مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی از پردازش کامل چکها در سامانه چکاوک تا آذرماه سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ناصر حکیمی در نشست خبری با اشاره به اینکه در حال حاضر چکها بهطور فیزیکی در حسابها مینشینند، اظهار کرد: طبق آنچه در دستورالعمل بانک مرکزی قرار دارد در آیندهای نزدیک ردوبدل فیزیکی چک بهطور کامل برداشته خواهد شد تا بتوان ضمن آسانتر شدن خدمت به مردم مسائل امنیتی بهطور قابل توجهی افزایش یابد.
وی با بیان اینکه سامانه چکاوک در حال حاضر نیز عملیاتی شده است، گفت: این در حالی است که پردازش چکها در سامانه چکاوک و اتاق پایاپای تا آذرماه بهطور موازی انجام خواهد شد، اما پیشبینی میکنیم از پایان آذرماه به بعد چکاوک بتواند به تنهایی خدمات مربوط به چک را ساماندهی کند. این در حالی است که در حال حاضر حدود 15 درصد عملیات پردازش چک در چکاوک انجام میشود.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی همچنین به اقدامات بانک مرکزی برای استانداردسازی چکها اشاره کرد و گفت: اقدامات مناسبی در این زمینه انجام شده تا بتوانیم ویژگیهای امنیتی چک را بهطور قابل ملاحظهای افزایش دهیم.
حکیمی همچنین در مورد پرداخت و واریز به حسابهای دولتی گفت: در حال حاضر واریز به حسابهای دولت به گونهای انجام میشود که باید به حسابهای خاصی مراجعه کنیم. اما تصمیم بر این است که با سامانههای جدیدی که راهاندازی شده است فیشها به طور کامل حذف شده و بتوان به راحتی از طریق همه حسابها به حسابهای دولتی مبالغ را واریز کرد.
وی ادامه داد: اقدامات به گونهای بوده که از این پس متقاضیان میتوانند عوارض گمرکی را نیز از طریق اینترنت بانک و یا سیستمهای دیگر به راحتی و در هر جای کشور به حسابهای دولتی واریز کنند و محدودیتهای قبلی برداشته شده است.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی گفت: در مورد پرداخت عوارض گذرنامه نیز به ترتیبی خواهد بود که بتوان از طریق تمام سامانهها مبالغ را به حسابهای دولتی واریز کرد.
حکیمی در مورد آخرین باری که یک بانک هک شده است نیز تاکید کرد: هیچ بانکی به این مفهوم که کسی بتواند به سیستم ما نفوذ کرده و به اطلاعات آن وارد شود هک نشده است و موردی در این رابطه گزارش نشد.
وی همچنین به رونمایی از سامانه کاشف اشاره کرد و گفت: این سامانه جلوهای از یک ساختار امنیتی جدید است که به منظور تبادل اطلاعات و رخدادهای سیستم بانکی راهاندازی شده است.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی توضیح داد: در سامانه کاشف وقایع و رخدادهای بانکها به صورت تحلیلشدهای انتقال مییابد تا بتوان در مورد آن تصمیم مناسبی اتخاذ کرد.
انتهای پیام