یک استاد دانشگاه تأکید کرد: نمایندگان مجلس باید قوانینی را مصوب کنند که اگر حقی از گردشگر تضییع یا به حقوق او تعرض شد، مجازاتی بیش از حد معمول برای متجاوز درنظر گرفته شود.
اسماعیل قادری دربارهی طرح «امر به معروف و نهی از منکر» که بندی از آن مشمول گردشگران خارجی شده و اکنون در کمیسیون فرهنگی مجلس شواری اسلامی در حال بررسی است، به خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: در «کُد اخلاق گردشگری» مصوبهی سازمان جهانی جهانگردی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران نیز عضو آن است، رعایت اخلاق و قوانین کشور میزبان و چگونگی رفتار با مهمان، خیلی واضح مشخص شده و تقریبا گردشگران به این کدها، آگاهند و به قوانین کشور میزبان، احترام میگذارند، مثلا در ایران، خیلی وقتها دیده میشود که یک گردشگر خارجی بیشتر از یک شهروند ایرانی به رعایت حجاب مقید است.
وی ادامه داد: اگر قرار است صنعت گردشگری را منبعی درآمدزا و اشتغالزا برای کشور بدانیم و با آن، معضل بیکاری را رفع کنیم، باید نسبت به یکسری موارد اغماض کنیم، چه بسا در دین مبین اسلام هم کامل و واضح بیان شده که قوانین و احکام اسلامی، برای مسلمانان است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: موضوع این است که اگر ما بهعنوان مسافر به کشوری مسیحی سفر کنیم و آنها از ما بخواهند تابع قوانین دین مسیحیت باشیم، قبول میکنیم؟ پذیرش این موضوع اصلا امکانپذیر نیست.
قادری که عضو مرکز پژوهشهای مجلس نیز بوده است، گفت: اگر نمایندگان مجلس روی این موضوع اتفاق نظر دارند که صنعت گردشگری فرصتی اقتصادی برای رفع برخی معضلات است، پس باید حقوق ویژهای را برای گردشگران خارجی در نظر بگیرند که اگر حقوق آنها پایمال شد، برای متجاوز، مجازات بیشتر از حد معمول را لحاظ کنند.
او تأکید کرد: بسیاری از گردشگران خارجی در رعایت پوشش و حجاب در ایران، مشکلی ندارند و اصولا تابع قوانین کشور میزبان هستند و حتی برخی از آنها تأکید و تقید بیشتری برای رعایت این قوانین دارند. پس لازم است نمایندگان مجلس برای حفظ اعتبار ایران بهعنوان مقصدی امن که گردشگران در آن، مورد احترام و رأفت اسلامی قرار میگیرند، در تصویب چنین قوانینی دقت نظر بیشتری داشته باشند.
انتهای پیام