اشاره صالحی به خطر حرف‌های درگوشی

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه حرف‌های درگوشی و بولتنی خطرناک هستند تأکید کرد که رسانه‌ها در زمینه شفافیت در کار وزارتخانه موثرند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه حرف‌های درگوشی و بولتنی خطرناک هستند تأکید کرد که رسانه‌ها در زمینه شفافیت در کار وزارتخانه موثرند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در نشست خبری سیدعباس صالحی و مدیران معاونت فرهنگی وزارت ارشاد که صبح شنبه هشتم شهریور برگزار شد، معاون فرهنگی وزارت ارشاد به ارائه گزارش از عملکردش پرداخت.

صالحی با تبریک هفته دولت از شهیدان رجایی و باهنر به عنوان فرهنگ‌مردان یاد کرد و گفت: از زمان مسئولیتم رسانه‌ها را تکمیل‌کننده فعالیت فرهنگی دانسته‌ام و این تملق و تعارف نیست و اگر بخواهیم مدیریت دولت را از حوزه‌های نامریی و بولتنی به حوزه‌های واقعی بیاوریم، رسانه‌ها موثر هستند و آنچه خطرناک است شایعات و حرف‌های درگوشی است.

او همچنین به تعامل خود با رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: در سال گذشته با رسانه‌های مختلف دیدار و گفت‌وگوهای تفصیلی داشته‌ام. ‌تلاش ما این بود که اهل رسانه بدانند معاونت فرهنگی رسانه را مزاحم نمی‌داند بلکه آن را مکمل کار خود می‌داند.

در ادامه صالحی برنامه‌ها و رویکردهای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را معرفی کرد و گفت: یکی از این برنامه‌ها عدالت فرهنگی است. استان‌ها باید جایگاه خود را پیدا کنند، برای همین ما حدود 15 میلیارد تومان پول به استان‌ها اختصاص داده‌ایم. موضوع دیگر پرداختن به دیپلماسی فرهنگی بر مبنای چاپ و نشر است. چاپ و نشر از حوزه‌های اصلی در دیپلماسی فرهنگی است و در همین جهت توجه به کشورهای فارسی‌زبان جدی است و برای همین ما به کشورهای فارسی‌زبان در برنامه‌های خود توجه ویژه‌ای کرده‌ایم و تفاهم‌نامه‌ای هم با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با دفتر یونسکو امضا می‌شود. نکته دیگر شفافیت عملکرد است. ما دوست داریم معاونت فرهنگی در خانه شیشه‌یی باشد، از همین رو کمیته خرید علنی و مصوبات آن اعلام شد. همچنین ایجاد سامانه الکترونیک مجوز کتاب از اهداف ماست که به دلیل نبود زیرساخت‌های فناوری در وزارتخانه هنوز عملی نشده اما ما در تلاشیم با ایجاد این سامانه هر کسی که کتابی به اداره کتاب می‌دهد مرحله به مرحله بداند کتابش کجاست. همچنین سامانه توزیع کتاب جزو برنامه‌های ماست که مشخص باشد کتاب‌های خریداری‌شده از سوی وزارتخانه به کجا می‌رود و اگر این سامانه‌ها شکل بگیرد در روند تأخیرزدایی و کم کردن بوروکراسی و فساد موثر است.

معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سلیقه‌زدایی و ایجاد ساختارهای قانونی را از دیگر برنامه‌های این وزارتخانه خواند و گفت: در جهت این اهداف هیأت نظارت بر کتاب شکل گرفت و در مجوزها هم سعی شد نگاه سلیقه‌یی کمتر به آنها راه پیدا کند. واگذاری مسئولیت‌ها و توجه به بخش خصوصی هم از اهداف ما بوده و این نگاه استراتژیک ماست. معتقدیم فرهنگ را بخش خصوصی بهتر می‌تواند اداره کند و در این جهت بخش خصوصی در کمیته‌ها و کارگروه‌ها حضور دارد و در نمایشگاه کتاب تهران هم نقش عمده‌ای داشت و در نمایشگاه‌های دیگر چون نمایشگاه فرانکفورت بخش خصوصی حضوری گسترده داشته است. اعتمادسازی در اهل فرهنگ هم دیگر هدف ما بوده است. اهل فرهنگ واگرایی‌هایی داشته‌اند و ما تلاش کرده‌ایم اعتماد از دست‌رفته و تقلیل‌یافته برگردد. سرمایه اجتماعی اهل فرهنگ پشتوانه‌ای برای نظام است و در این زمینه تلاش برای رفع ممنوعیت‌ها و عملکردهای سلیقه‌یی و غیرقانونی است. حضور عناصر مورد اعتماد اهل فرهنگ در هیأت امناها و کمیته‌های فرهنگی هم در این جهت بوده است.

او همچنین درباره تعهدات مالی معاونت فرهنگی گفت: ما از آغاز مسئولیت با تعهدات مالی مواجه بودیم و تلاش کردیم این شرایط را تسهیل کنیم. تا پایان سال 92 بدهی به ناشران داخلی و خارجی پرداخت شد. ما البته به موسسه‌ها و نهادهایی هم بدهکاریم که بخشی از آن‌ها پرداخت شده اما هنوز صفر نشده است اما ما هنوز نمی‌توانیم به برنامه‌های آینده و توسعه فکر کنیم.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد ایجاد دفتر حقوقی و تسریع در فرایندهای وزارتخانه را از دیگر اهداف خود خواند و گفت: ما تلاش کرده‌ایم که مجوزهای کتاب مکانیزمی کوتاه‌تر داشته باشد و اکنون کتاب‌ها در حالت معمولی در یک تا دو ماه مجوز می‌گیرند و تلاش ما این است که هیچ کتابی بیش از یک ماه منتظر نماند.

او توسعه مطالبات زیرساختی برای عرصه چاپ و نشر را از دیگر اهداف این وزارتخانه خواند و گفت که این هدف در خانه کتاب و دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی دنبال می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۸ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93060804731
  • خبرنگار :