وزیر انرژی روسیه با تاکید بر اینکه روابط ایران و روسیه شرایط برد - برد را خواهد داشت، تصریح کرد: توافق مشخصی در زمینه تهاتر کالا با نفت بین دو کشور صورت نگرفته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، الکساندر نواک در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا توافق بر سر تهاتر نفت و کالا میان دو کشور انجام شده و آیا کاتالیست پتروشیمی بین دو کشور مبادله خواهد شد، گفت: یادداشت تفاهمی درباره همکاریهای بازرگانی بین دو کشور بین دو کشور به امضا رسیده که در واقع یک سند کلی است و مسائل و رهنمودهای کلی همکاریهای بین دو کشور مورد اشاره قرار میدهد.
وی با اشاره به اینکه درقالب این سند جامع قراردادهایی میان طرف روسی و ایرانی امضا خواهد شد که نمونه آن سه قراردادی است که امروز به امضا رسیده است، خاطرنشان کرد:در ارتباط با صادرات نفت حق ایران است که نفت خود را به هر مسیری که می خواهد صادر کند. اما تاکنون توافق مشخصی در زمینه تهاتر کالا و نفت بین ایران و روسیه صورت نگرفته است.
همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه شرایط برد برد خواهد داشت
وزیر انرژی روسیه در پاسخ به این که شرایط برد برد در مذاکرات ایران و روسیه چگونه محقق خواهد شد، گفت: مطرح کردن این پرسش تکرار مکررات است زیرا روابط بین دو کشور سنتی و مبتنی بر منافع دو طرف است.
نواک با بیان اینکه کارهای میان دو کشور تنها به روابط بازرگانی ختم نخواهد شد، گفت: روابط دو کشور از لحاظ راهبردی بررسی می شود و امکان توسعه زمینههای جدید همکاریهای بازرگانی و اقتصادی بین دو کشور وجود دارد.
تحریمها ما را برای افزایش روابط تهییج می کند
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به تاخیر روسها در اجرای پروژههای ایرانی مانند احداث نیروگاه بوشهر آیا تضمین می دهید که این پروژهها در موقع اجرا شود، گفت: مسائل مربوط به تحریمهای ایران و روسیه تاثیری بر همکاریهای مشترک دو کشور ندارد.
وزیر انرژی روسیه با اشاره به اینکه مذاکراتی که صورت می گیرد در دوره توسعه روابط با ایران است گفت: رفع مشکلات انتقال وجوه با ایران پیش ازتحریمها آغاز شده بود و تحریمهایی که پس از آن علیه ایران اعمال شد برگردش مالی دو کشور تاثیر منفی گذاشت.
نواک با اشاره به اینکه نباید به زمینههای موجود همکاری میان دو کشور اکتفا کرد و سیاست گذاری برای توسعه روابط قابل اجرا است، خاطرنشان کرد: پس از اعمال کامل تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه این کشور می تواند کالاهای مورد نیاز خود را از ایران وارد کند که این امر می تواند باعث افزایش گردش مالی بین دو کشور شود.
وی با بیان اینکه این به طور کلی تحریمها بیشتر ما را برای افزایش فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی بین دو کشور تهییج می کند، اظهار کرد: در خصوص تاخیر در ساخت نیروگاهها مثالی به نظرم نمیآید و ممکن است این موضوع صحت نداشته باشد.
وزیر انرژی روسیه با بیان اینکه امیدواریم این مسائل تکرار نشود، گفت: ممکن است تاخیراتی که به آن اشاره کردید به دلیل مشکلات موجود در امور بانکی و تاخیر در تسویه حسابهای بانکی و مالی ایجاد شده باشد.
توپولوفها از امنترین هواپیماها هستند!
وزیر انرژی روسیه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه با توجه به سابقه سقوط هواپیماهای توپولوف در ناوگان هوایی ایران چه تضمینی وجود دارد که ورود هواپیماهای TU-204 به ایران باعث بروز سوانح هوایی جدید در صنعت هوایی ایران نشود اظهار کرد: سوال جالبی است. اولا که ما آمار سقوط هواپیمای توپولوف را در ایران نداریم اما هواپیماهای توپولوف مطمئن ترین هواپیماها هستند.
وی افزود: توپولوفها طی 30 سال گذشته در قلمرو روسیه پرواز میکردند و اطلاعات دیگری دارم که براساس آن مطمئن ترین هواپیماها توپولوفها هستند.
وزیر انرژی روسیه در ادامه افزود: هواپیماهای TU-204 هواپیمای جدیدی است که جنبه امنیتی و کیفی آن مورد اثبات قرار گرفته است.
رییس طرف روسی یازدهمین کمیسیون همکاری های مشترک اقتصادی و تجاری ایران و روسیه در ادامه افزود: با توجه به نیاز ناوگان هواپیمایی ایران به ناوگان جدید و مطمئن بودن این هواپیماها در صورتی که طرف ایرانی بخواهد روسیه علاقه مند است که این هواپیماها را به ایران صادر کند.
نواک همچنین تاکید کرد: هواپیمای TU-204 از نظر کیفی مطمئن است و تستهای لازم بر روی آن انجام شده است.
انتهای پیام