دانشمندان برای اولین بار موفق به کشف رفتار سلولهای بنیادی روده انسان شدهاند که سرنخهای حیاتی در مورد ابتداییترین مراحل رشد سرطان روده ارائه میکند.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این پژوهش که به رهبری دانشگاه کوئین ماری لندن انجام شده، تعداد سلولهای بنیادی موجود در روده انسان و چگونگی رفتار و تکامل آنها در طول زمان را کشف کرده است.
محققان دریافتند که درون یک روده سالم، سلولهای بنیادی در یک رقابت مداوم با یکدیگر برای بقا قرار داشته و تنها تعداد معینی از آنها میتوانند در یک زمان در یک منطقه باشند.
اگرچه دانشمندان در زمان بررسی سلولهای بنیادی در تومورهای اولیه متوجه تعداد فزاینده سلولهای بنیادی در هر منطقه و همچنین رقابت تشدید شده برای بقا شدند که نشاندهنده ارتباط بین فعالیت سلول بنیادی و رشد سرطان روده است.
این پژوهش شامل بررسی مستقیم سلولهای بنیادی درون بدن انسان با استفاده از یک جعبه ابزار ویژه است. جعبه ابزار مذکور با اندازهگیری تصادفی جهشهایی که بطور طبیعی در سللهای بنیادی پیر رخ میدهد، کار میکند. جهشهای تصادفی به ثبت چگونگی رفتار سلولهای بنیادی میپردازند.
منحصربفرد بودن این روش در آنجاست که دانشمندان توانستهاند سلولهای بنیادی انسان را در محیط طبیعیشان مطالعه کننده و تصویر دقیقتری از رفتار آنها ارائه دهند.
تا پیش از این پژوهش، زیستشناسی سلولهای بنیادی در روده انسان تا حد زیادی مرموز باقی مانده بود. این امر از آن جهت است که بیشتر پژوهشهای سلول بنیادی در موشها انجام شده و قطعیتی وجود نداشت که یافتههای مطالعات بر روی موشها تا چه اندازه بر روی انسان قابل اعمال باشد.
محققان در این پژوهش دریافتند که زیستشناسی سلول بنیادی در روده انسان از شباهتهای چشمگیری با روده موش برخوردار است. بر این اساس، دانشمندان میتوانند با اطمینان بیشتر به بررسی فعالیت سلولهای بنیادی را در بدن موشها بپردازند که باعث تسریع در پژوهشهای سرطان روده خواهد شد.
این روش جدید پژوهش همچنین میتواند برای بررسی سلولهای بنیادی در بخشهای دیگر بدن انسان مانند پوست، پروستات، ریه و پستان با هدف تسریع تحقیقات سرطان در این مناطق نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
نتایج این پژوهش در مجله Cell Reports منتشر شده است.
انتهای پیام