رئیس جمهور گفت: ما از آن دورانی که رادیو را در قفسه میگذاشتند عبور کردهایم و نمیتوانیم دروازههای دنیا را به روی نسل جوانمان ببندیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در اجلاس روز جهانی مساجد اظهار داشت: بیانات و اعلامیههای امام(ره) قول سدید بود و امروز هم قول و کلام رهبری معظم انقلاب قولی سدید است. همچنین قول روحانیتی که در مسیر اسلام راستین قرار دارد نیز قول سدید است و قول سدید تنها قول صدق نیست بلکه بالاتر از آن است. سدید به معنای قصد و میانهروی است و قول صدق تاثیرگذار، استوار، محکم، میانهروانه و توام با میانهروی قلمداد میشود.
وی در ادامه با بیان این که امروز نسل جوان ما نیاز به چنین قولی دارد، گفت: ما نمیتوانیم دروازههای دنیا را به روی نسل جوانمان ببندیم. این درست است که میگویند نسل جوان را باید از آب مسموم و یا هوای مسموم بر حذر داشت اما چه کنیم که هوا آنچنان آلوده است که تنها با ماسک قوی میتوان در برابر این آلودگی ایستاد.
روحانی با بیان این که نسل جوان ما نیاز به توان و قدرت ایستادگی در برابر فضاهای آلوده را دارد اظهار کرد: امروز فضای عالم از ارتباط جدید پر شده است. زمانی اگر مومنی در خانهاش رادیو داشت آن رادیو را در قفسه میگذاشت در آن را قفل میکرد تا همسر و فرزندش آن رادیو را در ساعاتی که نباید باز نکند و من فکر میکنم که ما از آن دوران عبور کردهایم.
وی تاکید کرد: امروز اولین شرط ورود به دانشگاههای خارج از کشور استفاده قوی و درست از اینترنت است. یعنی در غیر این صورت نمیتوان دانشجو بود چه برسد به این که اندیشمند شد.
روحانی با طرح این پرسش که مگر میشود در دنیای امروز ما این ابزار را کنار بگذاریم، گفت: البته این ابزار نیاز به هوشیاری و بیداری و هدایت نسل جوان دارد و دراین راستا دولت در بحث فرهنگی وظایفی را بردوش خود احساس میکند اما بار اصلی فرهنگ بر دوش روحانیون و فرهیختگان و اصحاب فرهنگ است و حتما دولت در فهم مسائل دینی و فرهنگی به اندازهی عالمان حوزه و دانشگاه آشنایی ندارد و حتما نسبت به موازین دینی و احکام اسلامی نیز باید از مراجع و بزرگان و اندیشمندان استفاده کند. ضمن این که مراکز علمی و تحقیقاتی به طور قطع در بسیاری از امور پیشتازند.
رئیس جمهور با بیان اینکه امام در کنار نهضت و انقلاب فقه و بینش هم داشتند و به طور کلی برای ما ارمغانهای بزرگی آوردند، گفت: یکی از این ارمغانها، ارمغان زمان و مکان در اجتهاد پویای جواهری بوده است.
روحانی خاطر نشان کرد: امروز بار سنگینی به خاطر شرایط و فضای دنیای ارتباطی بر دوش ماست چرا که دشمن میخواهد قبل از آن که در سرزمین و منابع ما مسلط باشد بر افکار ما بخصوص افکار نسل جوان ما تسلط پیدا کند و در این راستا روحانیت همواره در صف مقدم جهاد و ایستادگی بودند و امروز هم توقع جامعه و نسل ما از روحانیت مساجد تنها خواندن نماز نیست. مسجد جای تفقه، تعلم و تعلیم است. همان تعلیم و تعلمی که پیامبر (ص) آن را از سالیان دراز عبادت و نماز بالاتر و برتر میداند. ضمن این که عمارت مساجد تنها عمارت آجرها و کاشیها نیست بلکه عمارت جاذبهی فرهنگ و تعلیم گری مسجد مد نظر است.
به گزارش ایسنا، روحانی در ادامه با بیان این که در مسجد باید به روی همه باز باشد و هیچ وقت در مسجد از کسی نمیپرسیم که تو از کدام جناح و یا این که فقیر و یا غنی هستی، افزود: جاذبه را در مسجد شما به وجود بیاورید و در این جاذبه فرقی بین این و آن وجود ندارد که اگر پیامبر (ص) میدیدند فرد نابینایی که ممکن است فریادش نابههنجار هم باشد و کسی را بیازارد اما وارد مسجد شده است و کسی نسبت به او عبوس بوده، تحمل نمیکردند.
رئیس جمهور در ادامه خاطر نشان کرد: امروز بار اصالت خاصی بر دوش همهی ماست. اسلام در بسیاری از مکانها از هر روز دیگر غریبتر است چرا که به نام اسلام و جهاد مردم را تخریب میکنند و کودکان را میکشند و زنان را به اسارت میگیرند. یک مشت وحشی نادان که سرانشان قطعا مزدور هستند، با اسلام و نام اسلام چه میکنند و اسلام هراسی را که هدف اسکتبار است این جاهلان و یا وابستگان تقویت میکنند. با این کار هم مسجد و هم کلیسا را خراب میکنند و اگر ایستادگی و مقاومت نباشد جاهلان و متجاوزان به هیچ چیز رحم نمیکنند.
روحانی گفت: امروز ما در کشوری هستیم که امالقراست و مرکزی که پرچم اسلام خواهی و عدالت خواهی در آن در اهتزاز است، در چنین کشوری همه باید دست به دست هم دهیم.
روحانی خطاب به روحانیون گفت: امروز ما شرایط سختی داریم که در این شرایط سخت روحانیت باید بار مسئولیت را به دوش بگیرند. ما نیاز به تولید و توسعه داریم و سال ما امسال به نام فرهنگ و اقتصاد نام گذاری شده و این در حالی است که اقتصاد بدون فرهنگ سامان نمییابد و فرهنگ بدون تلاش و بیان شما و همچنین رونق مساجد، رونقی نخواهد گرفت. شما باید نسل جوان ما را تشویق کنید و وجدان کاری را به وجود بیاورید و این نسل را به کار و تلاش دعوت کنید.
روحانی با بیان این که ما نیاز به وحدت و اتحاد داریم و اتحاد را شما باید به وجود آورید و همچنین شکافها را در میان نسل جوان کم کنید خطاب به حاضرین اظهار کرد: این دولت، دولت شما و دولت مردم و افتخارش خدمت به مردم است. تا امروز کار بسیار بزرگی با تلاش کارگزاران نظام، حمایت شما مردم و روحانیت همچنین هدایت رهبری انجام گرفته و ما در سیاست داخلی، خارجی و اقتصاد و فرهنگ قدمهای بلندی را برداشتهایم گرچه تا مقصد راه درازی در پیش است و باید تلاش بی وقفهای انجام دهیم.
روحانی با مورد توجه قرار دادن معضلات کنونی کشور از جمله رکود اقتصادی و عدم رونق اقتصادی، گفت: ما هم اکنون کم کم میتوانیم ادعا کنیم که از رکود درحال عبور هستیم . محاسبات سه ماهه اول امسال هم به ما میگوید کشور ما در حال عبور از رکود است و این بزرگترین موفقیت برای این دولتی است که دولت شماست. اگر تا پایان امسال بتوانیم تورم را به زیر 20 درصد برسانیم که انشاءالله این چنین خواهد بود و از رکود عبور کنیم و به اولین قدمهای رونق برسیم یعنی این که در ظرف یک سال و نیم این مملکت این مردم و خادمان آن کاری را انجام داده اند که در تاریخ کشورهای دنیا در دوران تحریم بینظیر است و این موضوع تنها در سایه تلاش و وحدت واتحاد و حضور مردم در صحنه است.
وی خطاب به ائمه جماعات استان تهران، اظهار کرد: شما باید مردم را به کار و تلاش و کوشش تشویق کنید تا انشاءالله به آن حماسه اقتصادی که رهبری فرمودهاند، دست پیدا کنیم اگرچه ما در حال طی کردن قدمهای اولیه هستیم تا این که به مقصد برسیم.
وی تاثیرگذاری مساجد در سیاست سازی و در سیاست گذاری را مثمر ثمر خواند و گفت: ما باید از افکار و اندیشهها و طراحی علما و ائمه جماعات، سخنرانان ، خطبا و اساتید استفاده کنیم و برای این موضوع سازوکاری را پیش بینی کنیم. امام جماعتی که در شبانه روز با دهها و گاهی با صدها نفر مواجه میشود و درد و دلهای آنها را میشنود به راحتی می تواند همه مشکلات را بیان کند و به تبیین راهحلهای مورد نظر هم بپردازد.
رئیس جمهور در ادامه صحبتهای خود با تاکید دوباره بر این که ما چیزی به نام دولت و مردم نداریم چرا که همه در کنار هم هستیم، افزود: هر کسی مسئولیتی دارد که باید آن را انجام دهد تا بدین شکل همه به سمت هدف نهایی برویم و انشاءالله این دولت وعدههایی را به مردم داده است را عملی خواهد کرد.
روحانی در ادامه سخنان خود بامورد توجه قرار دادن برخی مسائل مربوط به حوزهی سیاست خارجی اظهار کرد: روزی نمایندهی مردم ایران در سازمان ملل متحد طرحی را برای مبارزه با خشونت و افراطیگری ارائه داد و خداوند هم شرایط آن را فراهم کرد تا ظرف چند ماه این طرح با اجماع در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید و حتی مخالفان با آن در موقع رای گیری جرات تقاضای رای نکردند که این خود موفقیت ملت ایران قلمداد میشود و نشان میدهد علی رغم گفتهی صهیونیستها ، اسلام و ایران به دنبال خشونت نیست. مسیر ما مسیر اعتدال است و ما امت وسط و نمونهایم. ما نه افراط راست و نه افراط چپیم.
روحانی با بیان اینکه ما در سیاست خارجی از برخی از مشکلات عبور کردهایم، اظهارکرد: البته مشکلات دیگری پیش رو داریم که امیدواریم با همهی توان از این مشکلات عبور کنیم.
رئیس جمهور همچنین روز جهانی مسجد را روز تجلیل از مکان عبادت مومنان و مخلصان عنوان و اظهار کرد: امروز روز تجلیل از مکانی است که همواره مرکز هدایت مردم و شروع حرکتهای مردمی و نهضتها و انقلابها به نفع مردم و جامعه بوده است.
وی همچنین گفت: مردم و روحانیت همواره دو عنوان و مفهومی بودهاند که در کنار هم دیده میشدند و دیده میشوند و کدام مسجد بدون روحانی و عالم می تواند کارکرد خود را داشته باشد و کدام عالم و روحانی است که بدون مسجد جایگاه مناسبی برای بیان سخن حق داشته باشد.
وی با بیان این که روحانیت وظیفه و رسالت سنگینی بردوش داشته و امروز رسالتش سختتر و سنگینتر است گفت: اگر انقلاب اسلامی در برابر همه دسیسهها و توطئهها به ثمر رسید باامیدی بود که روحانیت در دل مردم به وجود آورد و آن امید را تا پیروزی انقلاب زنده نگاه داشت.
وی خاطر نشان کرد:اگر اتصال روحانیت از یک سمت به قرآن و شریعت و دین مبین اسلام و از سمت دیگر به مردم نبود انقلاب پیروز نمیشد ضمن این که در جنگ تحمیلی نیز ما به پیروزی نمیرسیدیم و نمیتوانستیم امروز در برابر توسعه و استکبار جهانی بایستیم و مقاومت کنیم.
رئیس جمهور اضافه کرد: اگر روحانیت و مرجعیت نبود، امروز شاهد امنیت نسبی در سرزمین عراق نبودیم.
همچنین اگر روحانیت ، امام و رهبری معظم و فریاد روحانیت شیعه و سنی نبود امروز غزه همانند سرو، سربلند و شاداب در برابر اشغالگران قرار نمیگرفت.
رئیس جمهور در سخنان پایانی خود در این نشست با اشاره به اهمیت مسجدالاقصی اظهار کرد: قدس و مسجدالاقصی محبوب همه ما و مقصد نهایی همهی مسلمانان برای اقامهی نماز است و جهان اسلام و مسلمانان و در رأس آن روحانیت نخواهند گذاشت قبله اول مسلمانان در اشغال غاصبان، متجاوزان باقی بماند. دولت جمهوری اسلامی ایران نیز مثل گذشته همه توان و امکان خود را برای نجات مسجدالاقصی و آزادی قبله اول مسلمانان و در جهت کمک به ملت مظلوم فلسطین انجام خواهد داد و هر کمکی باشد از آن دریغ نخواهد کرد و مطمئنا پیروزی نهایی از آن مسلمانان خواهد بود.
رئیس جمهور همچنین با ذکر نام آیتالله مهدوی کنی در این مراسم برایشان آرزوی شفا کرد و گفت:انشاءالله این شخصیت به سلامت به جمع روحانیت و جامعه باز گردد.
انتهای پیام