موزه سکه برای مدتی نامعلوم تعطیل شد.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، موزه سکه یا همان موزه بانک سپه که در محدوده میدان مشق، در حاشیه میدان توپخانه دایر بود، بدون اعلان عمومی و بدون اطلاع قبلی تعطیل شد.
این روزها پشت شیشه در ورودی موزه سکه در ساختمان مرکزی بانک سپه، روی یک کاغذ کوچک نوشته شده که این موزه از تاریخ 15 شهریورماه جاری تا اطلاع ثانوی تعطیل شده است.
این موزه در گذشته نیز در مقاطع مختلفی از پذیرش بازدیدکنندگان سرباز میزد. برای نمونه، درحالیکه ساعت کار موزه از ساعت 9 تا 15 اعلام شده بود، گاهی ساعت کاری آن براساس برخی تصمیمهای اداری، کاهش مییافت.
مراجعهی خبرنگار ایسنا به محل موزه، حاوی این اطلاع ازسوی برخی پرسنل حاضر در محل بود که علت تعطیلی موزه سکه، عملیات ساختمانی و وعدهی گسترش آن عنوان شده است.
اما بهگفتهی یکی از این کارکنان، موزه سکه دستکم تا یک سال دیگر بازگشایی نخواهد شد.
در حال حاضر، موزه ملک که در فاصله کمتر از 200 متری از این موزه قرار دارد و زیر نظر آستان قدس رضوی اداره میشود، با وجود جاری بودن عملیات ساختمانی، بهطور معمول، پذیرای علاقهمندان است.
ضمن آنکه مشاهدات خبرنگار ایسنا گویای آن است که برخی عملیات تخریب در محل موزه سکه درحالی آغاز شده که ویترینها همچنان حاوی سکههای تاریخی است.
در پایگاه اینترنتی این موزه که همچنان خبر تعطیلی موزه بر آن درج نشده و برعکس، از مخاطبان خود دعوت می کند تا برای بازدید از این موزه به محل آن مراجعه کنند، آمده است: «موزه سکه بانک سپه، یکی از غنیترین و ارزشمندترین موزههای سکه در سطح خاورمیانه است که در سال 1342 به منظور حفظ میراث فرهنگی کشور توسط تیمسار آق اولی، مدیرعامل وقت بانک سپه، تأسیس شد و با همکاری خانم ملکزاده بیانی، کارشناس سکه، با مطالعات دقیق علمی طی سنوات تنظیم و گردآوری شد.
مجموعه نفیس این موزه ادوار مختلف تاریخ ایران از قدیمترین ایام (از زمان «لیدی»ها) تا به امروز را دربر میگیرد. وجود مسکوکات، خود گویای واقعیتهای بیشماری از ازمنه گذشته است که نه تنها وقایع اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و همچنین خط، ظرافت هنری، نمایش طرح لباس، تزیینات سلاطین و مراسم مذهبی را به نمایش میگذارد، بلکه خود به بیان آن نیز میپردازد.
مجموعه موزه سکه بانک سپه، به لحاظ دربرگیری سکههای نادر و شاخص، در زمره جامعترین موزههاست و به لطف خداوند توانسته در خدمت به پژوهشگران و محققان و دانشجویان، گامهای بلندی بردارد و سالانه میزبان بسیاری از گروههای دانش آموزی، جهانگردان خارجی و خانوادههای علاقهمند به تاریخ و تمدن کهن ایران اسلامی باشد».
بخش میراث فرهنگی ایسنا پذیرای توضیح احتمالی مسؤولان موزه و بانک سپه در این زمینه است.
انتهای پیام