یک دکترای داروسازی با تاکید بر لزوم استفاده صحیح استفاده از اسپریهای استنشاقی در مبتلایان به آسم، گفت: به منظور پیشگیری از عفونتهای قارچی، دهان باید پس از استفاده از اسپری، شسته شود.
دکتر حسین خلیلی در گفتوگو با خبرنگار«سلامت» ایسنا- منطقه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه آسم بیماری التهابی مزمن است که با حملات انسدادی و برگشت پذیر مشخص میشود، گفت: در آسم خفیف بیماران دو نوبت در هفته دچار حمله تنگی نفس میشوند و در بین حملات هیچ علامتی ندارند.
وی با تاکید بر اینکه در این بیماران تعداد حملات آسم شبانه کمتر از دو نوبت در ماه است، گفت: درمان این بیماران با استفاده از آگونیستهای استنشاقی هنگام حمله است.
خلیلی درباره نحوه صحیح استفاده از اسپریهای استنشاقی گفت: حتی با روش صحیح استفاده از این اسپریها، تنها 10 درصد دارو وارد ریهها میشود و 90 درصد بقیه به دستگاه گوارش و سپس محیط بیرون پراکنده میشود.
این دکترای داروسازی با اشاره به اینکه با استفاده از "آسم یار" جذب اسپری به 20 درصد افزایش مییابد، افزود: قبل از استفاده از اسپری باید دهان، بینی و راههای تنفسی تمیز شود. همچنین برای استفاده از اسپری باید آن را تکان داد و به صورت برعکس میان انگشتان دست گرفت. سپس هوای ریهها را با یک بازدم عمیق خارج کرد، اسپری را بین لبها قرار داد و لبها را به هم فشار داد. زدن یک پاف اسپری داخل دهان با انجام دم ضرورت دارد و پس از این مرحله باید دم به مدت 10 ثانیه انجام شود و سپس بازدم سطحی و آهسته باشد.
خلیلی تصریح کرد: پس از استفاده از اسپری باید دهان شسته شود که این نکته در مورد کورتیکواستروییدهای استنشاقی بسیار مهم است و احتمال عفونتهای قارچی دهان به دنبال مصرف این دارو به میزان زیادی کاهش مییابد.
این دکترای داروسازی در پایان گفت: هنگام استفاده از اسپریهای برونکویلاتور و ضد التهاب، ابتدا باید از اسپری برونکویلاتور (سالبوتامول) استفاده شود و پس از گذشت 5 تا 10 دقیقه، اسپری ضد التهاب (بکلومتازون) استفاده شود.
انتهای پیام