در حالی که بنا بود سرنوشت پروژه 3.8 میلیارد دلاری تبدیل گاز میدان فروز B به برق که بیش از سه سال از آغاز آن می گذرد در جلسه ای با حضور پیمانکار و مدیرعامل شرکت ملی نفت در هفته سوم تیرماه تعیین شود،همچنان برگزاری این جلسه به تعویق افتاده است و پیمانکار معتقد است که این پروژه تجربه جدیدی برای کشور است که هیچ گونه ریسکی برای وزارت نفت ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) پروژه تولید برق از گاز پارس جنوبی با هدف صادرات که بیش از سه سال گذشته برای نخستین بار در کشور و با هدف افزایش وزن ژئوپلیتیک کشور در منطقه، کلید خورده و قرار بود که با تبدیل گاز خام به برق، ارزش افزوده بسیاری را نصیب کشور کند، از اولویتهای وزارت نفت در دولت یازدهم نیست و بیژن زنگنه، وزیر نفت اجرای آن را در اولویت نمیداند و حتی گفته میشود که وی موافقتی با تبدیل گاز به برق ندارد.
این در حالی با روی کار آمدن دولت یازدهم متوقف شده که به اعتقاد زنگنه اولویت با توسعه میادین مشترک نفتی و گازی است و تعیین تکلیف این پروژه به جلسه پیمانکار پروژه و شرکت ملی نفت طی روزهای آتی موکول شده است.
بر این اساس در حالی که بنا بود حدود یک ماه گذشته جلسه ای برای تعیین تکلیف این پروژه با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت برگزار شود همچنان این جلسه برگزار نشده و آنطور که عباس علیآبادی، مدیرعامل مپنا به عنوان پیمانکار این پروژه اعلام کرده طی روزهای آینده این جلسه برگزار خواهد شد.
وی در جدیدترین اظهار نظر خود درباره آخرین وضعیت این پروژه با بیان اینکه 500 میلیون یورو پول در بانک برای این پروژه دپو شده است، گفت:تامین سرمایه و تجهیزات صورت گرفته،مهندسی انجام شده و تجهیزات اکنون در کشور است.
علی آبادی با اشاره به اینکه بیش از سه سال کار سنگین در وزارت نفت در لایه های مختلف کارشناسی انجام شده،خاطرنشان کرد: میخواستیم یک بار امتحان کنیم، اما پروژه متوقف شده است، این در حالی است که قرار نبود وزارت نفت ریسک را بپذیرد.
مدیرعامل مپنا با اشاره به این که همه ریسک را پیمانکار پذیرفته بود، تاکید کرد: این دانش متعلق به وزارت نفت است و بنا بود توسط بنگاهی که سالی 5 میلیارد یورو گردش مالی دارد اجرا شود.
وی همچنین درباره دیدگاه وزیر نفت گفت:وزیر نفت درست گفته که اولویت توسعه میدان های مشترک است و من نیز با این موضوع مشکلی ندارم.
علی آبادی با بیان اینکه مدل فروز B یک مدل اماده است که می توان آن را روی یکی از میادین مشترک پیاده کرد،اظهار کرد:یادمان باشد که میدان فروز B را شرکت نفت به پیشنهاد وزارت نفت به ما داده است ،اما حالا نظرشان این است که روی میدان مشترک باشد .
مدیرعامل مپنا با اشاره به این که 3.8 میلیارد دلار برای اجرای این پروژه لازم است که مپنا آن را تامین می کند تاکید کرد:از اول معتقد بودیم باید منابع را بر روی میادین مرزی سرمایه گذاری کنیم.
بنا به این گزارش با توجه به اولویت های وزارت نفت به نظر میرسد توسعه میدان گازی فروزB که بیش از سه سال گذشته برای تولید روزانه شش هزار مگاوات برق در اختیار گروه مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران (مپنا) گذاشته شد احتمالا متوقف شود و این در حالی است که از سه مدیری که پای توافقنامه ها را امضا کرده بودند احمد قلعهبانی و محمود زیرکچیان زاده دیگر مسئولیتی در صنعت نفت ندارند، اما این اقدام در حالی صورت میگیرد که عباس علیآبادی، مدیرعامل گروه مپنا بهعنوان شرکت پیمانکار در آغاز به کار این پروژه گفته بود که توسعه این میدان بزرگ گازی کشور به این شرکت سپرده شده تا علاوه بر توسعه میدان، گاز شیرین شده تولیدی این میدان به نیروگاه تحویل شود و برق تولیدی این نیروگاه برای صادرات درنظر گرفته خواهد شد.
معلق ماندن این پروژه در حالی صورت گرفته که بنا بود با اجرای آن به جای صادرات گاز خام، از گاز تولیدی در سطح خلیج فارس با نیروگاهی که توسط مپنا ایجاد می شود، برق تولید شود تا برق تولید شود و برق تولید شده نیز برای مصارف داخلی و همچنین صادرات به کار گرفته شود و آن طور که محمود زیرکچیان زاده، مدیرعامل وقت شرکت نفت فلات قاره اعلام کرده بود مشتریان نیز از بین کشورهای حاشیه خلیج فارس، پاکستان و ترکیه انتخاب می شدند.
به گزارش ایسنا، تفاهم نامه صادرات برق از گاز در آخرین روز فروردین ماه سال 90 با حضور حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بین شرکت نفت فلات قاره و شرکت مپنا امضا شد.
انتهای پیام