مقبرهی «شهدای مشروطه» هنوز در وضعیت نامناسب و مخروبهی گذشته است اما اقدامات مناسبی برای برطرف کردن مشکلات آنها در حال انجام است.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از حدود یک سال پیش برنامهی تهرانگردی رئیس شورای شهر تهران احمد مسجد جامعی از مناطق مختلف تهران آغاز شد، برنامهای که علاوه بر بررسی وضعیت اجتماعی مناطق مختلف تهران، رسیدگی و توجه به مناطق تاریخی و فرهنگی شهر تهران را نیز در دستور کار خود دارد، اما در این میان، وظیفهی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و به خصوص اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران قابل تامل است.
چون بازدیدهای احمد مسجد جامعی از برخی بناهای تاریخی، حساسیت ویژهای را برای مالکان و حتی مردم محلی فراهم میکند، حساسیتهایی که در برخی موارد حتی به تخریب آن بنا در طول روزهای پس از بازدید میانجامد، به همین دلیل عکسالعمل سریع و به موقع مسئولان سازمان میراث فرهنگی میتواند اقدام موثری در جهت حفاظت از آن بنا باشد.
مدیر کل حوزهی ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزاری جلساتی با حضور معاونان سازمان میراث فرهنگی با مدیران و کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی را از جمله اقداماتی دانست که برای حفاظت از آثار مورد بازدید انجام شده است.
علیرضا تابش با تاکید بر ظرفیتهای بالقوه و بالفعل تهران نسبت به دیگر استانها با توجه به پایتخت بودن این شهر اظهار کرد: تهران بیشترین حجم در موارد مختلف از جمله دفاتر خدمات گردشگری که بالغ بر هزار دفتر است را دارد، این در حالی است که برخی از استانها 17 دفتر خدمات گردشگری یا کمتر از آن را دارند، به همین دلیل باید توجه کرد که قیاس عملکرد اداره کلی مانند تهران با استانهای دارای ظرفیت کمتر کار درستی نیست، به همین دلیل در جلسات برگزار شده تاکید شد ارتقا در ساختار اداری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران از نظر بودجه و نیروی انسانی باید مورد توجه قرار گیرد و توجه بیشتری در تعاملات سازمانی در این اداره کل باشد.
او دربارهی دستوراتی که برای برخی از آثار تاریخی داده شده است، گفت: دربارهی وضعیت مقبره شهدای مشروطه «ملک المتکلمین» و «جهانگیرخان صور اسرافیل» که در طول یک سال گذشته تقریبا به حالت کاملا مخروبه در آمدهاند، با مالک و مسئولان شهرداری و سازمان زیباسازی جلساتی گذاشتهایم، هرچند وضعیت این مقبره مانند گذشته است، اما در حال حاضر تکالیف هر بخش روشن شده است و طرح معماری و کارشناسی آن توسط معاونت حفظ و احیا مشخص شده است.
همچنین براساس توافق صورت گرفته هزینه مرمت و ساماندهی این مقبره توسط شهرداری پرداخت میشود و مالک نیز موظف است درباره اسناد مربوط به ملک استعلامهای لازم را از سازمان اسناد بگیرد.
وی دربارهی روند مرمت عمارت کلاهفرنگی عشرت آباد نیز گفت: براساس جلسات برگزار شده، عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد هرچند روند کندی را برای مرمت و ساماندهی طی میکند، اما مراحل توجه و رسیدگی به آن نسبتا خوب است.
او همچنین دربارهی وضعیت موزهی استاد صنعتی اظهار کرد: تفاهمنامهای با هلال احمر، شهرداری و میراث فرهنگی استان تهران امضا شده و به موضوعاتی بالاتر از مرمت و ساماندهی این موزه وارد شدهایم که اکنون در حال رسیدن به نتایج مطلوبی در این زمینه هستیم.
تابش همچنین دربارهی وضعیت میدان مشق (از حوالی میدان توپخانه تا میدان فردوسی) توضیح داد: در گذشته چند مشاور دربارهی میدان مشق مطالعاتی را انجام داده بودند که با بررسی نتایج مطالعات آنها در ماههای اخیر و پس از بازدید رئیس شورای شهر تهران؛ یکسری توصیهها و موانع دربارهی این فضا مطرح شد که اکنون در حال برطرف کردن آن موانع هستیم. همچنین وزیر امور خارجه فردی را برای تعیین و بررسی وضعیت محدودهی میدان مشق مشخص کرده است.
او درباره ثبت و وضعیت جایگاه جلوس امام (ره) در بهشت زهرا (س) اظهار کرد: میان سازمان میراث فرهنگی ، سازمان زیبا سازی شهرداری تهران و بهشت زهرا(س) تقسیم کارهای مورد نیاز برای این مکان رخداد تاریخی انجام شده است و همه موظفاند به موقع و در زمان مناسب اقدامات لازم را برای این منطقهی تاریخی انجام دهند.
انتهای پیام