رئیس شورای اسلامی شهر تهران و تیم تهرانگردی، برنامه روز جمعه خود را با سفارت فلسطین و بازدید از فضای داخلی این سفارت شروع کردند.
به گزارش خبرنگار سرویس«شهری» ایسنا، احمد مسجدجامعی در ابتدای برنامه تهرانگردی خود، با حضور در منطقه 6 به سفارت فلسطین رفت و پس از بازدید از بخشهای مختلف سفارتخانه، با صلاح الزواوی سفیر فلسطین در تهران دیدار کرد.
رئیس شورای شهر تهران، در ابتدای این دیدار گفت: در سال 1969 یک یهودی مسجد الاقصی را به آتش کشید و پس از آن، سازمان کشورهای اسلامی سالروز این واقعه را روز جهانی گرامیداشت مساجد نامگذاری کرد.
وی با اشاره به شرایط تاسف بار در مسجدالاقصی، اظهارکرد: سالیان سال است که ساخت و ساز در اطراف مسجد الاقصی افزایش یافته و از محیط 360 درجهای این مکان مقدس، نزدیک به 310 درجه به شهرکهای صهیونیست نشین تبدیل شده است.
مسجد جامعی افزود: اتفاق دیگری که در این چند ماه اخیر رخ داد، شروع طولانی ترین جنگ در غزه و مقاومت مردم این سرزمین است؛ از ویژگی های این جنگ نیز هم راستا و هم جهت بودن تمام گروههای فلسطینی است که برای آزادی قدس شریف، متحد شدهاند.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به بنای سفارتخانه فلسطین تصریح کرد: این ساختمان مربوط به اواخر دوره قاجار و معروف به قصر قوامالسلطنه است که پیش از انقلاب سفارتخانه رژیم غاصب صهیونیستی بود و سپس به نام سفارت فلسطین نامگذاری شد.
وی با حضور در بخشهای مختلف این ساختمان و به ویژه بالکن مشهور آن، گفت: این بنا تاریخی است و افراد سرشناسی همچون سید احمد خمینی، مهندس مهدی بازرگان، آیت الله خلخالی و بسیاری دیگر در این بالکن سخنرانی کردهاند و از این حیث اهمیت دارد.
سپس صلاح الزواوی با اشاره به ایام سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) و تسلیت این روز، گفت: رابطه ما و ملت ایران، رابطهای دیرینه است و به زمان مبارزه مردم ایران با رژیم ستمشاهی باز می گردد. زمانی که بسیاری از رهبران نظامی ایران مثل محسن رضایی در اردوگاههای فلسطینی آموزش دیدند.
سفیر فلسطین در ایران به خاطرهای از امام خمینی (ره) اشاره کرده و تصریح کرد: وقتی امام به نجف تبعید شدند، فتوایی درباره پشتیبانی از فلسطینیها صادر کردند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با تاکید بیشتر بر این موضوع به فلسطین کمکهای شایانی کردند.
وی در پایان اظهار داشت: امیدوارم ارتش 20 میلیونی به پرچمداری مقام معظم رهبری، از خراسان به قدس شریف برسد؛ همانطوری که بزرگان دین اسلام آن را وعده دادهاند.
مسجد جامعی و تهرانگردان همچنین از نمایشگاه عکسی که در زیرزمین سفارت و به مناسبت سالروز به آتش کشیدن مسجدالاقصی و روز جهانی مسجد برپاشده بود دیدن کردند و سپس در بخشهای مختلف سفارت حضور یافتند. از نکات قابل توجه ساختمان سفارت نوعی طراحی امنیتی و معماری مخفیانه برای این ساختمان بود به نحوی که علاوه بر راهروها، ورودیها و خروجیهای تنگ و تاریک و حتی اسلحهخانه، سه راه مخفی به خیابانهای اطراف برای شرایط اضطراری پیش بینی شده است. به گفته یکی از افراد مطلع این ویژگیهای امنیتی در اغلب سفارتخانههای رژیم صهیونیستی در دیگر کشورها نیز وجود دارد.
همچنین سفیر فلسطین در پایان این دیدار، نشانی از بیت المقدس و عکس مسجد الاقصی که توسط شهید احمد الیمانی به ثبت رسیده و طلاکوب شده بود را تقدیم رئیس شورای شهر کرد.
احمد مسجد جامعی و همراهان پس از بازدید از سفارت، به موزه هنرهای معاصر فلسطین رفتند و از نمایشگاه منتخب آثار جشنواره بینالمللی کاریکاتورهای غزه که توسط کاریکاتوریستهای مطرح جهان طراحی شده بود، دیدن کردند. در این دیدار خانم پلنگی، مسئول موزه درباره برنامهها و نمایشگاههای این مجموعه توضیحاتی ارائه داد.
گفتنی است بخش اول تهرانگردی رئیس شورا و تهرانگردان در این هفته به موضوع فلسطین، حوادث غزه و روز جهانی مسجد اختصاص داشت.
دیدار با اصناف با سابقه تهران و یک پایگاه اطلاع رسانی
پای صحبت پسر رجبعلی خیاط
در ادامه تهرانگردیهای رئیس شورای شهر، تهرانگردان پای صحبت خیاط های قدیمی تهران نشستند و به دیدن یکی از قدیمی ترین و متفاوت ترین قنادیهای تهران رفتند.
رئیس شورای شهر تهران، با اشاره به قدمت خیاطی یگانه و تاریخ خیاطی در تهران، گفت: در هر صنفی مرشدی وجود دارد و برای صنف خیاط ها شیخ رجبعلی خیاط، مرشد است.
سپس فرزند رجبعلی خیاط که به مناسبت حضور رئیس شورای شهر به خیاطی یگانه دعوت شده بود خاطراتی از پدر خود روایت کرد و گفت: پدرم خیاطی که میکرد، حالت عجیبی داشت. او همیشه میگفت هر سوزنی که با نیتی غیر از رضای خدا زدم به دستم فرو رفت.
وی ادامه داد: شخصی دوخت یک شلوار را به پدرم سفارش داد و پدر به او گفت هزینه اش 10 تومان می شود. هنگامی که برای تحویل کار خود به مرحوم پدر مراجعه کرد، پدر 2 تومان به او برگرداند و گفت که کار شما 8 تومان خرج برداشته است.
پسر مرحوم شیخ رجبعلی خیاط خاطره دیگری از پدرش بیان کرد و افزود: یکی از علما لباسی را نزد پدر برد و پدرهزینه 2 روز کاری را که 40 تومان می شد با او تمام کرد. اما زمان تحویل لباس، بیست تومان بیشتر از او نگرفت و گفت: لباس شما یک روز کار برده است و اجرت یک روز را از او گرفت.
احمد مسجد جامعی پس از شنیدن صحبتهای آقای نیکورویان و خداحافظی از خیاطان حاضر در خیاطخانه یگانه به سمت قنادی "هانس"، یکی از باسابقه ترین قنادیهای تهران رفت تا با موسس این قنادی دیدار کند و از تلاش 57 ساله خانم آوانسیان و خانواده هانس به خاطر عرضه شیرینیهای مرغوب و احترام به مشتریان قدردانی کرد.
خانم آوانسیان در این دیدار گفت: این قنادی 57 سال قدمت دارد و ابتدا توسط یک شیرینیپز آلمانی اداره میشد و پس از آن تا به امروز خانم آوانسیان، عهده دار گرداندن این شیرینیپزی مشهور است.
از نکات جالب توجه درباره این قنادی علاوه بر شهرت شیرینی ها و کیک های آن، محل قنادی است که همچنان پس از نیم قرن در خانه ای قدیمی قرار دارد و شیرینی را در همین خانه به مشتریان عرضه می کند. صاحب قنادی به حرمت شهادت پیشوای فقه جعفری، حضرت امام جعفر صادق(ع)، از تهرانگردان با نوعی شیرینی ویژه مراسم سوگواری پذیرایی و میهمان نوازی تمام و کمالی کرد.
سپس تهرانگردان به دفتر سایت فرارو، یکی از پایگاه های موفق خبری رفتند و با دست اندرکاران این پایگاه دیدار کردند.
رئیس شورای شهر تهران در این دیدار، از خاطرات تلخ و شیرین تهرانگردی در طول یکسال گذشته گفت که مورد توجه حاضران قرار گرفت.
مسجد جامعی گفت: شیرینترین خاطره تهرانگردیها، همین حضور با انگیزه و صمیمانه خبرنگاران است که دور هم جمع میشوند تا مسائل شهر با حضور آنها، بهتر شنیده، خوانده و تحلیل شود و منجر به پیگیری و حل بسیاری از مشکلات شهر نیز شود. مسجدجامعی در ادامه به برخی از رویدادهای غیرقابل پیش بینی در حین تهرانگردی اشاره کرد و خاطرات شنیدنی از این برنامه تعریف کرد.
کاخ قوام به زودی ثبت میراث میشود
فرهنگ اهدای خون باید در جامعه تقویت شود
به گزارش ایسنا، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در برنامه تهرانگردی این هفته خود به سازمان انتقال خون رفت و ضمن بازدید از بخشهای مختلف این ساختمان، از احداث پایگاههای انتقال خون در پنج پهنه تهران خبر داد.
وی به همراه تهرانگردان، به سازمان انتقال خون واقع در خیابان وصال شیرازی رفت و ضمن بازدید از بخش های مختلف این مجموعه و دیدار با پرسنل این سازمان، از مردم انساندوستی که در حال اهدای خون بودند قدردانی کرد.
وی در این بازدید با اشاره به نقش موثر این سازمان در سلامت جامعه اظهار داشت: بسیاری از پایگاههایی که در تهران وجود دارند در کانکس هستند و نیازهای تهران را تامین نمی کنند. طبق طرحی که پیش بینی شده، قرار است در پنج پهنه تهران، پایگاههایی با امکانات مطلوب برای سرویس دهی به شهروندان، بازگشایی شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران، با تاکید بر اینکه متقاضیان اهدای خون بیشتر از امکانات هستند، افزود: مسئله انتقال خون را باید یک مسئله فرهنگی اجتماعی بدانیم و نه یک مسئله پزشکی و این فرهنگ باید در جامعه تقویت شود.
مسجد جامعی سپس با اشاره به ساختمان خانواده اتحادیه که به کاخ قوام مشهور است و در محوطه سازمان انتقال خون ایران قرار دارد، تاکید کرد: این ساختمان به اواخر دوره قاجار مربوط و هنوز ثبت میراث نشده است.
وی تصریح کرد: با مسئولان میراث صحبت کردیم که سند ثبت این بنا را با همکاری شهرداری منطقه تنظیم و مرمت و بازسازی آن هرچه سریعتر انجام شود.
در این دیدار، رئیس شورای شهر و تعدادی از تهرانگردان با اهدای خون با مردمی که در این مرکز برای اهدای خون حاضر بودند همراهی کردند.
تهرانگردان همچنین در یک گالری هنری در جوار سازمان انتقال خون که ساختمان آن نیز مربوط به خانواده اتحادیه است و به وسیله یکی از فرزندان خانواده اتحادیه اداره می شود حاضر شدند و از آثار هنری و کتابفروشی این محل بازدید کردند.
تهرانگردی این هفته رئیس شورا و گروه همراهش حال و هوای ویژه ای داشت و به سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)، موضوع فلسطین، غزه و روز جهانی مسجد، فعالیت های انساندوستانه؛ دیدار با برخی کاسبان و کارآفرینان منطقه و بازدید از چند موزه و گالری اختصاص داشت.
عیادت مسجد جامعی و تیم تهران گردی از جانبازان بیمارستان ساسان
پذیرش دکترا در حوزه علمیه خواهران
به گزارش ایسنا، همزمان با سالروز شهادت رئیس مکتب تشیع، رئیس شورای شهر تهران با حضور در بیمارستان ساسان، ضمن عیادت از جانبازان بستری در این بیمارستان از روند درمانی آنها نیز جویا شد.
مسجد جامعی در ادامه تهرانگردیهای خود با حضور در منطقه 6 و در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)، به بیمارستان ساسان رفت و از جانبازان و بیماران بستری در این بیمارستان عیادت کرد.
وی پس از عیادت از جانبازان، با اشاره به برخی نگرانیهای این بیماران گفت: بیماران بستری در این بیمارستان، از کادر پزشکی بسیار ابراز رضایت داشتند؛ اما نگرانی اغلب این بیماران در بحث آنژیوکتهای نامرغوب و تحت پوشش بیمه نبودن هزینه داروهایشان بود.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: طبق اعلام پزشکان هزینه داروها در حین درمان در بیمارستان تهیه میشود، اما بخشی از داروها مربوط به پس از بیمارستان است که بیماران برای تهیه آنها با مشکل مواجه می شوند.
مسجد جامعی با اشاره به تسهیلات وزارت بهداشت در زمینه درمانی اظهارداشت: وزارت بهداشت برای درمان بیماران اقدامات خوبی را انجام داده و هزینههای درمان را به نحو قابل ملاحظهای کاهش داده است. باید با مکاتبه و پیگیری هماهنگیهای لازم برای رفاه بیشتر جانبازان انجام شود؛ به نحوی که پس از ترخص از بیمارستان نیز داروی آنها تامین شود.
رئیس شورای شهر تهران همچنین به طور ویژه به عیادت چند تن از جانبازان شیمیایی رفت و پای صحبت های آنها نشست و درباره پیگیری مشکلاتشان و رساندن حرف هایشان به گوش مسئولان مربوطه قول مساعد داد.
به گزارش ایسنا، اما مقصد بعدی مسجد جامعی حوزه علمیه موسی بن جعفر در منطقه 6 بود. حجت الاسلام والمسلمین آقامیری در این دیدار با اشاره به تاریخ حوزه علمیه خواهران خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب مکاتبی مانند مکتب توحید در قم، مکتب نرجس در مشهد و مکتب صادقیه در تهران وجود داشتند که خواهران در آن فعالیت می کردند؛ اما عمده فعالیت حوزه علمیه خواهران با شکل گیری جامعه الزهرا (س) آغاز شد و می توان گفت در نیمه اول دهه هفتاد و توسط آیت الله شرعی، حوزههای علمیه خواهران در سراسر کشور شکل گرفتند.
وی گفت: در این هفده سال هفت هزار نفر از خواهران از حوزههای علمیه فارغ التحصیل شده اند.
آقا میری به مقاطع تحصیلی در حوزه و میزان پذیرش آنها اشاره و تاکید کرد: سطح 2 حوزه معادل لیسانس است که امسال ما 4 هزار نفر متقاضی داشتیم که 1700 نفر پذیرش داریم. در سطح 3 که همان فوق لیسانس دانشگاهی است هزار نفر ثبت نام کننده داریم که 170 نفر پذیرش می کنیم.
وی اظهار داشت: در سطح 4 یا معادل دکترا که برای نخستین بار در حوزه علمیه خواهران راه اندازی شده، سیصد نفر ثبت نام کرده اند که از این بین تنها 10 نفر برای این سطح انتخاب می شوند.
وی ادامه داد حاصل فعالیت حوزه های علمیه خواهران طلاب بسیار با سوادی است که امروز برخی از آنها کارشناسان و صاحب نظران رشته های مختلف فقهی و فلسفی هستند.
مسجد جامعی و همراهان سپس از بخشهای مختلف حوزه علمیه و کانون تفاهم که همجوار آن قرار دارد دیدن کردند و سپس برای ادامه برنامه تهرانگردی راهی موزه هنرهای معاصر شدند.
موزه هنرهای معاصر و محوطه های اطراف آن مجموعه ای به هم پیوستهاند
رئیس شورای شهر تهران، با حضور در موزه هنرهای معاصر تهران با اشاره به کم نظیر بودن این موزه گفت: باید کاری کنیم که این موزه به جایگاه پیشین خود در میان سه موزه برتر جهان بازگردد.
تهرانگردان در ادامه برنامه خود میهمان موزه هنرهای معاصر واقع در خیابان کارگر شمالی بودند و در این دیدار علی مرادخانی - معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجید ملانوروزی - مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران، نیز حضور داشتند.
ملانوروزی درباره تاریخچه این موزه اظهار داشت: پیش از انقلاب پیشنهاد ساخت و کار ساخت آن راانجام شده است.
وی افزود: در آن زمان حدود 4 میلیون دلار ارزش آثاری بود که وارد موزه شد و امروز ارزش آثار موزه حدود 10 میلیارد دلار است. ضمن اینکه این موزه در دهه پنجاه، سومین موزه هنرهای معاصر در جهان بود که امروز نهم یا دهم دنیاست.
سپس احمد مسجدجامعی با قدردانی از زحمات مسئولان موزه، گفت: زمانی اینجا مجموعه کم نظیری بوده و در جایگاه سوم موزه های معاصر دنیا قرار داشته است. اینک باید به کالبد آن نیز توجه شود و مطالعاتی بر روی آن صورت گیرد تا بتوانیم جایگاه پیشین این موزه را در جهان داشته باشیم.
وی تاکید کرد: این موزه و محوطههای اطراف آن که منتهی به خیابانهای کشاورز، فاطمی، کارگر و حجاب است مجموعه به هم پیوسته شهری به شمار میآید و میتواند یک سایت بهم پیوسته فرهنگی باشد.
مسجدجامعی تاکید کرد: باید برای این مجموعه بهم پیوسته برنامه داشته باشیم و این محدوده فرهنگی را زنده و پویا نگه داریم. در ضمن، زمینه پیوستگی حد فاصل موزه هنرهای معاصر و موزه فرش که نزدیک بهم هستند را فراهم کنیم و این مسیر را به گونهای متصل کنیم.
پس از آن مسجد جامعی و تیم تهرانگردان به محوطه بیرونی موزه آمدند و در کنار آثارهنری عکس یادگاری گرفتند.
رئیس شورا بعد از برنامه تهرانگردی این هفته برای پیگیری موضوع کشف ذاغه مهمات قدیمی در یکی از محلات منطقه به محل مذکور رفت.
وی با ورود به محوطه منزل در حال ساختی که این مهمات در آن کشف شده بود از ماموران امنیتی و نیروهای آتش نشانی درباره این کشف و نحوه خنثی سازی و ایجاد امنیت مردم محل جویا شد.
به گفته مسجدجامعی برای افزایش ضریب اطمینان و جلوگیری از خطرات احتمالی در حین خارج کردن مهمات و حمل آنها با توصیه پلیس برخی از منازل این منطقه تخلیه و نیروهای چک و خنثی مشغول کار هستند تا هر چه زودتر ایمنسازی منطقه انجام شود.
انتهای پیام