«پروفسور الک جان جفریز»، مخترع انگشتنگاری ژنتیکی، برنده قدیمیترین جایزه علمی جهان شد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جفریز در سال 1984 شیوهای را برای شناسایی افراد بر اساس دیانایشان ارائه داد و هماکنون نیز برنده «مدال کاپلی انجمن سلطنتی» لندن شده است. این کشف علم پزشکی قانونی را دستخوش تحول کرد و معماهای موجود پیرامون هویت و خویشاوندی را حل کرد.
جفریز مدال مزبور را برای مطالعات پیشگامانهاش در زمینه جهش و ژنوم انسان دریافت کرد. 30 سال پیش وی هنگام مقایسه تصاویر اشعه ایکس که از پردازش دیانای یکی از همکاران آزمایشگاهی و پدر و مادرش حاصل شده بودند، موفق به این کشف علمی شد.
در سال 1985، این شیوه برای پایاندادن به یک مناقشه مهاجرتی ارائه شد و پیش از تجاریشدن آن در سال 1987، تمامی آزمایشها در آزمایشگاه پروفسور جفریز در دانشگاه لستر انجام میشدند. وی و تیمش به ویژه، روشی را برای کارکردهای پزشکی قانونی ارائه دادند که از آن زمان تاکنون پیشرفتهتر هم شده است. طی سالهای بعدی، جفریز کشفهای متعددی را در رابطه با شیوه جهش و بازآرایی دیانای صورت داد.
نشان کاپلی نخستین بار در سال 1731 اهدا شد و 273 دریافتکننده پیشین آن شامل آلبرت اینشتین، فرانسس کریک (دانشمند علم زیستشناسی سلولی) و استفان هاوکینگ بودند.
در سال 2013 نیز این جایزه به «پروفسور آندره گایم»، فیزیکدان برنده جایزه نوبل اهدا شد که یکی از پیشگامان مطالعه روی گرافن بود. «دوروتی هاجکین»، شیمیدان انگلیسی که به دلیل مطالعاتش روی پدیده پراش پرتوی ایکس نامدار گشت، این مدال را در سال 1976 دریافت کرد و همچنان تنها زنی است که آن را بر گردن آویخته است.
انتهای پیام