خسرو احتشامی گفت: سیمین بهبهانی یک چهره متشخص در غزل معاصر ایران دارد و این چهرهها در تاریخ ایران کم هستند.
این شاعر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در اصفهان، با ابراز تسلیت برای درگذشت سیمین بهبهانی گفت: تمام جامعه هنری از درگذشت سیمین بهبهانی متاثر است و حتی افرادی که با سیمین بهبهانی آشنایی ندارند و تنها او را دورادور میشناختند از این واقعه ناراحت هستند.
او با اشاره به جایگاه سیمین بهبهانی در شعر معاصر ایران، افزود: جایگاه سیمین بهبهانی جایگاهی والا در شعر و ادبیات معاصر ایران است و کارهای ماندگاری از او در شعر معاصر باقی مانده است. البته هنر هیچگاه سترون نیست و بزرگان میآیند و میروند و جوانان جای آنها را میگیرند. شاید در هیچ ذهنی تصور این نمیرفت که پس از 50 یا 70 سال از درگذشت شیخ اجل شخصیتی همچون حافظ با چهرهای جهانی در شعر ایرانزمین پدید آید.
این شاعر با اشاره به ویژگیهای شعر سیمین بهبهانی ادامه داد: سیمین بهبهانی یک چهره متشخص در غزل معاصر ایران دارد و این چهرهها در تاریخ ایران کم هستند. البته نمیگویم که ایشان به اندازه حافظ و سعدی هستند و اگر کسی هم اینگونه صحبت کند اشتباه است ولی در شعر معاصر ایران او چهره و غزلی متشخص داشت.
احتشامی با بیان اینکه اولین غزلهای سیمین نیز نشان از توانایی او داشت، اضافه کرد: از سال 1342 به بعد دفتر شعر «مرمر» منتشر شد و غزل ستاره دیده فروبست و... بر زبانها جاری شد. باید شاعر بسیار توانمند باشد تا در غزل شعری بسراید که در میان مردم عادی و کوچه و بازار رونق بگیرد.
او با تاکید بر روانی غزلها در شعر سیمین، اظهار کرد: عمق و زیبایی و ژرفایی اشعاری که سیمین داشت از ادبیات کهن وام گرفته بود و حتی هنوز هم به دنبال اوزان مطرود و نامطبوع ادبیات قدیم بود که کارش را عالی و شایسته میساخت.
احتشامی با بیان اینکه هماکنون جوانان در شعر فعال هستند و پس از انقلاب آثار خوبی را پدید آوردهاند گفت: امیدوارم این جوانان جای چنین استادانی را بگیرند البته تا سالهای سال جای سیمین بهبهانی در ادبیات ما خالی خواهد بود ولی من با استعدادی که در جوانان میبینم این اتفاق خواهد افتاد.
انتهای پیام