هنرمندان جوان در رشته پوستر بیستویکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان پوسترهایی با موضوع غزه طراحی کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بخش پوستر بیستویکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با موضوع غزه و با تم فرهنگی و ملی برگزار شد و هنرمندان جوان در آثار پوستر مظلومیت و مقاومت غزه را طراحی کردند.
همچنین موضوع انسان، محیط و پایداری نیز یکی از موضوعات رشتههای نقاشی و کاریکاتور و عشق، انسانیت و ایستادگی از موضوعات رشته حجم این دوره جشنواره هنرهای تجسمی است.
جشنواره هنرهای تجسمی جوانان در دفاع از مردم مظلوم غزه یکی از موضوعات بخش پوستر را به غزه اختصاص داد و رشتههایی از این جشنواره نیز به موضوع انسان و پایداری پرداختند.
در دومین روز جشنواره تجسمی جوانان مجید ملانوروزی، مدیرکل هنرهای تجسمی از کارگاههای 9 گانه در رشتههای نقاشی، نگارگری، خوشنویسی، حجم، طراحی، پوستر، کاریکاتور، تصویرسازی و عکاسی دیدن کرد.
ملانوروزی در این بازدید با تاکید بر توجه به جوانان گفت: در این کارگاهها استعدادها و توانمندیهای قابل توجهی از هنرمندان جوان را میتوان دید و بخشی از آثار هنرمندان جوان بیانگر استعداد و توانایی تخصصی و هنری آنهاست که امید به آینده هنر را تقویت میکند.
مدیرکل هنرهای تجسمی افزود: یکی از مهمترین اهداف جشنواره هنرهای تجسمی جوانان شناسایی همین استعداد و بضاعت هنرمندان جوان است که ایجاد فضای رقابت کارگاهی و حضور جوانان از سراسر کشور این امکان را فراهم میکند.
نشست "هنر جوان و موانع پیش رو در هنر امروز ایران" نیز در دومین روز جشنواره با سخنرانی امیر سقراطی برگزار شد.
امیر سقراطی در این نشست گفت: به عنوان کسی که در چند سال اخیر از نزدیک شاهد به عرصه آمدن نسل جدید بوده، تماشای آثار هنری جوانان را جذاب و دلنشین دیدهام. در طی سالهای اخیر حجمی باورنکردنی از مقالات من برای این نسل بوده و سعی کردهام در حد توان راه آزمون و خطایشان را نبندم و در عوض با انعطاف بیشتری با ایشان روبرو شوم. گاه عجولاند، گاه خجول، گاه غیر منعطف و گاه تُرد و شکننده و اگرچه این نسل نیاز به حمایت دارد اما نباید با «خط» دادن و «چه کار کن، چه کار نکن» راهشان را بیراه کرد.
جوان اگرچه همه چیز میکشد، کارهایش در معنا پیچیده و گنگ است؛ تلخبین و عجول است و در اجرا نامتناسب و سرهم بندی شده، و هرچند تجربیات زیستاش محدود است و تماشای اثرش الزاماَ به تماشای گوشههایی از زندگیاش ختم نمیشود؛ اما از تجربهکردن نمیهراسد و هر دم حرف تازهای به میان آورده و تماشاچیان جدیدی برای خود فراهم میآورد. مهم این است که از شکست نهراسد و به پیش برود.
سقراطی در ادامه گفت: به احتمال بسیار زیاد در آینده، شیوه هنری و نگرش هنرمندان جوانِ اکنون تغییر خواهد کرد و دستآوردهای جدید و عرصههای فراخی را تجربه خواهند کرد؛ آنچه امروز برایشان قطعیت دارد میتواند فردا در عدم تَعیّن و عدم قطعیت رنگ ببازد و آنچه امروز تردید و احتمال است فردا ایمان و یقین باشد؛ اما آنچه اکنون با آن روبرو هستیم جهان هنرمندانهای است سرشار از جوانی؛ که گاه رنگ و بوی شادی دارد و گاه غم.
وی افزود: و در همین احوالاتِ شورانگیز طراوت و جوانی در کار خویش مُصِر و پیگیرند و به همان میزان پایا و دلیر. پیشاپیش شادمانهام را اعلام میکنم که دوست دارم سالهای بعد نام هنرمندان حاضر در این جشنواره بزرگ را در صفحات تاریخ هنر ایران ببینم.
انتهای پیام