محققان دانشگاه لوئیزیانا از کشف یک اکوسیستم پیچیده میکروبی درون دریاچه مدفون در اعماق یخهای قطب جنوب خبر میدهند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گونههای مختلف میکروب در نمونه آب گرفته شده از دریاچه ویلانس (Whillans) در زیر یخهای قطب جنوب شناسایی شدند؛ این دریاچه آب شیرین در عمق 800 متری و در زیر لایههای عظیم یخ پنهان شده است.
اغلب این میکروارگانیسمهای ساکن در این محیط سرد و تاریک، انرژی مورد نیاز خود را از سنگها تأمین کرده و در حقیقت میکروبهای سنگخوار محسوب میشوند.
به گفته «مارتین ترنتر» از محققان دانشگاه بریستول، نتایج کشف حیات میکروبی در عمق لایههای عظیم یخ قطب جنوب میتواند به یافتن حیات فرازمینی کمک کند؛ در این صورت احتمال کشف میکروبهای سنگخوار در عمق ورقهای یخی در سیارات دیگر از جمله مریخ دور از ذهن نخواهد بود.
اقیانوسهای محصور و پوشیده از یخ در برخی از قمرهای سیارات از جمله قمر اروپا سیاره مشتری و قمر انسلادوس سیاره زحل میتوانند بهترین گزینهها برای میزبانی از حیات فرازمینی باشند.
امکان یافتن حیات احتمالی از این دو قمر بدون نیاز به نمونهبرداری مستقیم وجود دارد؛ محققان میتواند توده بخار آب ساطع شده به فضا از مناطق قطب جنوب را توسط کاوشگرهای فضایی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.
ناسا قصد دارد در اواسط دهه 2020 میلادی کاوشگری را برای بررسی قمر اروپا راهی فضا کند؛ آژانس فضایی اروپا (ESA) نیز در مأموریت JUICE که سال 2022 آغاز خواهد شد، سه قمر اروپا، گانیمد و کالیستو سیاره مشتری را مورد مطالعه قرار میدهد.
نتایج این کشف در مجله Nature منتشر شده است.
انتهای پیام