سازمان هواشناسی جهانی اعلام کرد

رکوردشکنی افزایش بی‌سابقه گازهای گلخانه‌ای +تصاویر

سطوح گازهای گلخانه‌ای موجود در جو در سال 2013 به دلیل افزایش بی‌سابقه سطح دی‌اکسیدکربن به بالاترین سطح خود رسید.

سطوح گازهای گلخانه‌ای موجود در جو در سال 2013 به دلیل افزایش بی‌سابقه سطح دی‌اکسیدکربن به بالاترین سطح خود رسید.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزایش تراکم دی‌اکسیدکربن از سال 1984 بالاترین سرعت را داشته و دانشمندان اقدامی بین‌المللی برای نزاع با چالش آب‌و‌هوایی را خواستار شدند.

«مایکل جاراو»، دبیر کل سازمان هواشناسی جهانی در ژنو، طی کنفرانسی اعلام کرد چنانچه این یافته‌ها تایید شوند، زمینه نگرانی‌های جدیدی برای بشر فراهم شده است.

افزایش سطوح دی‌اکسیدکربن از افزایش مصرف سوخت‌های فسیلی نیز پیشی گرفته و این بدین معناست که توانایی طبیعی بیوسفر زمین برای جذب انتشارات گاز‌های گلخانه‌ای در حال کندشدن است. بیوسفر (که شامل گیاهان و خاک است) و اقیانوس‌ها هر یک حدود یک چهارم انتشارات دی‌اکسیدکربن ناشی از فعالیت‌های انسانی را جذب می‌کنند و چنانچه این کسر کاهش یابد، بخش بیشتری از گاز گرم‌کننده سیاره زمین برای صدها سال در جو باقی خواهد ماند.

سازمان هواشناسی جهانی اعلام کرده که اقیانوس‌ها به سرعت در حال اسیدی‌شدن هستند و این امر توانایی آن‌ها برای جذب دی‌اکسیدکربن را مختل می‌کند. گفته می‌شود سرعت اسیدی‌شدن اقیانوس‌ها طی دست‌کم 300 میلیون سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

به گفته کارشناسان، حتی چنانچه انتشارات کربن ناشی از فعالیت انسانی تا سال 2050، 80 درصد کاهش یابد، اثر کلی گرمایش جهانی توسط گازهای گلخانه‌ای در جو تا سال 2100 فروکش نخواهد کرد. هر چه افزایش استفاده از سوخت فسیلی طولانی‌تر شود، معکوس‌کردن اثر گرمایش جهانی دشوارتر خواهد بود.

بر اساس آمار ارائه‌شده، در سال 2013 حجم دی‌اکسیدکربن (گاز گلخانه‌ای اصلی ناشی از فعالیت‌های انسانی) 396 ذره در یک میلیون ذره بوده و این میزان 2.9 ذره بیش از سال 2012 گزارش شد. این بالاترین سطح افزایش دی‌اکسیدکربن از سال 1984 یعنی زمانی است که ثبت سوابق معتبر جهانی در این زمینه آغاز شد.

همچنین، متان که دومین گاز گلخانه‌ای مهم به شمار می‌آید، به رکورد جهانی 1824 ذره در یک میلیارد رسید و طی پنج سال گذشته با همان سرعت مشابه افزایش یافته است.

بنا بر اعلام سازمان جهانی هواشناسی، انتشارات گازهای گلخانه‌ای عمدتا به دلیل رشد صنعت در چین، هند و دیگر کشورهای در حال توسعه صورت گرفته است. حدود 200 کشور برای امضای توافقنامه‌ای با هدف محدودکردن گرمایش جهانی، سال‌ آینده در پاریس گرد هم می‌آیند.

انتهای پیام

نقشه اثرات آب و هوایی روی قاره‌های مختلف جهان

مسیرهای دمای جهانی از سال 1950 تا سال گذشته

  • چهارشنبه/ ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93061911685
  • خبرنگار : 71456