چراغ خاموش در مقابل طرح "امر به معروف" گردشگران

هر فردی که به کشوری وارد می‌شود باید قوانین و مقررات آن کشور را رعایت کند؛ این قانون در تمام کشورها و برای تمام اتباع خارجی صادق است؛ اما حکم برای رعایت قوانین و احکام اسلامی توسط اتباع خارجی در ایران چیست؟ این همان موضوعی است که طرح امر به معروف و نهی از منکر در بخش مربوط به گردشگران خارجی، انگشت روی آن گذاشته است.

هر فردی که به کشوری وارد می‌شود باید قوانین و مقررات آن کشور را رعایت کند؛ این قانون در تمام کشورها و برای تمام اتباع خارجی صادق است؛ اما حکم برای رعایت قوانین و احکام اسلامی توسط اتباع خارجی در ایران چیست؟ این همان موضوعی است که طرح امر به معروف و نهی از منکر در بخش مربوط به گردشگران خارجی، انگشت روی آن گذاشته است.

به گزارش خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با آن‌که نصرالله پژمان‌فر - عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی (یعنی همان‌جایی که این روزها درحال بررسی طرح «امر به معروف و نهی از منکر» است و بند ویژه‌ای که به گردشگران خارجی اختصاص دارد) اعتقاد دارد: «کسانی که از خارج می‌آیند بعضا بسیار بیشتر از هنجارشکنان داخل کشور ما، این ضوابط را (قوانین اسلامی) را رعایت می‌کنند.» و مرتضی میرباقری - قائم مقام وزیر کشور در حوزه امور اجتماعی و فرهنگی ‌نیز معتقد است: «گردشگران خارجی به ضوابط جمهوری اسلامی احترام می‌گذارند و نیازی به امر به معروف وجود ندارد»؛ اما ظاهرا باز ضرورتی در نمایندگان مجلس احساس شده که گردشگران خارجی را از طرح امر به معروف و نهی از منکر مبرا ندانند.

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با آن‌که در ارتباطی مستقیم با این موضوع قرار دارد؛ اما تا به حال هیچ مقامی از این سازمان درباره‌ی طرح امر به معروف و نهی از منکر گردشگران، اعلام موضع و یا اظهارنظری نکرده است، شاید دلیل‌اش حساسیت‌هایی باشد که موضوع این طرح دارد و مسوولان را مجاب می‌کند، چراغ خاموش در برابرش حرکت کنند.

پس از آن‌که معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از پاسخ دادن به این موضوع شانه خالی کرد، نوبت معاون گردشگری می‌رسد که سکوت مقامات این سازمان را درباره‌ی طرح امر به معروف و نهی از منکر گردشگران خارجی به رخ بکشد، سکوتی که شاید نشان‌دهنده‌ی موضع سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نسبت به این طرح باشد و یا شاید هم تمایل نداشتن مسوولان این سازمان را به رسانه‌ای شدن اقدامات‌شان، نشان می‌دهد؟

مرتضی رحمانی‌موحد - معاون گردشگری کشور - از جمله مقامات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است که اصولا سخت با رسانه‌ها گفت‌وگو می‌کند، این‌بار نیز در پاسخ به اعلام موضع و نظرش درباره‌ی طرح «امر به معروف و نهی از منکر گردشگران خارجی»، ترجیح داد، سکوت اختیار کند و پاسخ دادن به این سوال و اقدامات سازمان را در مجلس درباره‌ی این طرح به آینده موکول کند.

سکوت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره‌ی طرح امر به معروف و نهی از منکر گردشگران خارجی، آن هم درحالی‌که نمایندگان مجلس تا به حال نسبت به جزییات این طرح شفاف‌سازی نکرده‌اند، نوعی نگرانی‌ را در میان فعالان گردشگری ایجاد کرده که مبادا ارتعاشات تبلیغات کاذب این طرح در رسانه‌های خارجی، موج مثبت ایجاد شده در میان گردشگران خارجی نسبت به ایران را مختل کند. چه بسا که محمدحسن کرمانی - رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران - در مراسم اعلام برنامه‌های ایران برای نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته، این تذکر را داد که «بعضی از فضاهای ایجاد شده در کشور، مثل ایستگاه امر به معروف و نهی از منکر گردشگران خارجی و یا تفکیک جنسیتی به صنعت گردشگری آسیب می‌رساند و سازمان باید جدی این مسائل را پیگیری کند تا از دادن پالس‌های منفی و بی‌خاصیت که هیچ اثری جز آسیب رساندن به این صنعت ندارد، جلوگیری شود.»

فراموش نشود که با سرکار آمدن دولت «تدبیر و امید» در گردشگری خارجی ایران به واسطه‌ی دیپلماسی لبخند، تغییراتی حاصل و باعث شد، گردشگرانی که برای چند سال، ایران را از فهرست مقاصد خود که نه از ذهن خود خط زده بودند، بار دیگر به ایران سفر کنند و این، به سمبلی برای تحول در کشور و دولت تبدیل شده بود؛ اما ظاهرا برخی با تصویب چنین طرح‌هایی، قصد دارند آن سیاست‌های دولت را نشانه بگیرند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93052009958
  • خبرنگار : 71021