صدور مجوز برای از سرگیری فعالیت‌های 2 راکتور هسته‌ای در ژاپن

شورای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ژاپن، مجوز فعالیت دو راکتور هسته‌ای در سندای را صادر کرد.

شورای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ژاپن، مجوز فعالیت دو راکتور هسته‌ای در سندای را صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و به نقل از رویترز، شورای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ژاپن که پس از فاجعه فوکوشیما در این کشور تشکیل شد،‌ امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد شرکت برق کیوشو، مالک دو راکتور نیروگاه هسته‌ای سندای می‌تواند پس از دریافت موافقت‌نامه محلی سندای، دو راکتور هسته‌ای این نیروگاه را فعال کند و آغاز فعالیت این دو راکتور هسته‌ای از نظر این شورا و پس از بازرسی‌های انجام شده، از نظر ایمنی مانعی ندارد.

این نخستین گام ژاپن در مسیر بازگشایی نیروگاه‌های هسته‌ای این کشور است که پس از وقوع فاجعه فوکوشیما فعالیت همه 48 راکتور هسته‌ای ژاپن متوقف شد.

سال گذشته از سال 1966 تا کنون نخستین سالی برای ژاپن بود که هیچ‌گونه استفاده‌ای از راکتورهای هسته‌ای خود در بخش انرژی نکرده است؛ هم‌چنین این نخستین‌بار پس از وقوع فاجعه نیروگاه چرنوبیل (در اوکراین امروزی) در سال 1986 است که سطح بی‌اعتمادی به نیروگاه‌های هسته‌ای به این میزان افزایش یافته است.

در حال حاضر دولت ژاپن به‌دنبال اعمال فشار بر شورای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ژاپن در زمینه تصمیم‌گیری درباره از خط خارج کردن تعدادی از راکتورهای ژاپن با عمر بالای 40 سال است که نسبت به راکتورهای دیگر به مراتب امنیت بیش‌تری نیاز دارد؛ به نظر می‌رسد دولت ژاپن با جایگزینی راکتورهای فرسوده این کشور خواستار جلب اعتماد مردم ژاپن به استفاده دوباره از نیروگاه‌های هسته‌ای است.

یوکو آبوچی، وزیر اقتصاد و بازرگانی ژاپن در این‌باره می‌گوید: من معتقدم که همزمان با جایگزینی برخی از راکتورهای فرسوده نیروگاه‌های هسته‌ای، روند از سرگرفتن فعالیت راکتورهایی که نظارت‌های ایمنی را پشت سرگذاشته‌اند، انجام شود.

هم‌چنین دولت ژاپن قصد دارد با راه‌اندازی دوباره راکتورهایی که مجوزهای ایمنی را از شورای نظارت گرفته‌اند وابستگی ژاپن در استفاده از سوخت‌های فسیلی در تولید انرژی را کاهش دهد.

آرین گاندرسون، مهندس هسته‌ای آمریکایی که در چند سال اخیر مخالف استفاده از راکتورهای هسته‌ای به دلایل امنیتی است در این‌باره اظهار کرد: دولت ژاپن با سخت‌گیری در زمینه لزوم جایگزینی راکتورهای فرسوده این کشور و نیز این که راکتورها حتما قبل از آغاز فعالیت خود باید مجوزهای ایمنی لازم در این‌باره را از شورای نظارت کسب کنند قصد دارد به مردم ژاپن بفهماند که تجربه‌های لازم در زمینه‌های امنیتی را به دست آورده است. اما به نظر می‌رسد چالش دیگری که در این خصوص وجود دارد هزینه بسیار بالای جایگزینی راکتورهای هسته‌ای فرسوده برای شرکت‌های مالک آن‌هاست.

به نظر نمی‌رسد حدود دو سوم از 48 راکتور هسته‌ای ژاپن هرگز به دلیل هزینه‌های بسیار بالا و خطرات ایمنی دوباره فعال شوند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۶:۲۵
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 93061911933
  • خبرنگار : 71526