رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی کفت: قرار بود به فعالان خودجوش بخش فرهنگ 700 میلیارد تومان بودجه در سال 92 تخصیص یابد، اما به مدد یکی از نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی طی دو روز غیبت بنده این مبلغ به 57 میلیارد تومان کاهش یافت.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، حجت الاسلام احمد سالک در نشست هماندیشی اصحاب فرهنگ و هنر استان اصفهان با تبریک دهه کرامت خطاب به رییس اداره کل فرهگ ارشاد و اسلامی استان اصفهان اظهارکرد: از شما گلایهمندم که پس از دو سال و نیم باید این نشست در اصفهان برگزار شود و امیدوارم که این جلسات تداوم داشته باشد.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران امانت خداست، این امانت بزرگ که برگرفته از فرهنگ ناب محمدی(ص) و نهضت عاشورایی است در ذات خود خالص، صاف و پاک است که هرچند در سالهای اخیر برخی تلاش کردهاند تا برخی پیرایهها و خرافات را با آن عجین کنند، اما این انقلاب دستاورد بزرگی است که با این قبیل شایعهها آلوده نمیشود.
وی با تاکید بر لزوم شناخت و صیانت از انقلاب اسلامی ضمن استناد به یک حدیث قدسی اظهارکرد: کاری کنید که آیندگان به وجود شما افتخار کنند نه اینکه ناله و نفرین بر شما بفرستند، این یک معجزه است که انقلاب اسلامی ایران توانسته است با وجود هجمه توطئههای سیاسی، دفاعی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در مقابل دنیای لائیک و انحرافات فکری جوامع غربی و شرقی بایستد و حضور خود را به عالم اثبات کند.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با مد نظر قرار دادن تاثیر فرهنگ در اقتصاد و دیگر جنبههای زندگی بشر گفت: فرهنگ به تعبیر مقام معظم رهبری زیرساخت صنعت، خدمات، کشاورزی، سیاست و جامعه است، اما امروز همگان شاهد این حقیقت هستند که این دُر گرانبهای انسانساز گرفتار رخنههای زیاد دشمنان شده و دغدغههایی را برای ذهن شریف و خاطر مبارک مقام معظم رهبری ایجاد کرده است. تنها کسانی که امروز در برابر این تشویش خاطر مقام معظم رهبری مسئول و مقصر هستند و باید مورد مواخذه نیز قرار بگیرند مسئولان دستگاه های فرهنگی جامعه هستند که نتوانسته اند به وظایف و مسئولیتهای خود به خوبی عمل کنند.
وی افزود: مسئولان فرهنگی جامعه باید به جبران این کاستیهای پرقدرت وارد عرصه فرهنگی جامعه شوند و با آسیبشناسی نقاط ضعف فرهنگ و هنر کشور به شناخت رخدادهای غیرمتعارف پرداخته و برای برونرفت از شرایط موجود راه حل اساسی پیدا کنند.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری اظهار کرد: از میان مواد بیستوچهارگانه سیاستهای اقتصاد مقاومتی بندهای 19-20 و 21 به مسائل فرهنگی پرداخته است. من از رییس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان سوال میکنم شما تاکنون چه حرکت مثبت و طرح ویژهای برای فرهنگ اقتصاد و اقتصاد فرهنگ ارائه کرده اید؟! وزیر ارشاد به تازگی طرح نوینی در این زمینه ارائه کرد و در کمیسیون فرهنگی مجلس نیز از طرح پیشنهادی این وزارتخانه دفاع کرد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قوانین در حوزه فرهنگ نیازمند بازنگری کلی است و مجلس سه راهکار ویژه را برای بهبود این بخش در نظر گرفته است و به صورت کلی میتوان گفت که قوانین کشور نیازمند پالایش هستند؛ چراکه برخی قوانین اجرا نشده یا ضعیف اجرا شدهاند، برخی قوانین معارض یا مزاحم هستند و برخی قوانین نیز باید اصلاح شوند.
وی خاطرنشان کرد: در مجلس شورای اسلامی نهادی با مدیریت نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی تشکیل شده که کمیسیونهای مختلف وظیفه دارند زمینه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی را در حوزههای تحت پوشش خود فراهم کنند و در صورت نیاز به اصلاح قانون یا حذف قوانین معارض اقدام کنند.
وی درباره وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این وزارتخانه وظایف متنوع و مختلفی دارد و مسئول است تا با همکاری مسئولان فرهنگی کشور آسیبهای موجود در عرصههای مختلف فرهنگ و هنر کشور را بازشناسی کند و با تقسیم بندی آنها در محورهای مختلف برای ریشه کن کردن آنها تدبیر لازم را بیاندیشد.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد : کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از پایگاه های حکومتی در عرصه فرهنگ آسیب های کلان این حوزه را از دو دیدگاه مورد بررسی و کاوش قرار داده که بر اساس تحقیقات دقیق صورت گرفته طی سه ماه کار فشرده مشخص شد که تعداد معضلات فرهنگی از یک نظر 40 مورد و از جنبه دیگر چیزی حدود 11 مورد است.
وی افزود: آسیبهای عرصه هنر بر اساس یک دسته بندی کلی در اختیار مقام معظم رهبری قرار گرفت و مقرر شد برای مقابله با آنها و کمک به اشائه سبک زندگی دینی مطالبی در قالب سیاستهای کلی در آینده نزدیک به گوش عموم مردم برسد.
وی اظهارکرد: انجام کار فرهنگی نیازمند تخصیص اعتبارات لازم است که منبع این اعتبارات یا باید از طریق جداول حمایتی تامین شود و یا باید در ردیف بودجه سنواتی لحاظ شود هر چند دستگاهها و حوزههای مختلف هنری باید در امر صرفهجویی در هزینهها اهتمام کافی را داشته باشند؛ بنابراین مجلس در نظر دارد در بحث حاکم کردن نظم در دستگاهها برنامهای اجرایی مهمی را به دستگاههای ذیربط ابلاغ کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس سپس به مجموع اقدامات صورت گرفته توسط کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اشاره و تصریح کرد: دوستان من در این کمیسیون از همان ابتدا تصمیم گرفتیم سیاستهای کلی چهارساله خود را از همان ابتدا تدوین کنیم و بر این اساس احیای مطالبات مقام معظم رهبری با رویکرد فرهنگی را دستور کار خود قرار دادیم به طوری که با بررسی سخنرانیها و منویات مناسبتی رهبری عمل به 10 طرح مهم را در اولویت تصویب در مجلس قرار دادیم که از این بین دو طرح به صحن علنی مجلس راه یافته است.
وی خاطرنشان کرد: تصویب طرح جمعیت و تعالی خانواده که به مقابله جدی با پیرسازی جامعه می پردازد و همچنین طرح امر به معروف و نهی از منکر به سمع و نظر نمایندگان خانه ملت رسیده و قرار است طرحهای دیگری مانند طرح نظارت قانون بر عملکرد صداوسیما که در انتهای اصل 175 قانون اساسی به آن پرداخته شده، طرح مسجد محوری در کشور و طرح سامان دهی به رسانه های گروهی با نام کلی "طرح نظامات رسانه" نیز در آینده نزدیک از طریق کمیسیون فرهنگی مجلس به صحن علنی راه مییابد.
وی با تاکید بر اعمال نظارت قانونی بر رسانهها گفت: امروز برخی سایتها در جامعه مشغول فعالیت هستند که به درستی وظایف خود را انجام نمیدهند و تجربه ثابت کرده است که هیئت نظارت بر مطبوعات با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خوبی نتوانسته است بر عملکرد مطبوعات دیداری و شنیداری کشور نظارت کند به طوری که من در حال حاضر گزارش شش صفحهای از تخلف یک سایت خبری را در اختیار دارم که نشان میدهد این سایت مجازی عامل اصلی فتنهافکنی در کشور است.
سالک ادامه داد: تقویت زیرساختهای فرهنگی مقوله دیگری است که باید مورد توجه عمده قرار گیرد و در این راستا طرح تحولسازی علمی در حوزههای علمی در بخش محتوا و طرح جامع موسسات قرآنی مورد توجه کمیسیون فرهنگی مجلس قرار گرفته است.
وی با مد نظر قرار دادن توجه به تقویت مراکز تحقیق و تفحص در کشور افزود: امروز که من و شما اینجا نشستهایم بیش از 190 مرکز تحقیق و پژوهش به رییسجمهور آمریکا سرویسدهی میکنند در حالی که در ایران هرچند حوزههای علمیه قم و اصفهان فعالیتهای خوبی را شکل دادهاند، اما این فعالیتها برای نیاز کشور کافی نیست.
وی اظهارکرد: قرار بود طرح حمایتی از از فعالان خودجوش فرهنگی کشور که در بیش از 300 دستگاه مختلف در حال فعالیت و سرویس دهی هستند با بودجه ای بالغ بر 700 میلیارد تومان در قالب جدول 17 حمایتی در سال 93 به آنها تخصیص یابد، اما پس از بستری شدن بنده در بیمارستان که دو روز به طول انجامید جدول 17 حمایتی توسط یکی از نمایندگان کمیسیون تلفیق که اتفاقآ اصفهانی هم بود حذف شد و رقم حمایتی بودجه به 57 میلیارد تومان تقلیل یافت، با این وجود من نمیدانم چگونه به مدیر یک بخش فرهنگی که 8 میلیارد تومان اعتبار درخواست کرده بود کمک کنم.
این نماینده مجلس با ابراز خرسندی از اینکه «کمیسیون فرهنگی از هماکنون به دنبال تامین تخصیصات در بودجه سال 94 است» تصریح کرد: هفته گذشته تمام اعضا کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با دعوت کمیسیون فرهنگی مجلس جلسه مشترکی را با هدف طرح مشکلات پیش روی طرح های حمایتی از هنرمندان و بیان راهکارهای خروج از بحران سال 93 را تشکیل دادند.
وی خاطرنشان کرد: در جلسه مشترک روسای کمیسیون های فرهنگی و برنامه و بودجه مجلس مقرر شد کمیته سه جانبه ای با حضور هیئت رییسه کمیسیونهای فرهنگی و برنامه و بودجه و همچنین معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور در اوایل هفته اول پس از تعطیلات خانه ملت تشکیل شود تا از این طریق رایزنی های لازم برای سهم بودجه فرهنگ کشور از هم اکنون صورت پذیرد.
سالک گفت: وزارت ارشاد باید برای مقابله با تهاجم فرهنگی چاره ای بیاندیشد؛ چراکه مباشران مسیحی و مبلغان یهودیت، وهابیت و بهائیت به دنبال نفوذ در اذهان مسلمانان ایرانی هستند؛ بنابراین باید صداوسیما و همه مطبوعات دیداری و شنیداری هم گام با هم در این زمینه تلاش کنند، سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در استان اصفهان موظف است خوراک پر محتوا و ابتکارات جدید خود را برای مقابله با این معضل فرهنگی در اختیار صداوسیما مرکز استان اصفهان قرار دهد.
وی ادامه داد : برخی از مسئولان دوست دارند در زمینه معضلات و مشکلات فرهنگی جامعه سکوت کنند و مردم را به حال خود رها کنند، اما مگر میشود مردم را به حال خود رها کرد؟ البته مسئله دین گریزی جز طبیعت ذات بشر است، انسان همواره چارچوب های دینی را به عنوان عامل بازدارنده برای آزادی های خود پنداشته است، اما اداره ارشاد و دیگر دستگاههای مسئول مکلف هستند با چنین تفکراتی در جامعه مقابله کنند.
وی با اشاره به اشائه بد حجابی در جامعه خاطرنشان کرد: قانون عفاف و حجاب 25 دستگاه را مکلف به اجرای محتوای 31 بند مختلف نموده است و مساله مهم در این بین این است که وقتی مدیر یک دستگاه اجرایی به اصول خاص اعتقادی باور ندارد چگونه میتواند به این قانون عمل کند؟
سالک گفت: بنده با کمک تعدادی از همکاران خود در یک سال گذشته کارنامه عملکردی بسیاری از مسئولان را مورد بررسی و تحقیق قرار دادم و گزارشات مکتوبی را در این زمینه تهیه کردم و پس مشاهده تناقض در نتیجه این گزارشات نسبت به گزارشات شفاهی به افرادی برخورد کردم که هیچ سابقه مدیریتی در بخش مدیریتی خود نداشتند و در اداره محل خدمت خود حکم امضا کن داشته اند به طوری که مدیر بالا دستی برگه ای را تنظیم می کرده و آن آقا فقط تنظیم می کرده است، این افراد باید در کشور برکنار شوند.
وی با بیان اینکه «فساد اداری در دستگاههای اجرایی غوغا میکند» ادامه داد: مسئولان دولتی میان اشخاص مختلف تبعیض قائل میشوند به طوری که به عنوان مثال به امور آقای "الف" در شش ساعت رسیدگی میشود ولی آقای "ب" باید شش سال برای رسیدن به حقوق خود بدود. همین جا اعلام می کنم باند بازی، رفیق بازی و رانت اداری در دستگاه های دولتی بیداد می کند.
وی افزود: مشکل دیگری که نظام اداری کشور از آن رنج میبرد عدم توجیه روسای دستگاههای اداری و عدم اشراف آنها نسبت به مسائل است هر چند در این بین نقش کارشناسانی که به صورت غیر دلسوزانه امور اداری شخصیتهای حقیقی و حقوقی را در دستانداز میاندازند و مدیران را دور میزنند را نیز نمیتوان نادیده گرفت.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خطاب به رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: سند چشمانداز استان اصفهان باید بر اساس منویات مقام معظم رهبری در 25 آبان سال 89 تدوین شود، اهالی فرهنگ و هنر باید تلاش کنیم اصفهان را به جایگاه اصلی خود برسانیم. هماکنون جایگاه استان اصفهان در بسیاری از عرصهها به رتبه 28 رسیده است در حالی که در زمانی نه چندان دور اصفهان همواره رتبه اول و دوم را در بسیاری از عرصهها داشت.
وی تصریح کرد: زمانی اصفهان هم در تعیین دولت موثر بود و هم در تعیین انتخابات مجلس، اما امروز مسئولانی از سایر استان های کشور برای کسب مناصب این استان دعوت میشوند البته ما از همه مدیران خدوم و توانمند کشور حمایت میکنیم، اما باید به این سوال اساسی نیز فکر کنیم که چه شد که اصفهان در جایگاه کشوری افت کرد و عرصه را به بقیه استانهای کشور تقدیم کرد؟!
وی خاطرنشان کرد: مگر اصفهان پیشگام عرصههای مهم انقلاب در پییش از انقلاب نبود؟ مگر اصفهان بیشترین تعداد شهدای پیش از انقلاب را نداشت؟ مگر اصفهان در زمان جنگ تحمیلی پیش قراول عرصه های نبرد نبود؟ پس چرا اکنون وضعیت استان ما باید این گونه باشد؟ چرا اصفهان اینچنین عقب نشسته است؟ هدف از طرح این سوالات رسیدن به این جمله بود که برای ارتقا استان اصفهان در همه جنبه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی همه مردم باید یک دل و یک صدا تلاش کنند و در این بین به مقوله تقویت زیر ساختهای فرهنگی استان توجه ویژهای شود.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در مواجهه با مشکلات و دغدغههای روسای انجمنهای مختلف هنری ادامه داد: راه حل همه مشکلات شما تشکیل یک کمیته حمایتی در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان است. رییس این اداره باید با همفکری پیشکسوتان مختلف عرصه فرهنگ استان به صورت تخصصی به بررسی قوانینی بپردازد که برای مشاغل و حرفههای مختلف هنری و فرهنگی مشکلاتی را ایجاد کردهاند. همچینین معضلات موجود در هر بخش باید بازیابی و بررسی شده و برای طرح در کمسیون فرهنگی و سپس صحن علنی مجلس شورای اسلامی در اختیار بنده قرار گیرد.
وی درباره سهم اصفهان در بودجه فرهنگی سال 94 اظهارکرد: رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با همفکری اهالی فرهنگ و هنر استان اصفهان لیستی را تهیه کند و در زمان تعیین بودجه سال 94 یعنی در آذر ماه سال جاری در اختیار کمیسون فرهنگی مجلس قرار دهد.
انتهای پیام