رییس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران مبدع بانکداری بدون ربا بوده اما امروزه برخی از کشورهای مسلمان و غیر مسلمان به پیشرفتهای زیادی در این حوزه رسیدهاند اما کشور ما رشد قابل توجهی نداشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهدی رضوی در افتتاحیه همایش بانکداری اسلامی به بیان جایگاه ایران در نظام بانکداری اسلامی پرداخت و گفت: پس از سه دهه اجرای قانون بانکداری اسلامی در ایران نظام بانکی از رشد و توسعه بانکداری اسلامی عقب مانده است. در حال حاضر 37 درصد از ارزش کل بانکهای اسلامی در جهان متعلق به جمهوری اسلامی است.
وی افزود: نظام بانکی ایران را می توان به دو دوره تقسیم کرد. دوره اول که از شروع بانکداری در ایران آغاز میشود و تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه دارد با نگرش غربی و سرمایه داری اداره شده است اما دوره دوم که از فروردین ماه 1362 آغاز میشود سرآغاز فعالیت بانکداری بدون ربا با استفاده از باورهای اسلامی است.
رضوی افزود: طی سه دهه اخیر تقاضا برای بانکداری اسلامی رشد یافته و استفاده از خدمات این نوع بانکداری نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه در کشورهای غیر اسلامی مثل سوئیس، آلمان، فرانسه، ژاپن و ... نیز ابزاری جدید برای توسعه اقتصادی است.
رییس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران همچنین گفت: دانشگاههایی مثل آکسفورد، کیوتو، ملک عبدالعزیز عربستان، هاروارد و به طور کلی 742 مرکز آموزش دانشگاهی و غیر دانشگاهی مشغول به آموزش و پژوهش در امر بانکداری اسلامی هستند.
وی بیان کرد: از سال 1995 تا 2014 بانکهای و بنگاههای اسلامی رشد 20 درصدی داشتند و سرمایه آنها از 300 میلیارد دلار به 2800 میلیارد دلار افزایش یافته است ولی نظام بانکی ما در این زمینه رشد چندانی نداشته است.
رضوی در ادامه افزود: کارشناسان فعال دراین حوزه دلایل گوناگونی برای این عقب ماندگی ذکر میکنند به طور مثال چرا پس از اجرای سه دهه قانون بانکداری اسلامی هنوز مراجع نسبت به آن شک و شبهه دارند. چرا این قانون آسیب شناسی نمیشود و چرا پژوهشهای علمی برای نوآوریهای جدید انجام نشده است؟ چرا برای ترویج این نوع بانکداری و توسعه آن فعالیتی صورت نمیگیرد؟
رییس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران به عنوان یک راهکار موثر برگزاری این نوع همایشها با متخصصین این رشته را به طور ماهانه به عنوان یک راه حل برای حل مشکلات بوجود آمده برشمرد. وی همچنین از وزارت اقتصاد و داریی و بانک مرکزی درخواست کرد برای حل این موضوع به موسسه بانکداری اسلامی کمک کنند.
انتهای پیام