به ورشکستگی آبی می‌رسیم؟

مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای سمنان گفت: متأسفانه در حالی که در بخش کشاورزی استان بیش از 90 درصد آب‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد راندمان آن 35 درصد است، به طوری که هم اکنون کاهش راندمان آب و افزایش سطح زیر کشت را داریم.

مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای سمنان گفت: متأسفانه در حالی که در بخش کشاورزی استان بیش از 90 درصد آب‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد راندمان آن 35 درصد است، به طوری که هم اکنون کاهش راندمان آب و افزایش سطح زیر کشت را داریم.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه سمنان، محمدحسین ریاضی در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان سمنان با اشاره به تاثیر مستقیم بارندگی‌ها بر منابع آبی و خشکسالی امسال، یادآور شد: مشابه آن را در سال 1341 هجری شمسی داشته‌ایم. ضمن آن که در کل کشور استان‌های سمنان و البرز از لحاظ بارندگی کمترین بارش را داشته‌اند.

وی در مورد برداشت آب از چاه‌های عمیق در استان سمنان افزود: از سال 1335 هجری شمسی ایجاد چاه‌های عمیق در کشور صورت گرفته است که در حال حاضر شاهد 42 متر کاهش سطح آب‌های زیرزمینی در کشور هستیم.

ایجاد شکاف‌های 2.5 متری در جنوب سمنان به علت کاهش آب‌های زیرزمینی

مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای سمنان گفت: کاهش آب‌های زیرزمینی در جنوب استان سمنان باعث ایجاد شکاف‌های دو تا دو و نیم متری شده است که این یک معضل اصلی خواهد بود.

ریاضی با توجه به نقش سیلاب‌ها اظهار کرد: باید راهکار مناسبی برای آماربرداری سیلاب‌ها اتخاذ و از لحاظ کمی و کیفی به طور صحیح مورد بررسی قرار گیرد تا در کار طراحی مناسب پروژه‌ها و تخصیص منابع آب تسهیل شود، و هم‌چنین مدیریت خشکسالی نیز با توجه به افت سطح آب زیرزمینی و کاهش ورودی رودخانه‌های استان مورد توجه قرار گیرد.

به ورشکستگی آبی می‌رسیم؟!

وی هم‌چنین با اشاره به میزان بارندگی در استان سمنان گفت: با توجه به 120 میلی متر بارش در استان سمنان، متأسفانه به میزان 107 میلی متر از این آب تبخیر می‌شود و این میزان بارندگی در حدود 11 میلیارد مترمکعب آب خواهد بود و باید برنامه‌ریزی و حل مشکل کرد تا بتوان بهره‌وری مناسبی از این بارندگی داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: 150 میلیون متر مکعب کمبود آب در مخازن وجود دارد که هم‌چنان در حال افت بیشتری است و در صورت ادامه این موضوع به ورشکستگی آبی خواهیم رسید.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در این خصوص تصریح کرد: خوشبختانه برنامه‌ریزی‌های خوبی صورت گرفته تا بتوان این بحران را حل کرد.

ریاضی خاطرنشان کرد: آب تجدیدپذیر است، ولی جایگزین ندارد. زنگ هشدار به صدا درآمده و افت مخازن زیرزمینی بسیار زیاد بوده است، لذا باید راندمان آبیاری را در کشور افزایش و الگوی کشت را تغییر دهیم، هم‌چنین با نصب کنتورهای هوشمند می‌توان برخی از این مشکلات را حل کرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۶:۵۰
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 93052211524
  • خبرنگار :