بیانیه 300 هنرمند در حمایت از عکاسان محکوم به شلاق

درجریان کش وقوس‌های پس گرفته شدن یا نشدن شکایت مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین از دو عکاسی که به تحمل 75 ضربه شلاق محکوم شده بودند، 300 تن از اهالی فرهنگ و هنر، بیانیه اعتراض‌آمیزی را در حمایت از این عکاس‌ها صادر کردند و خواستار تجدیدنظر در این حکم شدند.

درجریان کش وقوس‌های پس گرفته شدن یا نشدن شکایت مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین از دو عکاسی که به تحمل 75 ضربه شلاق محکوم شده بودند، 300 تن از اهالی فرهنگ و هنر، بیانیه اعتراض‌آمیزی را در حمایت از این عکاس‌ها صادر کردند و خواستار تجدیدنظر در این حکم شدند.

چندی پیش نیز 240 عکاس نامه‌ای را در حمایت از این دو عکاس قزوینی صادر کرده بودند که ضمن حرفه‌ای دانستن نقدهای وارد شده به کتابی که حاوی جاذبه‌های قزوین به تالیف مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری این استان است، اعلام کردند که امضا‌کنندگان این نامه نیز به عنوان منتقدان این کتاب هستند و آمادگی دریافت شکایت از سوی میرکل میراث فرهنگی و گردشگری قزوین را دارند.

متن بیانیه جدید از سوی 300 تن از اهالی فرهنگ و هنر که اختصاصا در اختیار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، قرار داده شده، نیز به شرح زیر است:

«به نام خدا

اخیرا در پی یک مناظره قلمی در مورد کتاب «قزوین، سرزمین روزگاران»، که در ضمن آن منتقدان کتاب، آقایان «خلیل امامی» و «عباس علیپور» - از عکاسان جوان، بااستعداد، خوش اخلاق و خوش سابقه شهر قزوین و متقابلا مؤلف این کتاب - اقدام به انتشار مقالاتی در نشریه‌ها و سایت‌های اینترنی کردند. در ‌پی این مناظره قلمی، مؤلف کتاب که از مسؤولان دولتی شهر قزوین هستند، با ادعای این که مورد توهین واقع شده‌اند، اقدام به طرح شکایت در محاکم قضایی کردند، که به دنبال شکایت ایشان، منتقدان کتاب نیز شکایت مشابهی را به محاکم قضایی ارائه کردند. در پی شکایت مولف کتاب، حکمی مبنی بر محکومیت به شلاق منتقدان، از سوی دادگاه عمومی شعبه 102 قزوین صادر شد؛ درحالی که نسبت به شکایت منتقدان از مؤلف کتاب، هیج اقدام مؤثری صورت نگرفته است.

ما جمعی از اهالی فرهنگ و هنر این مرز و بوم معتقدیم، چنین برخوردی باعث ایجاد شائبه برخورد دوگانه از سوی قوه قضائیه در اذهان عمومی و ایجاد جو یأس و مسدود شدن فضای «بحث»، «گفت وگو» و «نقد» در حوزه فرهنگ و هنر خواهد شد. در ضمن از آن‌ جا که این نقد درباره کتاب تألیفی شاکی و ایرادات وارده نیز به نحوه تألیف بوده است و قصد هیچ‌گونه توهینی در بین نبوده، معتقدیم که صدور چنین حکمی، در کشوری که بیشترین سابقۀ فرهنگی را در جهان داراست، زیبنده نبوده و به صلاح نیست. لذا امیدواریم با تجدید نظر در این حکم و برائت منتقدان این کتاب، فرصت سوءاستفاده بدخواهان سلب شده و همچنین زمینه باور و اطمینان منتقدان و اهل هنر فراهم شود.»

رونوشت این نامه به رییس جمهور، رییس قوه قضائیه، رییس مجلس شورای اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و استاندار قزوین ارسال شده است.

همچنین اسامی امضاکنندگان این نامه، نزد خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محفوظ است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۴ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93061408323
  • خبرنگار : 71021