرسه وی را متوقف کرده و پس از شناسایی ملاله یوسف زی به سمت این وسیله نقلیه تیراندازی کردند. در آن زمان ملاله تنها 15 سال داشت. یکی از گلولهها به سر ملاله یوسف زی اصابت کرد. دو دختر دیگر نیز در این رویداد زخمی شدند.
احسان الله احسان که در سال 2012 میلادی سخنگوی طالبان پاکستان بود، گفت: ادعای ارتش یک "دروغ مصلحت آمیز" براساس خیالبافی است.
وی افزود: در آن حمله سه تن شرکت داشتند که یکی از آنها شهید شده و دو تن دیگر زنده هستند.
مقامهای ارتش پاکستان گفتند، در میان شبه نظامیان بازداشت شده، دو فرد مسلحی که به ملاله یوسف زی تیراندازی کرده بودند با نامهای اصرار الرحمان و اظهرالله شناسایی شدهاند.
ژنرال بجوا گفت: اصرار الرحمان نخستین فردی بود که دستگیر شده و منجر شد تا ماموران مخفی باقی گروه تحت رهبری ظفر اقبال را نیز دستگیر کنند.
مقامات ارتش گفتند، تمامی 10 عضو این گروه ساکنین ایالت خیبر پختونخواه هستند که دره سوات نیز در این ایالت قرار دارد. این شبه نظامیان بازداشت شده قصد داشتند تا 22 تن دیگر از جمله افراد مخالف با طالبان در دره سوات را ترور کنند. این شبه نظامیان در یک دادگاه مقابله با تروریسم محاکمه خواهند شد.
زیدان یوسف زی، پدر ملاله یوسف زی این بازداشتها را به عنوان خبری خوش توصیف کرد و گفت: نخستین نتیجه بازداشت مهاجمان ملاله، جوانه زدن امید واقعی در دل صدها هزار تن است که زندگیشان تحت تاثیر این اقدامات تروریستی در ایالت خیبر پختونخواه، دره سوات و کل کشور قرار داشته است.
انتهای پیام