گام رو به جلوی دانشمندان در تولید قرص ضد پرواز زدگی

محققان آمریکایی موفق به کشف ژنی شده‌اند که می‌تواند به تولید قرص ضد پرواززدگی در آینده نزدیک منجر شود.

محققان آمریکایی موفق به کشف ژنی شده‌اند که می‌تواند به تولید قرص ضد پرواززدگی در آینده نزدیک منجر شود.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ژن Lhx1 مسئول کنترل الگوهای خواب و بیداری، کنترل زوال عقل، کمک به درمان اختلالات خواب بویژه در کارمندان شیفتی است.

هر سلول دارای ساعتی است که ریتم 24 ساعته بدن را تنظیم می‌کند؛ ساعت اصلی که مسئول تنظیم تمامی ریتم‌ها و نگه داشتن سلول‌ها در ریتم مناسب است، هسته سوپراکیاسماتیک (suprachiasmatic nucleus) نامیده می‌شود.

هسته سوپراکیاسماتیک (SCN) منطقه کوچکی متشکل از 20 هزار نورون در بخش هیپوتالاموس مغز است؛ این نورون‌ها در ارتباط نزدیک و تنگاتنگ با یکدیگر قرار دارند.

در معرض نور قرار گرفتن کمتر از نیمی از سلول‌های SCN در دوره طولانی منجر به پرواز زدگی می‌شود.

پرواز زدگی (jet lag) حالتی است که در آن تنظیم خواب فرد پس از پروازی طولانی و به علت اختلاف ساعت مبدأ با مقصد پرواز به هم می‌ریزد.

محققان موسسه سالک روند مختل کردن چرخه نور – تاریکی را در موش‌ها مورد بررسی قرار دادند؛ نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که موش‌های فاقد یا دارای مقادیر کم ژن Lhx1 سریعتر از موش‌های معمولی به الگوهای تغییر شیفت زمانی عادت می‌کنند.

در این گروه از موش‌ها، نورون‌ها در هماهنگی کمتری با نورون‌های دیگر هستند، بنابراین ساعت بدن راحت‌تر با تغییرات جدید هماهنگ می‌شود.

نتایج این مطالعه می‌تواند به تولید دارویی برای هدف قرار دادن ژن Lhx1 منجر شود که علاوه بر کاهش حالت پرواز زدگی، به درمان اختلالات خواب نیز کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93052612976
  • خبرنگار : 71452