در تشریح علل افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن عنوان شد

تقاضا برای اوراق تسهیلات مسکن دو برابر شده است/ 76 درصد اوراق صرف خرید مسکن می‌شود

اوراق تسهیلات مسکن با هدف اولیه خانه دار شدن متقاضیان و کوتاه شدن دست دلالان و سودجویان از طریق فرابورس ایران ارائه و با رکود صنعت مسکن در کشور و افزایش سقف وام دهی بانک مسکن با رشد قیمت مواجه شد.

اوراق تسهیلات مسکن با هدف اولیه خانه دار شدن متقاضیان و کوتاه شدن دست دلالان و سودجویان از طریق فرابورس ایران ارائه و با رکود صنعت مسکن در کشور و افزایش سقف وام دهی بانک مسکن با رشد قیمت مواجه شد.

به گزارش ایسنا، ابراهیم عنایت، مدیرعامل کارگزاری بانک پارسیان با اشاره به دلایل افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن در فرابورس اظهار کرد: از زمانی که این اوراق در فرابورس پذیرفته شد قیمت این اوراق روند نزولی را به ثبت رساند و تا 40 هزار تومان نیز رسید، اما رشد قیمت کنونی لزوما به معنای افزایش سفته بازی در این اوراق نیست، بلکه دلایل دیگری از قبیل رکود صنعت املاک و مستغلات و هجوم مردم برای خرید مسکن در این موقعیت و طبیعتا افزایش میزان وام بانک مسکن از عمده دلایل رشد آن عنوان می شود.

وی گفت: از ابتدای پذیرش این اوراق در فرابورس تا روز 15 اردیبهشت ماه 1393 تقریبا 64 درصد از این اوراق صرف خرید مسکن شد در حالی که از روز 17 فروردین ماه 1393 تا روز 4 تیرماه امسال میزان خرید املاک از طریق این اوراق به 76 درصد رسیده است که این مهم نشان می‌دهد فرابورس به هدف خود در خصوص خانه دار شدن مردم تا حدودی دست یافته است.

عنایت در ادامه افزود: متعادل نبودن عرضه و تقاضا در این اوراق و رشد میزان تقاضا از سوی مردم برای خرید خانه، مهم ترین عامل رشد قیمت این اوراق است.

مدیرعامل کارگزاری بانک پارسیان اذعان کرد: سقف 40 میلیون تومانی وام مسکن این فرصت را به قشر متوسط جامعه داده است تا با اخذ وام و خرید ملک در زمان رکود بخش مسکن، صاحب خانه شوند.

عنایت در این بین با اشاره به دارندگان حساب سپرده ممتاز بانک مسکن افزود: این تفکر اشتباه است که برخی تصور دارند که دارندگان حساب سپرده ممتازی که بانک مسکن راه‌اندازی کرده‌اند تماما به افراد حقیقی تعلق دارند، افراد حقوقی نیز دارنده این حساب هستند و اغلب آنها انبوه سازانی هستند که برای فروش واحدهای خود از مزیت‌های این اوراق استفاده می کنند.

مدیرعامل کارگزاری بانک پارسیان توضیح داد: انبوه سازان واحدهای خود را با وام برای فروش آگهی می کنند به این ترتیب این اوراق را در بازار عرضه نمی کنند و هنگام واگذاری واحدها، اوراق را به خریدار برای اخذ وام به فروش می رسانند این اقدام سفته بازی نام ندارد و صرفا برای خانه دار شدن خریداران در نظر گرفته می شود.

وی در خصوص دیگر اشخاص حقوقی مصرف کننده این اوراق تصریح کرد: سیاست هیأت مدیره های برخی از شرکت های حقوقی، این اوراق را برای واگذاری به پرسنل خود خریداری می کنند و به این ترتیب پرسنل خود را خانه دار می کنند پس این امر نیز سفته بازی تلقی نمی شود و راهی برای خانه دار شدن قشر کارمند محسوب می شود.

عنایت اشاره کرد: دلیل دیگر رشد قیمت این اوراق، افزایش وام از 20 به 40 میلیون تومان است به این دلیل که سابق بر این افراد برای دریافت وام 20 میلیون تومانی نیاز به خرید 40 ورقه از اوراق تسهیلات مسکن را داشتند اما در حال حاضر برای اخذ وام 40 میلیون تومانی، 80 ورقه از اوراق تسهیلات مسکن نیاز دارند و به این ترتیب میزان تقاضا برای خرید اوراق دو برابر شده است.

انتهای یام

  • دوشنبه/ ۳ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93060301835
  • خبرنگار :