بهره‌برداری از مرحله نخست آب شیرین کن نیروگاه اتمی بوشهر

مرحله نخست واحد تولید آب شیرین کن نیروگاه اتمی بوشهر و دو طرح دیگر با حضور رییس سازمان انرژی اتمی کشوربه بهره‌برداری رسید.

مرحله نخست واحد تولید آب شیرین کن نیروگاه اتمی بوشهر و دو طرح دیگر با حضور رییس سازمان انرژی اتمی کشوربه بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی‌اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی روز جمعه در نیروگاه اتمی بوشهر با اشاره به این که با راه اندازی تاسیسات آب شیرین کن و تامین پنج هزار مترمکعب آب بار شبکه مصرفی آب شهرستان بوشهر کم‌تر شده است گفت: اکنون 40 تا 50 هزار متر مکعب آب در شهرستان بوشهر مصرف می‌شود و با راه‌اندازی مرحله دوم تاسیسات آب شیرین کن و تامین 10 هزار متر مکعب آب، 20 درصد کل ظرفیت تولید آب مصرفی شهرستان بوشهر تامین می‌شود.

صالحی با بیان این که در نیروگاه‌های بعدی قرار است صدها هزار مترمکعب آب تولید شود افزود: تولید آب در نیروگاه‌های اتمی می‌تواند کمک خوبی به حرکت پرشتاب بوشهر در بخش‌های صنعتی و خدماتی باشد.

او درباره مذاکرات برای ساخت نیروگاه‌های بعدی در بوشهر گفت: کمالوندی، معاون سازمان انرژی اتمی در مسکو درحال آخرین مذاکرات برای امضای قرارداد راه اندازی دو واحد دیگر نیروگاهی در بوشهر است و پوتین و روحانی، رییسان‌جمهور روسیه و ایران در یک ماه آینده در خارج از کشور با هم دیداری دارند که امید است قرارداد آنجا امضا شود.

صالحی هم‌چنین ابراز امیدواری کرد در دانشگاه بوشهر رشته‌های فن‌آوری هسته‌ای ایجاد و مدرسه حرفه‌یی فن‌آوری هسته‌ای هم در استان بوشهر راه‌اندازی شود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، هم‌چنین محمود جعفری، مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر گفت: این مرحله، ظرفیت تولید روزانه پنج هزار متر مکعب آب را دارد و برای تاسیسات آب شیرین کن در مرحله دوم باظرفیت تولید 10 هزار مترمکعب برنامه‌ریزی شده است؛ از این پنج هزار مترمکعب آب تولیدی، سه هزار و 700 مترمعکب برای شرب پنج هزار ساکنان نیروگاه و بقیه به مصرف صنعتی خود نیروگاه می‌رسد.

وی گفت: آب خلیج فارس از شورترین آب‌های دنیاست که با روش‌های جدید از طریق پمپاژ وارد تاسیسات آب شیرین کن و در شش مرحله شیرین‌سازی می‌شود.

جعفری افزود: اجرای این طرح بهمن 92 آغاز شد و برای آن 80 میلیارد ریال هزینه شده است.

او گفت: قابل کنترل بودن املاح آب، ارزش بیش‌تر نسبت به آب شهر، مقرون به صرفه بودن و اقتصادی بودن از مزایای اجرای طرح است.

جعفری اظهار کرد: دو کارخانه آب شیرین کن دیگر هم با ظرفیت تولید 200 هزار مترمکعب آب در نیروگاه اتمی بوشهر ساخته می‌شود و با راه‌اندازی آن‌ها آب شهر بوشهر تامین می‌شود.

وی افزود: مانند این تاسیات آب شیرین کن در کیش، قشم و عربستان سعودی هم وجود دارد.

جعفری افزود: اگر اعتبار اجرای مرحله دوم تولید آب شیرین کن تامین شود سال آینده هم این مرحله راه‌اندازی خواهد شد.

هم‌چنین امروز اجرای ساختمان نظام ایمنی هسته‌ای کشور در محل نیروگاه اتمی بوشهر آغاز شد.

به گفته مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر این ساختمان به عنوان مدافع، حامی و نگهدارنده منافع مردم در عرصه فن‌آوری هسته‌ای است.

جعفری افزود: این ساخمان در دو طبقه ساخته و برای اجرای آن 12 میلیارد ریال هزینه می شود.

او گفت: نظارت بر تاسیات واحدهای نیروگاه اتمی بوشهر آموزش نیروهای جدید و ارائه مشاوره از جمله کاربردهای این طرح است که در مدت یک‌سال اجرا می‌شود.

ساخت یادمان شهدای گمنام نیروگاه اتمی بوشهر نیز امروز با حضور صالحی آغاز شد؛ دو شهید گمنام در نیروگاه اتمی بوشهر آرمیده‌اند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۷ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۵:۲۲
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 93060704117
  • خبرنگار : 71049