تهدید جدی سیارکها برای زمین سازمان ملل را هم وارد عرصه مقابله با آنها کرده است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان معتقدند حدود یک میلیون سیارک نزدیک زمین وجود دارند که میتوانند خطری جدی برای کره خاکی باشند اما فقط کسر کوچکی از آنها تاکنون شناسایی شده است. این تهدید به اندازهای جدی است که «اد لوو»، فضانورد سابق ناسا، آن را «قمار چرخان کیهانی» خوانده و این که تنها «بختی کور» جان بشریت را از این تهدید به در برده است.
هماکنون «کمیته استفادههای صلحآمیز از فضای خارج» سازمان ملل، تیم ویژهای برای مواجهه با خطرات ناشی از سیارکهای نزدیک زمین تشکیل داده است. این تیم که «شبکه بینالمللی تحلیل و هشدار» (IAWN) نام گرفته، اطلاعات لازم درباره سیارکها را جمعآوری و تحلیل میکند تا به دولتها درباره تهدید بالقوه آنها هشدار دهد.
هماکنون، چند گروه برای نظارت بر تهدید این صخرههای آسمانی وجود دارند و این کمیته امیدوار است تخصص این گروهها را با یکدیگر ترکیب کند. گروه دیگری موسوم به «گروه مشاوره برنامهریزی ماموریت فضا» نیز به دنبال ارتقا همکاریهای بینالمللی برای دفع تهدید سیارکهاست. این نخستین بار است که امکان همکاری آژانسهای فضایی امریکای شمالی، امریکای لاتین، اروپا، آسیا و افریقا در مقابل سیارکها فراهم شده است.
این فقط آژانسهای فضایی جهانی نیستند که در این زمینه فعال خواهند بود. ناسا از عموم خواسته شکارچی سیارکها باشند و به نجات سیاره زمین کمک کنند. این آژانس به هر فردی که قادر به طراحی کد رایانهای جهت شناسایی سیارکهای تهدیدکننده حیات باشد، بیش از 35 هزار دلار جایزه میدهد.
انتهای پیام