دولت باراک اوباما اعلام کرده نخستین گام به سوی تجهیز خودروها و کامیونهای سبک آینده به فناوری را برداشته که آنها را قادر به هشداردادن به یکدیگر در مواقع خطر بالقوه جهت اجتناب از تصادف میکند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گزارش تحقیقاتی «سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه» امریکا تخمین میزند این فناوری سالانه میتواند از بروز 592 هزار تصادف تقاطعهای جادهای جلوگیری کرده و جان 1083 تن را نجات دهد. این آژانس به دنبال ارائه پیشنویس قوانینی جهت مجهزکردن وسایطنقلیه به سیستمهای جدید است.
فناوری مزبور از سیگنال رادیویی برای مخابره مداوم مکان، جهت، سرعت و دیگر اطلاعات خودروها استفاده میکند که اتومبیلها و کامیونهای مجهز این اطلاعات را دریافت کرده و رایانههایشان به رانندگان درباره تصادف قریبالوقوع هشدار میدهند.
گفته میشود این فناوری تا فاصله 275 متری عمل میکند و چنانچه سرمایهگذاریهای لازم انجام شود، بزرگراهها و چراغهای راهنمایی با خودروها شروع به صحبتکردن کرده و هشدارهایی درباره تصادف ترافیکی یا خطرات جادهای پیشرو را به رانندگان ارسال خواهند کرد.
این سیستم متفاوت از ویژگیهای ایمنی خودکاری است که از حسگرها و رادارها استفاده میکنند و پیشتر در تعدادی از وسایطنقلیه امروزی کار گذاشته شدهاند و همچنین اساس خودروهای خودکار آینده را تشکیل میدهند. با این حال، دولت اوباما اعلام کرده این دو فناوری سازگار بوده و چنانچه مکالمات بین خودروها رانندگی را ایمنتر کند، خودروهای خودران نیز ایمنتر خواهند شد.
افزودن چنین دستاورد فناورانهای به خودروهای جدید در سال 2020 برای هر وسیلهنقلیه 341 تا 350 دلار هزینه در پی دارد اما با افزایش تجربه تولیدکنندگان سازنده این ابزار، 100 دلار از این میزان کاهش خواهد یافت.
انتهای پیام