چین از طرح زیردریایی جدید رونمایی کرد که با استفاده از حبابهای زیر آب، قادر به رسیدن به سرعت مافوق صوت است.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این زیردریایی بر پایه فناوری شوروی سابق در زمان جنگ سرد و توسط محققان آزمایشگاه انتقال حرارت و جریان موسسه فناوری هاربین (Harbin) توسعه یافته است.
سوپر کاویتاسیون (supercavitation) شامل غوطهور ساختن کشتی داخل حبابهای آب به منظور کاهش فشار ناشی از پسار آب (water drag) است؛ نیروی پسار یا پسا نامی است که در فیزیک و دینامیک سیالات به نیروهایی که در جهت باز داشتن اجسام از حرکت در درون سیالات کار میکنند، داده میشود.
اژدر سوپر کاویتاسیون شوروی سابق به نام Shakval قادر به دستیابی به سرعت 370 کیلومتر در ساعت – سریعتر از هر اژدر دیگری – بود.
در سیستم جدید از یک غشای مایع بر سطح زیردریایی استفاده میشود که میتواند پسار آب اعمال شده بر بدنه را در سرعت پایین کاهش دهد؛ پس از رسیدن سرعت به 75 کیلومتر در ساعت، زیردریایی وارد حالت سوپر کاویتاسوین میشود.
زیردریایی مافوق صوت از یک روش جدید رادیکال برای تولید حباب در اطراف خود استفاده میکند که – در تئوری – رسیدن به سرعت صوت در زیر آب معادل 5800 کیلومتر در ساعت را امکانپذیر میکند؛ از این طریق زیردریایی میتواند مسیر شانگهای تا سانفرانسیسکو را در کمتر از دو ساعت طی کند.
یکی از بخشهای مهم این زیردریایی مافوق صوت، طراحی یک موتور موشک پر قدرت زیرآبی است که محققان در حال کار بر روی این قسمت هستند.
این فناوری میتواند برای تولید ابر لباسهای شنا با قابلیت افزایش سرعت شناگران نیز مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام