ناسا با موفقیت شرایط فرود نوعی سامانه بر روی سیاره مریخ را علیرغم چتر پاره آن شبیهسازی کرد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اعزام وسایطنقلیه سنگین و در نهایت انسانها به مریخ نخست آزمایش فناوریهای جدید با هدف بررسی میزان عملکرد آنها را میطلبد؛ اما انجام آزمایشات روی سیاره سرخ دشوار است و بنابراین برای بازسازی جو با تراکم پایین مریخ، ناسا یک وسیلهنقلیه را بر فراز زمین آزمایش کرد.
مهندسان این آژانس اعلام کردهاند به هدف اصلی ماموریت خود دست یافتهاند و سامانه «کاهنده فراصوت با تراکم پایین» (LDSD) آنها با سرعت بیش از چهار برابر سرعت صوت مسافت 57 هزار و 900 متری را بر فراز زمین پرواز و شرایط فرود روی مریخ را تقلید کرد. این سیستم به ارتفاع و سرعت مطلوب رسید.
چنین پرواز آزمایشی که هزینه آن 150 میلیون دلار اعلام شده، از «تجهیزات طیف موشکی آرام» متعلق به نیروی دریایی امریکا در هاوایی انجام شد و راه را برای انجام آزمایشهای بعدی که قرار است سال آینده انجام شوند، هموار کرد.
از فناوریها آزمایششده میتوان به یک حلقه دوناتمانند غیرقابلتورم در اطراف لبه سامانه اشاره کرد که ظرف یک سوم ثانیه باز میشود و سرعت وسیله را کند میکند. فناوری دیگر یک چتر به عرض 30 متر بود که از همان لحظه بازشدن پاره شد و طی ماههای آینده، ناسا به دنبال یافتن شیوههای آرایش درست چتر خواهد بود. ناسا از این نوع چترها برای کاهش سرعت محمولههای فضایی هنگام فرود استفاده میکند.
انتهای پیام