معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تکذیب خبر خرید 500 مگاوات برق از روسیه خاطرنشان کرد: هیچ گونه قراردادی دراین زمینه امضا نشده و حتی مذاکره جدی در این مورد با طرف روسی نداشتیم و مسائل مطرح شده در حد مذاکرات مقدماتی باقی ماند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هوشنگ فلاحتیان در جمع خبرنگاران با رد قطعی خرید برق از روسیه به میزان مذکور در مورد سخنان طرف روسی هنگام مذاکره مقدماتی مبنی بر این که نظر زنگنه در مورد مبادلات نفتی می تواند تسریع بخش تعاملات برقی دو کشور باشد گفت: خرید برق از روسیه هیچ ارتباطی به مسائل نفتی ندارد بلکه تبادلات برقی به صورت مذاکره دو جانبه بین ایران و روسیه در سطح مقدماتی صورت گرفته بود اما تاکنون هیچ قراردادی منعقد نشده است.
وی در مورد احتمال افزایش تبادل انرژی با روسیه گفت: استراتژی و راهبرد ما این است که با کشورهای پیرامون ایران که مرزهای خاکی و آبی با کشورمان دارند تبادل انرژی برق داشته باشیم و مقدار آن را افزایش دهیم.
کشورهای دارای مرز آبی با ایران با برق ما روشن میشوند
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: در حال حاضر تقریبا با تمام کشورهایی که دارای مرز زمینی با ایران هستند تبادل انرژی داریم و به شبکه برق ایران متصلند.
فلاحتیان تصریح کرد: در حال حاضر تبادل انرژی با کشورهایی که با ایران دارای مرز آبی هستند در دستور کار قرار گرفته و قصد داریم که با تعاملاتی که میکنیم کشورهای همسایه به شبکه برق ما متصل شوند اما در زمینه خرید برق از روسیه هنوز هیچ قراردادی منعقد نشده است.
وی در مورد احتمال خرید 500 مگاوات برق از روسیه گفت: این موضوع نیازمند این است که شبکههای برق کشورمان با آذربایجان و روسیه سنکرون شوند در حالی که این کار تاکنون صورت نگرفته است.
هنوز طرح فنی سنکرون شبکه ایران با آذربایجان تهیه نشده است
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر اینکه مقدمه واردات برق از روسیه سنکرون شدن شبکه با آذربایجان و روسیه است در مورد موازی شدن شبکه برقمان با کشورهای مذکور که پیش ازاین گفته شده بود تا پایان سال 94 صورت خواهد گرفت گفت: پیگیر این موضوع هستیم و اخیرا در جلسه ای که در باکوی آذربایجان با مسوولین آن کشور داشتهام در این زمینه مذاکراتی صورت گرفت اما هنوز به جمعبندی کلی نرسیدیم و طرح فنی سنکرون شبکه کشور تاکنون تهیه نشده است.
رد عمده دیون وزارت نیرو به پیمانکاران از طریق اوراق مشارکت
فلاحتیان در مورد بدهی صنعت برق به پیمانکاران نیز گفت: در بودجه سال 93 منابع و مصارف صنعت برق دارای 9600 میلیارد تومان کسری است لذا برای بهبود فضای کسب و کار و عملیاتی کردن پروژههای اساسی باید تمهیداتی را اتخاذ کنیم که کسری موجود تامین شود لذا پیش بینی شده عمده آن از طریق اوراق مشارکت تسویه شود.
رییس سازمان ادغامی سانا و سابا، معاون وزیر میشود
وی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر این که احتمال دارد پس از ادغام دو سازمان انرژیهای نو ایران و سازمان بهرهوری انرژی ایران، رییس سازمان جدید به عنوان معاونت وزارت نیرو تلقی شود گفت: این طرح از سوی وزارتخانه به مجلس پیشنهاد شده و چنین مسالهای در پیش نویس اساس نامه سازمان جدید دیده شده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پایان خاطرنشان کرد: برای این که رییس سازمان تازه شکل گرفته از ادغام دو سازمان مذکور (ساتبا) نقش پررنگتری داشته باشد پیشنهاد کردیم به عنوان معاون وزیر نیرو نیز تلقی شود.
انتهای پیام