بررسی لایحه تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت/

نوبخت: لایحه بودجه 94 را به موقع تقدیم می‌کنیم

معاون نظارت و راهبردی رئیس جمهور در جریان بررسی یک فوریت لایحه الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، گفت: این لایحه در راستای گامی به سمت اصلاح بودجه‌ریزی کشور تهیه شده است.

معاون نظارت و راهبردی رئیس جمهور در جریان بررسی یک فوریت لایحه الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، گفت: این لایحه در راستای گامی به سمت اصلاح بودجه‌ریزی کشور تهیه شده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نوبخت در جلسه علنی امروز مجلس با بیان این مطلب، اظهار کرد: هرساله در زمان رسیدگی به بودجه فرصت محدودی برای نمایندگان، کمیسیون‌ها و کمیسیون تلفیق وجود داشت که به احکام بودجه‌ای رسیدگی کنند.

وی با بیان این‌که بررسی تبصره‌ها حین رسیدگی به بودجه فرصت زیادی را از مجلس و نمایندگان می‌گرفت، اظهار کرد: بر اساس تقاضایی که مجلس و نمایندگان از دولت داشتند این لایحه به منظور اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور تهیه شده است تا به طور جداگانه تبصره‌ها و احکام بررسی شود و دیگر در زمان بررسی بودجه وقت مجلس گرفته نشود.

نوبخت ادامه داد: سال گذشته در چنین ایامی که رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی در دستور کار مجلس قرار داشت قول داده شد که بودجه 93 به موقع تقدیم مجلس شود و در زمان دیگری هم اعلام کردیم نه تنها بودجه 94 را به وقت خواهیم داد بلکه به هر حال ضرورت دارد که با روش بودجه ریزی مناسب مبنای عملکردی برای حذف تبصره‌های تکراری ایجاد شود و این مسأله فرصتی را برای نمایندگان ایجاد می‌کند تا ضمن بررسی بودجه به مباحث تأثیرگذار بودجه سنواتی در اقتصاد خانوار توجه کنند.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، خاطرنشان کرد: امیدواریم با تصویب این لایحه، لایحه بودجه کل کشور که کمتر از سه ماه دیگر تقدیم می‌شود بدون تبصره‌های تکراری باشد.

به گزارش ایسنا، در جریان رسیدگی به لایحه قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، احمد توکلی نماینده مردم تهران به عنوان مخالف در سخنانی اظهار کرد: لایحه‌ای که تقدیم مجلس شده است قدم مثبتی در جهت حذف احکام غیربودجه‌ای می باشد اما باید توجه کنیم که نباید از چاله درآمده و در چاه بیفتیم.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: بر اساس مواد آیین‌نامه‌ای، این کار قانونی نیست. برای این‌که باید هر لایحه‌ای که به مجلس می‌آید موضوع مشخصی داشته باشد.

توکلی با اشاره به اصلاح 13 قانون مهم گفت: علیرغم این‌که کمیسیون‌های متعددی در این زمینه دخیل خواهند بود اما باز این کار غیرقانونی است و این روش باعث می‌شود بحث از کلیات کاملا منتفی شود؛ بنابراین معتقدم این کار با اصل 65 قانون اساسی سازگار نیست.

توکلی افزود: مذاکرات و بررسی‌ها باید تابع آیین نامه داخلی مجلس باشد و مطمئن باشید با این کار در مدت دو سه دهه کاری می‌کنیم که سنگ بنایی که گذاشته می‌شود تا ثریا کج می‌رود.

ابراهیم نکو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در موافقت با این لایحه، گفت: لایحه‌ای که تقدیم مجلس شده است می‌تواند به حذف مسائل تکراری کمک کند؛ در حالی که ما هر ساله وقت زیادی را صرف مسائلی می‌کنیم که در بودجه سالانه تکراری است و هیچ تغییری در بودجه سالانه به وجود نمی‌آورد.

وی افزود: امروز باید توجه کنیم که وظیفه نمایندگان رسیدگی به ردیف‌های تأثیرگذار در حل مشکلات اقتصادی کشور است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 93052211097
  • خبرنگار : 71290