ناسا و شرکت MakerBot به تازگی میزبان رقابتی بودند که در آن شرکتکنندگان خانههایی چاپی، سهبعدی و مفهومی برای زندگی در مریخ ارائه می دادند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «نوها هورنبرگر» با خانه مفهومی خود به نام Queen B برنده این رقابت شد. مدل وی از طراحی کندوی عسلمانند و ماژولاری بهره میبرد که انعطافپذیر، بادوام و فشرده است و در این طرح، ماژولهای ششضلعی به صورت مسطح چیده میشوند.
قطر هر یک از این ماژولها 4.87 متر عنوان شده و آنها حول یک ناحیه مرکزی آرایش میشوند که مجهز به دو کاناپه، یک تلویزیون و یک ایستگاه شارژ است. خود ماژولها مجهز به یک آشپزخانه، دو اتاق خواب، دو حمام، یک باغچه، یک اتاق خشکشویی و یک آزمایشگاه چاپی سهبعدی هستند.
سقف سازه Queen B از اورانیوم رقیقشده و دیگر عناصر متراکم ساخته شده و این موضوع خطر تابش را تا سطوح ایمن برای ساکنان این خانه کاهش خواهد داد.
چون هوای مریخ سرد و دمای متوسط آن منفی 60 درجه سانتیگراد است، Queen B بر فراز یک کانتینر زیرزمینی قرار داده میشود. این کانتینر با آب پر میشود و با یک سیستم گرمایش الکتریکی زیرزمینی یا رآکتور شیمیایی گرمازا حرارت میبیند. این موضوع قاعده خانه را گرم کرده و آب حرارتدیده را میتوان به داخل دیوارهای عایق و رادیاتورها پمپاژ کرد.
داشتن بخار آب کافی راه را برای عملکرد مولدهای حرارتمحور باز میکند و این امر تکمیلکننده هر نوع الکتریسیته تولید شده توسط پنلهای خورشیدی خانه است.
قرار نیست Queen B به صورت تماماندازه ساخته و به مریخ برده شود، اما این سازه مفهومی دیدگاهی از خانههای مریخی در اختیار میگذارد که وجود آنها برای استعمارگران سیاره سرخ ضروری به نظر میرسد.
انتهای پیام