دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) ضمن ارائهی گزارشی از صد و بیست و دومین کمیسیون دائمی شورای عالی تاکید کرد: هیچ یک از طرحهای کلان ملی در کارگروههای ارزیابی طرحها رد نشده و تمامی 47 طرح به قوت خود باقی است.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر وحید احمدی در حاشیه صد و بیست و دومین جلسهی کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در جمع خبرنگاران تصریح کرد: تنها مشکلی که در این راستا وجود دارد موضوع اعتبار مالی و حمایت دستگاههای اجرایی است.
وی با بیان اینکه طبق مصوبهی قبلی شورای عالی عتف دستگاههای اجرایی باید از طرحهای درخواستی خود حمایت مالی 50 درصدی داشته باشند، اعلام کرد: تاکنون حدود 23 طرح کلان ملی مورد حمایت 50 درصدی دستگاههای اجرایی به صورت رسمی قرار گرفته است و ما نیز در حال رایزنی با سایر دستگاهها جهت حمایت از دیگر طرحها میباشیم.
دبیر شورای عالی عتف در ادامه به ارائهی گزارشی از صدوبیستودومین کمیسیون دائمی شورای عالی عتف پرداخت و گفت: در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از شانزدهمین جلسه شورای عتف موضوع مناطق ویژه علم و فناوری نیز مورد بررسی قرار گرفت.
به گفته احمدی در این کمیسیون مصوب شد تا کارگروهی در شورای عالی متشکل از وزرای علوم، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نفت، دفاع، معاون برنامهریزی رییس جمهوری، معاون علمی و روسای دانشگاههای تهران، امیرکبیر، دانشگاه آزاد و علامه طباطبایی تشکیل شود تا این کارگروه در راستای طرحهای کلان ملی و نحوهی تامین اعتبار و اصلاح ساختار، مدیریت و تعامل با دستگاهها را مورد بررسی قرار دهد.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به بررسی مناطق ویژه علم و فناوری در جلسهی کمیسیون دائمی شورای عالی عتف نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه پایه اقتصاد دانشبنیان، علم و فناوری است؛ بنابراین مناطق ویژه علم و فناوری نیز یکی از نقاط قوت مصوبات پیشرفت کشور است. به همین منظور نیز در جهان نیز مجموعهای به نام کریدورهای علم و فناوری تعریف شده که در کشورهای بزرگ از آن بهرهمند میشوند به ویژه چین و مالزی نیز اکنون بر روی این موضوع سرمایهگذاری کردهاند.
به گفته احمدی در این راستا طبق آییننامه موجود شورای عالی عتف موظف است قوانین موجود را تنظیم کرده و نسبت به صدور مجوزها اقدام کند.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تاکنون پنج استان اصفهان، آذربایجان شرقی، بوشهر، خراسان رضوی و یزد به شیوههای مختلف مجوزهایی را جهت تاسیس مناطق ویژه علم و فناوری دریافت کردهاند، گفت: در این جلسه مقرر شد با توجه به ضرورت جدی کشور به این موضوع کارگروهی شکل گیرد و تجربیات پنج استان ذکر شده را آسیبشناسی کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برخی استانها به صورت جدی به دنبال اخذ مجوز برای مناطق ویژه علم و فناوری هستند، اما مفهوم واقعی این مناطق را نمیدانند، خاطر نشان کرد: پس از آنکه کارگروه تجربیات پنج استان ذکر شده را آسیبشناسی کرد این موضوع در جلسهی بعدی شورای عالی عتف ارائه خواهد شد تا بتوان در این زمینه به یک مدل دست یابیم.
انتهای پیام