بیش از یکصد نقشه و گزارش از لایههای کاربردی زمینشناسی ناحیهیی به همت معاونت زمینشناسی و روابطعمومی سازمان تزمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تهیه و منتشر شد.
به گزارش علمی ایسنا، پیش از این نقشههای زمینشناسی به عنوان دادههای پایه زمینشناسی اغلب با پوشش سراسری در مقیاسهای کوچک یک دویست و پنجاه هزارم و یک پانصد هزارم و مقیاس متوسط یکصد هزارم از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و نیز شرکت ملی نفت ایران به صورت امانی تهیه شده یا در دست انجام است.
این در حالی است که نقشههای زمینشناسی با مقیاس یک بیست و پنج هزارم به عنوان نقشههای کاربردی با اطلاعات پایه زمینشناسی برای مطالعات شهری و عمرانی معرفی میشود. همچنین این نقشهها در انجام تحقیقات لرزهخیزی، لغزش، آتشفشان، پهنهبندی خطر و مخاطرات طبیعی به عنوان نقشههای مبنا و پایه کاربرد دارند.
بر همین اساس، به دلیل نیاز کشور به اطلاعات پایه دقیقتر از سال 1384 تولید نقشههای زمینشناسی بزرگ مقیاس یک بیست و پنج هزارم در شش لایه کاربردی ناحیهیی، مهندسی، مخاطرات، آب زمینشناسی و زیست محیطی، اقتصادی و زمینریختشناسی در دستور کار سازمان قرار گرفت.
این گزارش میافزاید: هر نقشه زمینشناسی بزرگ مقیاس یک بیست و پنج هزارم، 156 کیلومتر مربع روی زمین را پوشش میدهد و برای مناطق دارای اولویت تهیه خواهد شد که اساس اولویتبندی از سوی مدیران و مسئولان اهداف توسعه شهری، صنعتی، عمرانی، معدنی و اقتصادی است.
گفتنی است، 415 نقشه در اولویت تهیه قرار دارد که پراکندگیشان در اندکس نقشههای یک بیست و پنج هزارم به نمایش درآمده و این در حالی است که بیش از 10 هزار نقشه با مقیاس یادشده کل وسعت ایران را پوشش میدهد.
نقشههای زمینشناسی یک بیست و پنج هزارم برای استفاده علاقهمندان و کاربران در سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور موجود و قابل خریداری و عرضه است.
طبق آمار برای استانهای آذربایجانشرقی 12 نقشه، آذربایجانغربی یک نقشه، اردبیل چهار نقشه، اصفهان 14 نقشه، تهران هشت نقشه، خراسان جنوبی یک نقشه، رضوی پنج نقشه، شمالی دو نقشه، زنجان پنج نقشه، سمنان هشت نقشه، سیستان و بلوچستان چهار نقشه، فارس 9 نقشه، لرستان پنج نقشه، مازندران 7 نقشه، همدان دو نقشه، یزد چهار نقشه، قم، کرمان و گیلان یک نقشه زمینشناسی در مقیاس یک بیست و پنج هزارم تهیه شده است.
انتهای پیام