تبدیل شیشه به فلز با پالس لیزری

با تاباندن پالس لیزری بر شیشه کوارتز، این ماده ظرف کسری از ثانیه ویژگی‌های فلزمانندی به خود می‌گیرد.

با تاباندن پالس لیزری بر شیشه کوارتز، این ماده ظرف کسری از ثانیه ویژگی‌های فلزمانندی به خود می‌گیرد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محاسبات انجام‌شده در دانشگاه فناوری وین چگونگی رخداد این پدیده را به اثبات رسانده است. می‌توان از این اثر برای ساخت سوئیچ‌های لویجیکال استفاده کرد که از ابزار میکروالکترونیکی کنونی سریع‌تر عمل می‌کنند.

شیشه کوارتز جریان الکتریکی را هدایت نمی‌کند و نوعی عایق است؛ با این حال با تاباندن پالس‌های لیزر فوق‌کوتاه، ویژگی‌های الکترونیکی شیشه می‌توانند ظرف چند فمتوثانیه (10 به توان منفی 15 ثانیه) به طور بنیادی تغییر کنند. چنانچه پالس لیزر به اندازه کافی قوی باشد، الکترون‌های موجود در درون ماده می‌توانند آزادانه حرکت کنند. در نتیجه، برای لحظه‌ای کوتاه شیشه کوارتز مانند فلز عمل می‌کند و جریان الکتریسیته را هدایت می‌کند.

این تغییر ویژگی‌های ماده به اندازه‌ای سریع رخ می‌دهد که می‌توان از این مشخصه‌ها برای ساخت ابزار الکترونیکی مبتنی بر نور فوق‌ سریع استفاده کرد.

به گفته دانشمندان دانشگاه وین، پالس لیزر، میدان الکتریکی بی‌نهایت قوی است که نیروی لازم برای تغییردادن قابل‌توجه وضعیت‌های الکترونیکی را در کوارتز دارد. این پالس نه تنها انرژی را به الکترون‌ها انتقال می‌دهد، بلکه تمامی ساختار وضعیت‌های الکترونی ممکن را در ماده را به هم می‌ریزد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۱ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93062112439
  • خبرنگار : 71456