هشدار گلزاری درباره فعالیت سایتهای صیغه

اعتبار کارت جهیزیه 2 برابر شد/ ثبت اساسنامه مجمع خیرین ازدواج

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: ما به عنوان وزارت ورزش و جوانان هیچ سایت همسریابی را به رسمیت نمی‌شناسیم. این در حالی است که یکی از این سایت‌ها خود را دارای مجوز از این وزارتخانه اعلام کرده است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: ما به عنوان وزارت ورزش و جوانان هیچ سایت همسریابی را به رسمیت نمی‌شناسیم. این در حالی است که یکی از این سایت‌ها خود را دارای مجوز از این وزارتخانه اعلام کرده است.

به گزارش خبرنگار سرویس جوانان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمود گلزاری در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت در مجموعه ورزشی شهید شیرودی برگزار شد، افزود: حدود دو روز پیش با برخی از سایت‌های همسریابی که تا اندازه‌ای وضعیت بهتری داشتند، جلسه داشتیم اما هیچ کدام از دعوت‌شدگان نتوانستند ما را در زمینه چگونگی همسریابی از طریق دنیای مجازی و برخورداری از زندگی مشترک مطلوب قانع کنند.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر 300 سایت به عنوان سایت همسریابی فعالیت می‌کنند. گاهی اوقات این سایت‌ها فیلتر می‌شوند گاهی اوقات فیلتر نمی‌شوند و برخی مواقع به صورت پنهانی کار می‌کنند. به هرحال آنها از نظر ما غیرقانونی هستند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: در حال حاضر با همکاری مراکز مشاوره ازدواج معتبر روی مراکز مخصوص انتخاب همسر کار می‌کنیم. سازمان تبلیغات اسلامی نیز در زمینه همسرگزینی فعالیت‌هایی داشته است و فردا جلسه‌ای با مسوولان این سازمان داریم.

گلزاری افزود: اگر به نتایج لازم دست یابیم امیدواریم بتوانیم تا یک ماه آینده دستاوردهای خود را در این زمینه فراهم کنیم.

وی درباره صفحه‌هایی که در شبکه‌هایی مختلف اجتماعی مانند فیسبوک، توئیتر و اینستاگرام به نام او در حال فعالیت هستند، گفت: من در این شبکه‌های مجازی صفحه دارم.

در هفته ازدواج زمان اعطای کارت‌های جهیزیه اعلام می‌شود

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره آخرین اقدامات انجام شده در زمینه صدور کارت جهیزیه اظهار کرد: برای صدور چنین کارت‌هایی با چندین بانک مذاکره کرده‌ایم. در واقع این موضوع مانند مثلث 3 راس دارد یکی از راس‌های آن بانک‌هایی است که باید این بانک‌ها را ضمانت کنند. راس دیگر صنایع داخلی تهیه لوازم منزل هستند و راس سوم را دریافت‌کنندگان این وام تشکیل می‌دهند.

گلزاری افزود: مبلغ کارت جهیزیه 5 تا 10 میلیون تومان است و با این کار تنها می‌توان لوازم منزل موردنیاز برای جهیزیه را تامین کرد. چندین شرکت بزرگ لوازم خانگی وارد این کار شده‌اند و ما از تمام شرکت‌های معتبر علاقه‌مند برای حضور در این فعالیت و بانک‌ها برای شرکت در این امر خیر شرکت می‌کنیم.

وی تاکید کرد: این کار در خروج صنایع از رکود نیز موثر است بنابراین آنها می‌توانند با ما تماس بگیرند و اعلام آمادگی کنند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اضافه کرد: تاکنون 10 جلسه کارشناسی در زمینه کارت جهیزیه تشکیل شده است و در هفته ازدواج زمان اعطای این کارت‌ها اعلام می‌شود.

گلزاری درباره وام ازدواج گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته اعطای این وام آغاز شده است اما هنوز تعداد زیادی متقاضی دریافت این وام هستند. البته امیدواریم بودجه لازم برای اعطای وام ازدواج در بودجه سال 94 بیشتر پیش‌بینی شود.

ثبت اساسنامه مجمع خیرین ازدواج

وی تشکیل مجمع خیرین ازدواج را یکی دیگر از فعالیت‌های اقتصادی وزارت ورزش و جوانان در حوزه جوانان ذکر و اظهار کرد: بسیاری از موارد خیرین ناهماهنگ عمل می‌کنند. به گونه‌ای که یک نفر از چندین موسسه وام یا جهیزیه دریافت می‌کند. بنابراین تلاش کرده‌ایم به خیرین دلسوز اطلاع‌رسانی کنیم و قوی‌ترین آنها را به عنوان هیات موسس انتخاب کردیم. از این میان آنان یک هیات امنا تشکیل شده است که بیش از 30 نفر هستند. این افراد هیات مدیره را انتخاب می‌کنند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: اساسنامه مجمع خیرین ازدواج تنظیم و مراحل ثبت قانونی آن در وزارت کشور طی شده است. خیرین در استان‌های مختلف کشور هم قرار است دور هم جمع شوند و در هفته ازدواج، گردهمایی خیرین ازدواج در تهران برگزار می‌شود و هیات مدیره و هیات امنای مجمع خیرین ازدواج را اعلام و فرآیند دریافت تسهیلات از این مجمع را اعلام می‌کنیم.

هفته آینده جلسه‌ای در این زمینه در مشهد مقدس برگزار می‌شود. از سوی دیگر در حال تدارک راه‌اندازی پورتال جامعی هستیم که بخشی از آن مربوط به خیرین ازدواج است. بیش از 70 درصد امور مربوط به آن انجام شده است و امیدواریم تا یک ماه آینده به نتایجی در این زمینه نیز دست یابیم.

گلزاری در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره نحوه غنی‌سازی فضای مجازی برای جوانان گفت: در حال حاضر سایتی در حال فعالیت است که با تیتری درشت در زمینه ازدواج موقت فعالیت می‌کنند. این سایت خانواده‌ها را نگران و افراد هوسران را وسوسه می‌کند. در این سایت به بخشی از فتوای مراجع اعظام تقلید اشاره شده است که این در حالیست که با پیگیری انجام شده مشخص شد این فتاوا به صورت کلی و در زمانی که ازدواج موقت به عنوان ضرورت و در موارد استثنایی لازم است، صادر شده است.

وی افزود: در این سایت موارد مختلفی برای ازدواج موقت ذکر شده و هنگام مطالعه این موارد نگران خانواده‌ها می‌شوند و به طور جدی از نیروی انتظامی و وزارت کشور خواسته‌ایم که این سایت‌ها تعطیل شوند، چراکه در آنها از اسم دین سوءاستفاده می‌کنند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: باید شاهد افزایش افکار عمومی و پیگیری‌های دولتی برای بسته شدن این سایت‌ها باشیم که چراکه فعالیت آنها به اسم دین، تشیع و جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند.

گلزاری با اشاره به تشکیل کمیته‌ای گفت: این کمیته‌ای با پیشنهاد و تدبیر آقای محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان در حوزه جوانان فعال شده است. این کمیته شامل موضوعات رسانه‌ای حوزه جوانان از جمله صداوسیما، رسانه‌های مکتوب و مجازی می‌شود. تلاش می‌کنیم ظرفیت دنیای مجازی را در این شورا ببینیم و از آن بسیار زیاد بهره ببریم.

70 درصد افراد مطلقه زیر30 سال هستند

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به آمار طلاق در ایران اظهار کرد: متاسفانه در ایران یک سوم ازدواج‌ها در کمتر از 5 سال از آغاز زندگی مشترک به طلاق می‌انجامد و 15 تا 20 درصد زوجین در سال اول زندگی خود از یکدیگر جدا می‌شوند. این آمار در برخی از استان‌های همجوار تهران بیش از 25 درصد است. البته میانگین کشوری نسبت ازدواج به طلاق 5 به یک است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: اگرچه میزان طلاق‌ در استانهایی مانند استان یزد، چهارمحال‌وبختیاری و سمنان بسیار پایین بود و همچنان نیز کم است اما این آمار نسبت به سال‌های قبل دو برابر شده است و این نشان‌دهنده استوارنبودن خانواده‌هاست.

گلزاری افزود: بیشتر طلاق‌ها در سن زیر 30 سال رخ می‌دهد به گونه‌ای که 60 تا 70 درصد افراد مطلقه زیر30 سال هستند بنابراین وزارت ورزش و جوانان با چند هزار جوان جدا شده از همسر مواجه است. بسیاری از آنان مسائل خود را به علت نگرانی از برخورد مردم و حتی خویشاوندان بیان نمی‌کنند ضمن آنکه نگاه به افراد مطلقه به ویژه زنان غلط است.

وی اظهار کرد: پس از پیشگیری از وقوع طلاق باید تلاش کنیم افرادی که شتابزده و بچگانه از همسر خود جدا شدند به همسر قبلی خود به ویژه در سال اول پس از طلاق بازگردند، بنابراین از جوانان تقاضا می‌کنم که شش ماه تا یک سال پس از طلاق، اقدام به ازدواج مجدد نکنند شاید بتوانند به زندگی قبلی خود بازگردند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: گروهی دیگر از افراد مطلقه خود نمی‌توانند به همسر قبلی خود بازگردند بنابراین باید برای ازدواج مجدد آنها تلاش کنیم.

گلزاری تاکید کرد: نبود امکان ازدواج برای افراد مطلقه نشانه فرهنگ جاهلی است که نه در غرب و نه در صدر اسلام شاهد آن بوده‌ایم. این در حالی است که افراد مطلقه بیش از مجردها به مشاوره ازدواج نیاز دارند.

وی با اشاره به گروه سوم افراد مطلقه گفت: برخی از افراد نه امکان بازگشت به زندگی پیشین خود دارند و نه ازدواج مجدد. این افراد باید زندگی خود را مدیریت کنند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به راه‌اندازی کارگروه طلاق در وزارت ورزش و جوانان گفت: لازم است همراه با شناسایی راهکارهای پیشگیری از طلاق در زمینه اصلاح موارد قانونی طلاق تلاش کنیم، بنابراین با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم و معاونت فرهنگی قوه قضاییه و سازمان بهزیستی این موضوع را پیگیری می‌کنیم و در این زمینه کارشناسان معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و وزارت کشور نیز به ما کمک می‌کنند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه در سال‌های اخیر مردم ایران نا آرام بودند، اظهارکرد: براساس چند تحقیقی که در وزارت بهداشت انجام داده‌ایم، آمار مشکلات عصبی و روانی بسیار بالا بوده است که شایع‌ترین این مسائل شامل اضطراب و افسردگی می‌شد. در سال‌های قبل جوانان شاد نبودند و آرامش نداشتند. آنان نگران آینده مبهم خود بودند و بازتاب این نگرانی‌ها و این مسائل به صورت مشکلات رفتاری بروز می‌کرد.

وی افزود: علاوه بر افسردگی، اعتیاد، خشونت، نابسامانی‌های خانوادگی نیز افزایش یافته بود که پیامدهای اجتماعی نیز داشت و این عوارض روانی موجب ابتلای زودتر به بیماری‌ها و افزایش مرگ و میر می‌شد.

گلزاری درباره علت بروز چنین مشکلاتی در بین مردم ایران از جمله جوانان، اظهارکرد: بیکاری، اعتیاد، طلاق و نگرانی‌های مردم برای فرزندانشان و نگرانی جوانان برای خود، موجب بروز این مشکلات می‌شد. مسائل اقتصادی و نگرانی برای امنیت کشور نیز زمینه‌ساز نا آرامی روانی افراد بود.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: با وجود آنکه ایران تحت رهبری رهبر فرزانه ایران و با وجود ناامنی‌های زیاد در اطراف کشور امنیت داشت،‌ اما دولتمردان قبلی با برخوردهای قهرآمیز با جامعه بین‌الملل، ما را در معرض تهدیدهای متعدد قرار داده‌اند. از سوی دیگر اعمال تبعیض و بی‌عدالتی در زمینه‌هایی مانند تخصیص سهمیه‌های کنکور نیز موجب ناآرامی روانی مردم می‌شد. برخوردهای دولتمردان و نوع ادبیات مورد استفاده آنها نیز در ناآرامی روانی مردم نقش داشت.

وی با اشاره به انتخاب دولت تدبیر و امید از سوی مردم اظهارکرد: با این انتخاب چشم‌انداز روشنی در مقابل مردم قرار گرفت و در حوزه‌های سیاسی، هسته‌ای و امنیتی کشور، همراه با اقتدار عمل می‌کنند و مردم مقابله دولتمردان با تبعیض را مشاهده کردند. نجابت، پختگی و ادبیات رییس جمهور و دولتمردان توانسته در این مدت کوتاه بر ناآرامی‌ها غلبه کند و مردم آرامش نسبی به دست بیاورند.

گلزاری اضافه کرد: کار ما فرابخشی و مدیریتی است و مسائل جوانان را شناسایی، پیگیری و رصد می‌کنیم. در این جهت تلاش کرده‌ایم شورای عالی جوانان تشکیل شود. ستاد ملی امور جوانان و معاونت ساماندهی تمام استان‌ها تشکیل شده است و در این راستا هم بدنه دولت در تهران و شهرستان و هم نمایندگان مجلس نسبت به جوانان حساس هستند و ما هم به دنبال پیگیری‌کننده مسائل جوانان قدم‌های خوبی را برداشته‌ایم.

شناسایی 7 مرحله پرچالش و پرمشکل قبل از ازدواج تا پس از طلاق

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به برنامه‌های وزارتخانه اظهارکرد: در زمینه ازدواج، تحکیم و تعالی خانواده حدود 7 مرحله پرچالش و پرمشکل را قبل از ازدواج و تا پس از طلاق شناسایی کرده‌ایم که از جمله اقدامات انجام شده برای رفع این چالش‌ها می‌توان به افزایش انگیزه جوانان به ازدواج، رفع مسائل اقتصادی ازدواج، ساماندهی سایت‌های همسریابی، مشاوره‌های قبل از ازدواج، تدوین سند ملی مشاوره قبل از ازدواج و کارگروه طلاق اشاره کرد.

گلزاری افزود: تلاش‌هایی نیز در جهت ساماندهی آموزش‌های جنسی داشته‌ایم، چراکه این موضوع وضعیت پریشان و ناهماهنگی دارد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به زمان تشکیل جلسه شورای عالی جوانان گفت: خوشبختانه با پیگیری وزیر ورزش و جوانان و دستور و جدیت معاون اول رییس جمهور امیدواریم شورای عالی جوانان به زودی تشکیل شود. دستورجلسه این نشست را مشخص کرده‌ایم و به تایید دکتر محمود گودرزی رسیده است و او این دستور را برای ریاست جمهوری فرستاده است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه این دستور جلسه در چهار حوزه تنظیم شده است، گفت: ازدواج، کنترل خشم، بازنگری در منشور تربیتی جوانان و برنامه‌های اقتصادی، دستورهای جلسه‌ نخستین شورای عالی جوانان در دولت یازدهم را تشکیل می‌دهد. در حوزه اقتصادی موضوعی مانند وام ازدواج مطرح می‌شود که امیدواریم در بودجه سال 94 و برنامه ششم توسعه مبلغ آن افزایش یابد.

گلزاری درباره سند ملی مشاوره ازدواج اظهارکرد: ما نیازمندیم برای انتخاب همسر و مشاوره دادن به جوانان و خانواده‌ها مشاوره‌های خوب و مطابق با فرهنگ ایرانی، اسلامی و علمی داشته باشیم، ولی این مشاوره‌ها باید مجهز باشد. این در حالی است که اکنون 2 هزار نفر از مقطع فوق‌لیسانس تا دکتری فعالیت می‌کنند ولی متاسفانه همه همکارانم تا مقطع دکتری آموزشی در زمینه مشاوره ازدواج ندیده‌اند و اقدام به ارائه چنین مشاوره‌ای می‌کنند.

وی افزود: با همه کارشناسان کشور مکاتبه کرده‌ایم و به این نتیجه رسیدیم که به تدوین سند مشاوره ازدواج نیاز داریم. دو گروه در این زمینه کار کرده‌اند که نخستین آنها کارشناسان دینی و دیگری کارشناسان رشته روانشناسی هستند. پرسشنامه‌ای نیز برای دو هزار نفر از همکارانم فرستادیم و حدود 100 کتاب چاپ شده در زمینه ازدواج و 20 منبع خارجی و 50 مقاله تخصصی و تجربه 12 کشور شامل پنج کشور اسلامی، پنج کشورغربی و دو کشور شرقی مانند هند را در این زمینه بررسی کردیم.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در ادامه گفت: قرار است طی 27 و 28 مهرماه با حضور صدنفر از منتخبان روانشناسی و مشاوره نتایج این تحقیقات به بحث و گفت‌وگو گذاشته شود و خروجی آن سند ملی مشاوره ازدواج خواهد بود که این سند با حضور وزیران آموزش و پرورش، بهداشت، علوم و معاونت امور زنان رونمایی خواهد شد.

گلزاری درباره برنامه‌های وزارت ورزش و جوانان به مناسبت روز دختر اظهار کرد: بخش عمده بهره اقدامات ما به دختران می‌رسد. البته برنامه خاصی برای روز دختر تدارک ندیده‌ایم و تنها همکاری کوچکی با معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری کرده‌ایم. خیلی علاقه‌مند هستیم و قصد داشتیم با همکاری معاونت امور زنان گردهمایی مشترکی به مناسبت روز دختر داشته باشیم. البته پایان هفته کرامت که مصادف با تولد امام رضا (ع) است، معاونان جوانان و کارشناسان حوزه جوانان سراسر کشور در نخستین گردهمایی جدی این حوزه طی دو روز کاری در مشهد حضور می‌یابند. البته خیرین متولی مراکز مشاوره و کنترل خشم نیز در این مراسم حضور دارند و در این مراسم مشکلات جوانان بررسی می‌شود. چراکه آنان مسائل زیادی در استان‌ها دارند.

وی در پاسخ به پرسشی در زمینه پیگیری وام اشتغال گفت: کارگروه اشتغال جزو کمیته‌های تخصصی برنامه ساماندهی جوانان است و قصد داریم به طور جدی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وارد حوزه اشتغال شویم و جلساتی با معاونان این وزارتخانه داشتیم و قرار است از هفته آینده به طور جدی‌تر وارد این موضوع شویم.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این پرسش که آیا وام ازدواج به افرادی که یک سال از زندگی مشترک آنها گذشته است، تعلق می‌گیرد، اظهار کرد: از دی ماه سال گذشته بیش از یک میلیون نفر درخواست وام ازدواج داده بودند و به ترتیب به افرادی که از قبل ثبت‌نام کردند این وام اهدا می‌شود و حدود یک سال از زندگی مشترک آنها می‌گذرد.

گلزاری با اشاره به زمان برگزاری دومین جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان گفت: جلسه دوم تا دو هفته آینده تشکیل می‌شود.

وی تاکید کرد: لازم است به مشارکت جوانان به صورت جدی‌تر بپردازیم. آنان باید دور هم جمع شوند و مشارکت را بیاموزند و توانمند شوند و مدیریت را تمرین کنند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: اگر جوانان در زمینه کارهای خوب با یکدیگر مشارکت نداشته باشند به سمت امور ناپسند گرایش پیدا می‌کنند. جامعه نیز به مشارکت جوانان نیاز دارد.

گلزاری با اشاره به کاهش تعداد سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن)ها اظهار کرد: تعداد آنها از پنج هزار سمن به تدریج در دولت قبل کاهش یافت که از جمله دلایل آن می‌توان به سخت بودن دریافت مجوز و نبود حمایت‌های لازم می‌توان اشاره کرد که در حال حاضر نیز تعداد سمن‌ها به 200 سازمان رسیده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد سمن‌های جوانان به شدت کاهش یافته است، گفت: تعداد سمن‌ها از پنج هزار سمن به 100 سمن کاهش یافته است، البته در حالی که برخی از آنها برای دریافت سه تا پنج میلیون تومان دچار مشکلاتی بودند، اما برخی از آنها بدون قرارداد 400 میلیون تومان دریافت کردند و فرد پس از دریافت چنین مبلغی فرار کرده است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به آخرین وضعیت پورتال اوقات فراغت جوانان اظهار کرد: بدون قرارداد حقوقی و تنها با دو خط فاکتور میلیون‌ها تومان پول به شرکتی که قرار بوده پورتال را راه‌اندازی کند، داده شده است. چندین بار از آنها دعوت کردیم و در نهایت مشخص شد که امکان راه‌اندازی پورتال را ندارند. قرار است از هفته آینده شرکت‌هایی را که امکان دارد در راه‌اندازی پورتال به ما کمک کنند را شناسایی کنیم. این گروه‌ها طرح‌های خود را به ما ارائه می‌دهند و طرح برگزیده زیرنظر مرکز فناری وزارت ورزش و جوانان فعالیت خواهد کرد.

گلزاری با بیان اینکه اشتغال صدر مسائل کشور است، گفت: بیش از 20 درصد از جوانان بیکار هستند در حال حاضر اشتغال با تحصیل رابطه معکوسی دارد. این بحث در شورای عالی اشتغال مطرح شده و دولت برنامه جدی را در این زمینه دارد. در واقع مساله اصلی رییس جمهور و دولت اشتغال است چراکه معتقدند که با ساماندهی آن وضعیت ازدواج و اعتیاد بهبود می‌یابد.

ادامه دارد...

  • سه‌شنبه/ ۴ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 93060402486
  • خبرنگار : 71078